Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 25
  • Ескіз
    Документ
    Повторне теплове оброблення як спосіб подовження термінів зберігання ковбасних виробів вареної групи
    (2022) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович
    Обгрунтовано спосіб подовження териміну зберігання звикористанням елементів "активного пакування" для ковбасних виробів вареної групи.
  • Ескіз
    Документ
    Використання пастеризації та елементів "активного пакування" на якість напівкопчених ковбасних виробів
    (2022) Храпачов, Олег Вікторович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Тарахтій, Денис Юрійович
    Описано вплив поглинача кисню на показники напівкопчених ковбас.
  • Ескіз
    Документ
    Рецептури м’ясних хлібів з олеорезинами спецій
    (2021) Холод, Артем Михайлович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович
    Описані результаті дослідження свідчать, що внесення олеорезинів дозаоляє отримати більш стабільні показники продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Пастеризація як спосіб подовження терміну зберігання ковбасних виробів вареної групи
    (2021) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович
    Проведено аніліз джерел та математичні розрахунки, що дозволяють визначити критичні фактори, що впливають на збереження ковбас вареної групи.
  • Ескіз
    Документ
    Новий емульсійний соус на фруктовій основі для пастеризованих ковбас
    (2021) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович
    Отримано результати проведеного математично-статистичного прогнозування дозволяють визначити критичні фактори для забезпечення мікробіологічної стабільності і стабільності до псування жирнокислотного складу ковбас вареної групи.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мінерального складу кисломолочного десерту з сублімованими фруктами
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Святненко, Роман Сергійович
    Розроблення та удосконалення вже існуючих технологій кисломолочних продуктів є актуальним в науковій роботі. Результати таких досліджень потрібні для розширення асортиментного ряду десертів. А комбінування тваринної та рослинної складової дозволить створювати продукт, що відповідає сучасним принципам нутриціології
  • Ескіз
    Документ
    Виявлення фальсифікації меду за допомогою інструментальних методів
    (2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Фальсифікація меду є серйозною проблемою у харчовій індустрії, яка порушує якість продукту та довіру споживачів. Шахраї використовують різні дешеві підсолоджувачі, що може призвести до недобросовісної конкуренції та шкідливих наслідків для здоров'я споживачів. Виявлення фальсифікації меду є важливою задачею для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Повторна пастеризації як спосіб подовження подовженим терміному зберігання ковбасних виробів вареної групи
    (2021) Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович; Храпачов, Олег Вікторович
    Проведено аналіз можливості повторної пастеризації для вареної групи ковбас та проведено матемичний розрахунок з моделюваням результатів.
  • Ескіз
    Документ
    Електрохімічна активація як один з перспективних методів обробки води
    (2022) Шпак, Владислав В’ячеславович; Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович
    Висновки роботи стимулюють нові підходи в оцінці корисних для здоров’я ефектів вживання ЕХА води. Також важливим є поглиблене вивчення механізмів електрохімічного формування ЕХА води, а також вивчення альтернативних методів її активації. В першу чергу це стосується електрофізичної компоненти ефекту електрохімічної активації води та фізико-хімічних механізмів безреагентного набуття водою в окисному стані відновного електроно-донорного стану. The conclusions of the work stimulate new approaches in assessing the health effects of using EXA water. Also important is an in-depth study of the mechanisms of the electrochemical formation of EXA water, as well as the study of alternative methods of its activation. First of all, this concerns the electrophysical component of the effect of electrochemical activation of water and the physicochemical mechanisms of reagentless acquisition by water in an oxidative state of a reducing electron-donor state.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води
    (2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславович
    Достеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.