Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Технологічні особливості використання батату при виробництві дієтичних хлібних виробів(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван Михайловичпроаналізовано переваги використання бульб батату у виробництві дієтичних хлібних виробів.Документ Дослідження показника активності води паст кисломолочних(2020) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Белемець, Тетяна Олександрівна; Миколів, Іван МихайловичДослідження здійснювали для паст кисломолочних протягом 15 діб, з інтервалом у 2 доби на аналізаторі активності води «HygroLab 2» (Яоґгопіс, Швейцарія) за температури 20 °С в діапазоні вимірювання 0...1 Алу (0...100 % гіі) на базі Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ. Виявлено, що показник активності води в розроблених кисломолочних пастах з прянощами на основі сметани з масовою часткою жиру 20 % становив 0,97. Протягом 15-ти діб досліджень зберігання показник активності води істотних змін не зазнавав, що підтверджує стабільність властивостей високомолекулярних сполук (крохмаль, білки, розчина клітковина) під час зберігання. За результатами дослідження встановлено, що органолептичні властивості зразків паст змін не зазнавали.Документ Ресурсозберігаючі технології виробництва кисломолочних десертів(2021) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Махмудов, Артур Мамедович; Миколів, Іван МихайловичПри виборі способу виробництва харчового продукту необхідно передбачити запровадження ресурсозберігаючих технологій, отримання продукту високої якості, розроблення інноваційних продуктів з використанням сировини рослинного та тваринного походження, зниження виробничих витрат. Тому метою роботи є дослідження процесу тривалості сквашування молочної суміші для удосконалення технології кисломолочних десертів.Документ Дослідження зміни якості масляних паст за показником кислотності(2020) Яценко, Ольга Володимирівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Миколів, Іван МихайловичРезультати досліджень нових видів масляних паст та контрольного зразку під час зберігання за мінусової температури показали спільні тенденції. Спочатку накопичення як первинних, так і вторинних продуктів окиснення відбувається більш повільно, після чого спостерігається стрибкоподібне зростання за рахунок накопичення органічних кислот, що у свою чергу спричиняють інтенсифікацію окиснювальних процесів.Документ Енергетичні накопичувальні пристрої на основі розчинених у рідинних фазах газів(2012) Шевченко, Олександр Юхимович; Миколів, Іван МихайловичВикористання енергетичних накопичувальних пристроїв на основі розчинених газів, як носіїв потенціальної енергії, стосується спиртової, пивоварної промисловості, виробництва пива і шампанського. Пропонується бродильний апарат устаткувати циркуляційним контуром з газорозподільчим пристроєм. Це дасть можливість інтенсифікувати процеси масообміну, гомогенізації, бродіння тощо.Документ Удосконалення конструкції циліндрично-конічного бродильного апарата для покращення масообмінних процесів(2012) Лебедєва, О. В.; Миколів, Іван МихайловичДля інтенсифікації процесів масообміну , гомогенізації, бродіння пива, що протікають в циліндрично-конічних бродильних апаратах пропонується їх оснастити циркуляційним контуром з газорозподільчим пристроєм. Це дозволить використати енергетичний потенціал розчиненого у рідині діоксиду вуглецю.