Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Використання насіння сочевиці в технології соусів
    (2015) Лановенко, Юлія Володимирівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Метою даної роботи було дослідження можливості використання насіння сочевиці, яке містить 24-35% білків, 48-53% вуглеводів і лише 0,6-2% жирів, що дозволило б отримати соус з відповідними органолептичними показниками і з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. The purpose of this study was to investigate the possibility of using lentil seeds containing 24-35% protein, 48-53% carbohydrates and only 0,6-2% fat, which would get sauce with appropriate organoleptic characteristics and with high nutritional and biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процеса бланшування гарбуза при виробництві консервів для дитячого харчування
    (2014) Буряк, Ірина; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Робота присвячена вивченню можливості використання гарбуза в якості наповнювача при виробництві консервів для дитячого харчування. Встановлено раціональні параметри процеса бланшування гарбуза. The work is dedicated to studying the possibility of using pumpkin as a filler in the production of canned baby food. Rational process parameters of pumpkin blanching are set.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження пресово-екстракційного способу вилучення соку столового буряка
    (2014) Лановенко, Юлія Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Робота присвячена дослідженню пресово-екстракційного способу вилучення соку. Встановлені оптимальні технологічні параметри: розмір часток мезги при механічному подрібненні, гідромодуль, температура екстрагента та тривалість взаємодії фаз. The work is devoted to research of the з press-extraction method of extracting juice. The optimal process parameters: particle size pulp by mechanical milling, hydraulic, temperature and duration of the interaction of the extractant phase are set.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою
    (2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Манк, Валерій Веніамінович; Маринченко, Віктор Опанасович; Марцін, Ігор Іванович; Мельник, Зіновій Петрович
    Проведений порівняльний аналіз адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів палигорськітом та гідрослюдою за нормальних умов. Доведена вибірковість ефективного очищення від домішок кожного із названих адсорбентів. Comparative analysis of adsorption treatment water-alcohol solutions and palygorskite hydromica under normal conditions. Selectivity proved effective purification from impurities of each of these adsorbents.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу очищення водно-спиртових розчинів
    (2011) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Використовуючи програму пошуку максимального значення функції і її параметрів за значенням індексів, було встановлено оптимальні параметри адсорбційного очищення водно-спиртових розчинів глауконітом. By using the search function and the maximum value of its parameters by value indices, the optimal parameters of adsorption of water-alcohol solutions of glauconite.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив фракційності морденіту на ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів
    (2011) Корнієнко, Володимир Вікторович; Мельник, Людмила Миколаївна; Таран, Віталій Михайлович
    Авторами встановлено, що ефективність зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом фракції 1…2 мм вища ніж при використанні дисперсійних часток фракції 2…3 мм. Адсорбційний ефект зростатиме із зменшенням розмірів дисперсійних частинок, проте при цьому буде суттєво погіршуватися фільтраційна здатність дисперсії. The authors found that the efficiency of dewatering of aqueous-alcoholic solutions mordenite fraction 1 ... 2mm higher than when using the dispersion of particles of fraction 2 ... 3 mm. Adsorption effect will increase with decreasing particle size of the dispersion, but it will significantly deteriorate the filtering capability of the dispersion.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури активації шунгіту на ефект очищення соку столового буряку
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Авторами встановлено, що ефект очищення соку столового буряка від пектинових речовин шунгітом, термоактивованим при температурі 90…100ºС та 100…120ºС досягає 40%. При очищенні бурякового соку не термоактивованим шунгітом ефект очищення несуттєвий і становить порядка 4%. The authors found that the effect of red beet juice purification of pectin shungite, termoaktivovannym at 90 ... 100 º C and 100 ... 120 º C up to 40%. When cleaning the beet juice is not termoaktivovannym shungite cleaning effect is not significant and is of the order of 4%.
  • Ескіз
    Документ
    Математичне моделювання процесів адсорбції домішок в системах із нерухомим шаром адсорбенту
    (2010) Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна
    В роботі на основі дифузійної моделі побудована математична модель процесу адсорбції домішок із водно-спиртових розчинів в нерухомому шарі адсорбенту. Авторами підібрана програма для розв’язку запропонованої математичної моделі та проведена перевірка її на адекватність. In this paper, based on the diffusion model the mathematical model of the process of adsorption of impurities from water-alcohol solutions in fixed bed of adsorbent. The authors selected a program for solving the proposed mathematical model and inspected it for adequacy.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітом
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Внаслідок проведени х досліджень встановлена адсорбційна спроможність шунгіта щодо нітрат-іонів із соку столового буряка. Найефективніше адсорбуються нітрат-іони при температурі 60° С при концентрації адсорбента 9,09% мас. та тривалості – 30 хв. За даних умов вміст нітрат-іонів зменшується на 24%. As a result of research carried out x adsorption capacity installed shungita relative nitrate ions from the juice of red beet. Nabolee effectively adsorbed nitrate ions at a temperature of 60 ° C at a concentration of 9.09% by weight of the adsorbent. and duration - 30 min. Under these conditions, the content of nitrate ions are reduced by 24%.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення питної води від іонів заліза комбінованим природним сорбентом
    (2009) Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна
    У статті досліджено адсорбційні властивості природних мінералів палигорськіта й морденіта щодо домішок води питної. Показано, що для очищення води для пиття доцільно використовувати сорбент, що складається із композиції палигорськіта та морденіта у співвідношенні 25:75, в кількості 3,3% мас. при тривалості взаємодії 90 хв. In this paper the adsorption properties of natural minerals palygorskite and mordenite regarding drinking water contaminants. It is shown that drinking water treatment is advisable to use a sorbent composition comprising mordenite and palygorskite in a ratio of 25:75 in an amount of 3.3 wt%. interaction with duration 90 min.