Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз спектрів відбивання соняшникового насіння з різним вмістом олеїнової кислоти(2016) Гуцало, Інна Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Манк, Валерій ВеніаміновичПорівняльний аналіз спектрів відбивання в ближній інфрачервоній області обрушеного та необрушеного насіння соняшнику з різним вмістом олеїнової кислоти показав, що всі спектри за своїм характером досить подібні, але помітна різниця в рівні відбивання між низьким і високим вмістом олеїнової кислоти та те, що обрушене насіння, незалежно від сорту соняшника, має однаковий початковий коефіцієнт відбивання R, вищий за необрушені зразки. A comparative analysis of reflection spectra in the near infrared region of hulled and unrefined sunflower seeds with different contents of olein acid showed that all spectra are similar in nature, but there is a difference in the reflection level between low and high olein acid content that hulled seeds, independently from sunflower varieties, have the same initial reflectance R, higher than that of unrefined specimens.Документ Визначення показників якості харчових продуктів неруйнівними методами(2015) Гуцало, Інна Володимирівна; Манк, Валерій ВеніаміновичДокумент Дослідження кінетики процесів змочуванння та просочування у харчових дисперсних системах(2014) Мельник, Оксана Петрівна; Манк, Валерій Веніамінович; Точкова, Оксана ВасилівнаРоль капілярних явищ у природі дуже велика. Ними зумовлено просочування рідини по тонких каналах у грунтах, рослинах, пористих матеріалах та тканинах, а дифузійні явища мають місце в різних технологічних розробках у промисловості. The role of capillary phenomena in nature is very great. They are caused by seepage of fluid channels in thin soils, plants, porous materials and fabrics, and diffusion phenomena occur in various technological developments in the industry.Документ Розробка ефективних методів обробки харчових продуктів за допомогою імпульсного електричного поля(2014-01-20) Лебовка, Микола Іванович; Манк, Валерій ВеніаміновичЗастосування імпульсного електричного поля призводить до вибіркового пошкодження клітинних мембран при відсутності руйнівного впливу на біологічні тканини. The use of pulsed electric field results in selective damage to cell membranes in the absence of disruptive effects on biological tissue.Документ Губна помада «Барви природи» на натуральній основі(2015) Залужна, Оксана; Манк, Валерій ВеніаміновичНовинкою на ринку декоративної косметики є помади, виготовлені з натуральної сировини, які відновлюють клітини шкіри, заживляють мікроскопічні тріщини губ, мають бездоганну консистенцію та різноманітну кольорову гамму. A novelty in the market of decorative cosmetics lipstick is made of natural ingredients that restore skin cells, microscopic heal cracked lips are impeccable consistency and variety of colors.Документ Порівняльна характеристика адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою(2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Марцін, Ігор Іванович; Мельник, Зіновій ПетровичПроведений порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою за нормальних умов. Доведена вибірковість ефективного очищення від домішок кожного із названих адсорбентів. Comparative analysis of adsorption treatment water-alcohol solutions and palygorskite hydromica under normal conditions. Selectivity proved effective purification from impurities of each of these adsorbents.Документ Використання природних дисперсних мінералів для очищення глюкозного розчину, одержаного із пшениці(2003) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Лагода, Володимир Андрійович; Манк, Валерій ВеніаміновичВстановлено найбільш ефективні співвідношення сорбентів для очищення глюкозних розчинів. The most effective ratio of sorbents for purification of glucose solutions are determined.Документ Характеристика жирнокислотного складу олії насіння гарбуза, отриманої з НВЧ-обробленням сировини(2013) Дербугова, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Манк, Валерій ВеніаміновичЗ метою перевірки впливу НВЧ-поля на вміст ненасичених жирних кислот було порівняно жирнокислотний склад обробленого і контрольного зразків гарбузової олії. With the aim of verification of influence of NHS-pre-treatment on content of the nonsaturated fat acids it was comparatively fatts composition of treat and control standards of pumpkin oil.Документ Особливості реологічної поведінки яблучно-морквяно-сливового пюре(2013) Баклан (Гаган), Інна Олександрівна; Точкова, Оксана Василівна; Бессараб, Олександр Семенович; Манк, Валерій ВеніаміновичОбговорюються особливості реологічної поведінки таких складних дисперсних систем і запропонований найбільш оптимальний склад для дитячого харчування на основі отриманих даних. It’s discussion the special rheological characteristic so complex dispersions systems as systems of children’s puree to be proposed of optimal compositions for children’s nutrition as result the study.Документ Удосконалення технології майонезів з використанням компаунду "СТАБІЛЕКС"(2013) Бахмач, Володимир Олександрович; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Манк, Валерій ВеніаміновичВстановлено оптимальні умови введення добавки "СТАБІЛЕКС" у виготовленні майонезів. The optimal terms of introduction of addition of "STABILEX" are set in making of mayonnaises.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »