Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка факторів небезпечності для здоров'я людини
    (2010) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Матиящук, Олена Володимирівна
    Сучасна концепція допустимого ризику стверджує, що середовище перебування людини завжди є потенційно небезпечним, тому знання правил та їх неухильне дотримання не може гарантувати безпеку особі. Здоров’я – найбільша цінність суспільства та зокрема кожної людини. Безпека людини на сьогоднішній день – це поняття, що відображає саму суть людського життя, ї ментальні, соціальні і духовні надбання. Виникає необхідність систематизувати знання з безпеки людини та навчити основам безпеки. The modern concept of acceptable risk claims that the habitat of the human is always potentially dangerous, because knowledge of the rules and their strict observance can not guarantee the security of person. Health - the highest value of society and especially of everyone. Human security is a concept that reflects the very essence of human life, her mental, social and spiritual achievements. There is a need to systematize the knowledge of the human security and to teach the basics of security.
  • Ескіз
    Документ
    Генномодифіковані продукти: прихована небезпека чи благо для людства?
    (2009) Приходько, В. С.; Нещадим, Лариса Петрівна
    Прибічники геномодифікованих організмів аргументують можливістю швидко поповнити ринки відносно дешевою продукцією, а супротивники наголошують на небезпеці втручання у генетичний код живої істоти і ризик зміни існуючих систем. В роботі розглянуто, що таке генетично модифіковані продукти, плюси і мінуси, їх використання, вплив на навколишнє середовище, а також на здоров'я людей та тварин. Supporters of genetically modified organisms say about the ability to quickly replenish markets with relatively cheap products and opponents stress the danger of interference to the genetic code of living creatures and the risk of changes in the existing systems. The paper discusses the nature of genetically modified foods, pros and cons of their use, the impact on the environment and on the human and animal health.