Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології зброджування сусла високих концентрацій із крохмалевмісної сировини
    (2019) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Куц, Анатолій Михайлович; Марущак, Герман Русланович; Мартинов, Володимир; Ціолковський, Степан
    Досліджено вплив комплексу ферментних препаратів амілолітичної, протеолітичної та геміцелюлозної дії на якість гідролізу та зброджування сусла високої концентрації при використанні осмофільного і термотолерантного штаму дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16. При зброджуванні сусла із пшениці та кукурудзи початковою концентрацією сухих речовин до 28 % селекціонованою расою дріжджів Sacch. сerevisiae ДО-16, запропоновано використовувати комплекси ферментних препаратів та їх дозування, що забезпечують збільшення концентрації спирту в зрілій бражці до 14,0…14,5 об.%.The effect of a complex of enzyme preparations of amylolytic, proteolytic and hemicellulose action on the quality of hydrolysis and fermentation of a high concentration wort using an osmophilic and thermotolerant strain of Sacch yeast was investigated. cerevisiae K-16. Wheat and corn must be digested with an initial dry matter concentration of up to 28% by Sacch yeastсerevisiae DО-16, it is proposed to use the complexes of enzyme preparations and their dosage, which provide an increase in the concentration of alcohol in the mature broth up to 14.0… 14.5 vol.%.
  • Ескіз
    Документ
    Іноваційна технологія зброджування сусла із крохмалевмісної сировини
    (2018) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна
    Дослідженно та удосконаленно технологію зброджування сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини з використанням нової осмофільної та термотолерантної раси дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО–16 та застосуванням цитратів металів для регулюванням мінерального складу сусла.Експериментально обґрунтована доцільність використання цитратів цинку, магнію, марганцю, міді, заліза, молібдену під час культивування дріжджів та зброджування сусла високої концентрації із крохмалевмісної сировини із використанням осмофільної та термотолерантної раси дріжджів Saccharomyces cerevisiae ДО–16. Найбільш ефективним є застосування цитратів магнію та цинку. За якісним і кількісним складом летких домішок бражних дистилятів контрольні та дослідні зразки практично не відрізнялись. Результати лабораторних досліджень підтверджені промисловою перевіркою.The technology of fermentation of high concentration wort from starch-containing raw materials with the use of a new osmophilic and thermotolerant breed of Saccharomyces cerevisiae DO– 16 yeast, the use of metal citrates to regulate the mineral composition of the wort, experimentally during cultivation of yeast and fermentation of high concentration wort from starch-containing raw materials using osmophilic and thermotolerant Noah races yeast Saccharomyces cerevisiae DO-16. The most effective is the use of magnesium citrate and zinc. The qualitative and quantitative composition of volatile impurities of the distillates of the control distillation and test samples were practically no different. The results of laboratory tests are confirmed by an industrial test.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження синтезу летких домішок спирту при зброджуванні концентрованого зернового сусла
    (2017) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Юрченко, Юлія; Коренчук, Катерина Сергіївна
    Встановлено, що використання підібраних комплексів ферментних препаратів дозволяє збільшити ступінь ферментативної конверсії високомолекулярних полімерів концентрованого сусла, і отримувати сусло, яке за своїм біохімічним складом забезпечує зниження утворення летких речовин, супутніх синтезу етанолу, і збільшення виходу спирту. Found that the use of selected complexes of enzyme preparations allows to increase the degree of enzymatic conversion of high molecular weight polymers of concentrated wort and to obtain a wort, which by its biochemical composition provides a decrease in the formation of volatile substances associated with ethanol synthesis and increase the yield of alcohol.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження та підбір оптимального комплексу ферментних препаратів при зброджуванні сусла високих концентрацій
    (2017) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Бондар, Микола Васильович; Ковальчук, Світлана Степанівна
    Глибокий гідроліз ферментами складових речовин сировини, особливо при переробці висококонцентрованих замісів, забезпечує повноту зброджування сусла, зменшує тривалість бродіння, знижує можливість розвитку сторонньої мікрофлори. Метою роботи є дослідження та підбір оптимального комплексу ферментних препаратів для гідролізу складових зерна в умовах термоферментативної обробки та зброджування сусла високих концентрацій. Для підвищення реологічних показників концентрованого зернового сусла і отримання нормативних якісних показників бражки підібрані мультиензимні комплекси цільового призначення та їх концентрації. Deep hydrolysis by enzymes of constituents of raw materials, especially in the processing of highly concentrated mixtures, ensures the complete digestion of the wort, reduces the duration of fermentation, reduces the possibility of the development of foreign microflora. The purpose of this work is to investigate and select the optimal complex of enzyme preparations for hydrolysis of grain constituents under conditions of thermo-enzymatic processing and fermentation of wort of high concentrations.To increase the rheological parameters of concentrated grain must and obtain normative qualitative indicators of the broth, multi-enzyme complexes of the intended purpose and their concentrations were selected.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір оптимальної температури зброджування сусла підвищених концентрацій
    (2016) Мудрак, Тетяна Омелянівна; Ковальчук, Світлана Степанівна; Пахолюк, Анастасія
    Проведено дослідження зброджування сусла в три стадії за таким режимом: 32-33 ºC (0,5-1 доба), 35-36 ºC (1-1,5 доби) та доброджування при 30-32 ºC. Проведення зброджування за таким режимом дозволить забезпечити оптимальну концентрацію дріжджових клітин для зброджування та створити необхідні умови для до оцукрення декстринів, а також підвищити бродильну активність дріжджів та забезпечити регламентований вихід спирту з тони умовного крохмалю. При такому режимі зброджування в бражках накопичувалося більше етанолу, а вміст зброджування вуглеводів знижувався на 7-15 % відносно задіяних температур. Отже, такий прийом є особливо дієвим при зброджуванні сусла високих концентрацій. Встановлено, що досліджуваний штам дріжджів є не тільки осмофільним та стійким до високих концентрацій спирту, а також термотолерантним. Застосуваня розробленої технології зброджування сусла високої концентрації дозволить підвищити концентрацію спирту в зрілих бражках на 25-30 % та збільшити потужність спиртових заводів без додаткових капіталовкладень, знизити на 20-30 % вихід барди та підвищити її концентрацію, а також покращити екологічний стан навколишнього середовища.Wort fermentation studies were performed in three stages according to the following regime: 32-33 ºC (0.5-1 days), 35-36 ºC (1-1.5 days) and fermentation at 30-32 ºC. Conducting fermentation in this mode will allow to provide the optimum concentration of yeast cells for fermentation and to create the necessary conditions for the de-saccharification, as well as to increase the fermentation activity of the yeast and to ensure the regulated yield of alcohol from the tone of conventional starch. In this mode, more ethanol was accumulated in the broth, and carbohydrate digestion content was reduced by 7-15% relative to the temperatures involved. Therefore, this technique is especially effective in fermenting wort at high concentrations. It is established that the studied yeast strain is not only osmophilic and resistant to high concentrations of alcohol, but also thermotolerant. The application of the developed technology of fermentation of high-concentration wort will increase the concentration of alcohol in mature broths by 25-30% and increase the capacity of alcohol factories without additional investment, reduce the output of bards by 20-30% and increase its environmental status, as well as improve the environmental status of the environment.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження та удосконалення технології зброджування сусла високої концентрації для отримання паливного біоетанолу
    (2012) Лисак, Тетяна Іванівна; Свистун, Павло Андрійович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Шиян, Петро Леонідович
    Виробництво паливного біоетанолу на сьогодні для України є перспективним напрямком, що сприятиме покращенню екології навколишнього середовища, збере- женню природних ресурсів в результаті переробки відновлюваної рослинної сиро- вини а також відходів АПК.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів зниження інфікування напівпродуктів у виробництві спирту із крохмалевмісної сировини
    (2009) Карпенкова, Є. А.; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Кириленко, Роман Григорович; Бондар, Микола Васильович
    Для ефективного зниження рівня мікробної контамінації напівпродуктів спиртового виробництва необхідний препарат, що має широкий спектр антимікробної дії, але при цьому не впливає негативно на клітини дріжджів. Подібне поєднання практично нездійсненне, тому необхідно інтенсифікувати пошук шляхів вирішення проблеми інфікування у спиртовій галузі. Одним із таких напрямків є використання антимікробних препаратів на ранніх стадіях виробництва — до внесення дріжджів. To effectively reduce microbial contamination semiproducts alcohol production required a drug that has a broad spectrum antimicrobial action, but it does not adversely affect yeast cells.This combination is almost impossible, so it is necessary to intensify the search for solutions to the problem of infection in the alcohol industry. One of these areas is the use of antimicrobials in the early stages of production - to make yeast.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив деяких антисептиків на кислотоутворювальну мікрофлору і технологічні показники спиртових бражок
    (2002) Бондар, Микола Васильович; Маринченко, Віктор Опанасович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна
    В даній роботі представлені результати досліджень антисептиків Акватону — 10 та Вазину і розроблена методика їх раціонального використання в процесі приготування та зброджування сусла спиртового виробництва. This paper presents the results of research antiseptics Akvaton - 10 and Vazyn and elaborated their rational use in cooking and fermenting wort alcohol production.