Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення та аналіз норм втрат спирту етилового в лікеро-горілчаному виробництві
    (2020) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана Іванівна; Рубан, Ігор Андрійович
    Розроблено та впроваджено науково-обґрунтовані норми втрат спирту та рекомендації щодо удосконалення технологічних режимів, обладнання для зменшення фактичних втрат спирту в лікеро-горілчаному виробництві, в тому числі під час: виробництва горілок, горілок особливих, напоїв лікеро-горілчаних; виробництва напівфабрикатів; регенерації вугільної батареї; підготовки декоративних елементів для внесення їх в пляшку з лікеро-горілчаним напоєм. Developed and implemented scientifically sound norms of alcohol losses and recommendations for improving technological regimes, equipment to reduce the actual loss of alcohol in alcoholic beverage production, including during: production of vodka, special vodka, alcoholic beverages; production of semi-finished products; coal battery regeneration; preparation of decorative elements for making them in a bottle of alcoholic beverage.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія води для виробництва харчових продуктів
    (2019) Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Розроблено рекомендації та апаратурно-технологічну схему блочного типу щодо очищення, кондиціювання та структурування води з урахуванням особливостей вихідної води різних джерел водопостачання для виготовлення продуктів харчування. Recommendations and equipment and technological scheme of block type for purification, conditioning and structuring of water are considered taking into account the peculiarities of the source water from different sources of water supply for food production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження якості закупорювальних засобів для лікеро-горілчаного виробництва
    (2019) Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Встановлено, що необхідно проводити оцінку якості закупорювальних засобів за органолептичними та фізикохімічними показниками водно-спиртового настою або їх окремих елементів. It is established that it is necessary to evaluate the quality of the closures by the organoleptic and physicochemical parameters of the water-alcohol infusion or their individual elements.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування фільтрувально-сорбційних матеріалів під час знезалізнення та деманганації технологічної води у виробництві лікеро-горілчаної продукції
    (2010) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Досліджено гранульоване бітумінозне активне вугілля марки Centaur та штучні кристалічні цеоліти марок Crystal-Right 100 та Crystal-Right 200 під час знезалізнення та деманганації води у лікеро-горілчаному виробництві. Питомий об’єм очищеної води, об./об.: Centaur – 700, Crystal-Right 100 – 1000, Crystal-Right 200 – 1200 при цьому ступінь регенерації для: Centaur становить 55 - 60%, Crystal-Right 100 та Crystal-Right 200 становить 90 – 95%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вуглецевих адсорбентів для оброблення води у виробництві напоїв
    (2003) Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Ковальчук, Володимир Петрович
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології фільтрування води для виробництва напоїв
    (2012) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Наведено результати досліджень з удосконалення способу фільтрування води фільтрувальними матеріали: природними мінералами шунгітом, гірським кришталем, гранатом, а також антрацитовим фільтрантом марки А. Показано, що висока механічна міцність та менша зольність антрацитового фільтранту, шунгіту, гранату та гірського кришталю сприяє більшому терміну експлуатації фільтрувального матеріалу, збільшенню кількості його регенерацій і зменшенню пускового періоду та витрат води та реагентів на промивання. The results of research on improving of the method of water filtration filter materials: natural minerals shungite, mountain crystal, garnet and anthracite filtrants brand A. It is shown that high mechanical strength and lower ash content of the anthracite filtrants, schungite, garnet and mountain crystal promotes long service life of the filter material, increasing the number of its regeneration and reduce start-up time and water consumption, cleaning reagents .
  • Ескіз
    Документ
    Застосування методу капілярного електрофорезу для контролювання якості води та напоїв
    (2006) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Резвіна, Лариса Миколаївна; Опанасюк, Тетяна Іванівна
    Вивчено можливість застосування капілярного електрофорезу для контролю якості води і напоїв. Приведено електрофореграму градуювальних розчинів, води і напоїв під час визначання катіонів, аніонів, кофеїну, сорбінової, аскорбінової та бензойної кислот, межі їх визначення, відносні похибки і тривалість проведення вимірювань.