Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Пивоварні якості хмелю залежно від строків збирання
    (2006) Черненко, Оксана Володимирівна; Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Хміль є найбільш специфічною і незамінною сировиною для пива. Вміст гірких речовин в шишках хмелю є основним критерієм оцінки його пивоварної якості. Найбільш цінні для пивоваріння альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-а- кислоти і є основними носіями гіркоти пива. Hops are the most specific and indispensable raw material for beer. Thе content of bitter substances in hops cones is the main criterion for its brewing capacity. The most valuable brewing alpha acid ( AA) , which in the process ohmelinnya wort are converted to iso- a- acids are the main carriers of bitter beer.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив поліфенолів гірких та ароматичних сортів хмелю на якість пива
    (2006) Кравчук, Наталія Романівна; Проценко, Лідія Василівна; Бармакова, Віра Іванівна; Черненко, Оксана Володимирівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Науково доведено, що як гіркі речовини (ГР), так і поліфеноли (ПФ) пива є біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на здоров’я людини. ГР належать до унікальних сполук, які містяться тільки в шишках хмелю. Найбільш важливі альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-альфа-кислоти (ІАК), основні чинники гіркоти пива. Scientifically proven that a bitter substance (ВS) and polyphenols (PC) beer is biologically active compounds that have a positive impact on human health. BS belonging to the unique compounds found only in hops cones. The most important of alpha acid, which in the process ohmelinnya wort are converted into iso- alpha acids (Aviation Engineering), the main factors bitterness of beer.