Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Перероблення хмелевої дробини з метою отримання кормової мікробної біомаси(2002) Малюжко, Олена Володимирівна; Салюк, Анатолій Іванович; Нікітін, Геннадій ОлексійовичРозглядається застосування метанової ферментації для зниження вмісту гірких речовин в хмельовій дробині для подальшого використання ії як кормової добавки. При використанні метанової ферментації знижується вміст гірких речовин на 70%, і виділяється біогаз з вмістом метану 80-85%. При дослідженні виявлено збільшення вмісту незамінних амінокислот (лізин 5.94%, метіонін 1.63%, фенілаланін 5.51%) The application of methane fermentation to reduce the content of bitter substances in hop pellets for use AI as a feed additive. Using methane fermentation reduced the content of bitter substances by 70%, and is released biogas methane content of 80-85%. In the study revealed increase in the content of essential amino acids (lysine 5.94%, 1.63% methionine, phenylalanine 5.51%)Документ Утилізація білкового відстою(2002) Малюжко, Олена ВолодимирівнаБілковий відстій належить до вторинних ресурсів пивоварної промисловості і за своїм біохімічним складом (білки 50-65 %, гіркі смоли 15-20%, дубильні речовини 7.5-10%) відрізняється високою поживною цінністю, але не може бути використаний як кормова домішка через гіркий смак. Метанова ферментація дозволяє видалити до 70 % гірких речовин без хімічних реагентів. Утворена мікробна біомаса має високий вміст незамінних амінокислот, та вітамінами групи B. Protein sludge belongs to the secondary resources brewing industry and its biochemical composition (proteins 50-65%, 15-20% bitter resin, tannin 7.5-10%) has a high nutritional value, but can not be used as a feed additive through a bitter taste . Methane fermentation can remove up to 70% of bitter substances without chemical reagents. Established microbial biomass has a high content of essential amino acids and vitamins B.Документ Розроблення технології використання білкового відстою як кормової добавки(2001) Малюжко, Олена Володимирівна; Салюк, Анатолій ІвановичB білковому відстої присутні всі вільні, в тому числі незамінні амінокислоти. Усього амінокислот на 100 гр. сухого відстою приходиться 17,57666 мг. Введення процесу метанового бродіння переробки білкового відстою з метою отримання біогазу та мікробної біомаси. Встановлено оптимальну температуру зброджування, тривалість процесу, відсоткове знижування вмісту гірких речовин та об’єм біогазу, що утворюється в ході процесу, в процесі ферментації з 100 грамів білкового відстою утворюється значна кількість метану. Laid-B protein present all free, including the essential amino acids. Total amino acids per 100 grams. dry sludge falls 17.57666 mg. Introduction process of methane fermentation processing protein sludge to biogas and microbial biomass. An optimal temperature of fermentation, the process, the percentage content of bitter substances reduction and volume of biogas generated during the process, the process fermentats 100 grams of protein sludge produced a significant amount of methane.