Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Збагачення варених ковбасних виробів β-циклодекстрин-йодом(2016) Чебаненко (Омельченко), Христина Володимирівна; Полумбрик, Максим Олегович; Пасічний, Василь Миколайович; Литвяк, Володимир ВолодимировичЛабораторними методами було досліджено і визначено ступінь утримання йоду під час технологічної обробки та його рівномірний розподіл всередині харчової матриці. Для визначення ефективності збагачення вареного ковбасного виробу, була виготовлена партія ковбасних виробів для проведення клінічних досліджень серед обраної групи в 31 особу, які включили визначення йоду в сечі, визначення вмісту тиреотропного гормону, вільного тироксину та розміру щитовидної залози до і після вживання порції продукту, який містив 100 мкг йоду. В результаті проведених досліджень було визначено, що вживання вареного ковбасного виробу, збагаченого отриманим нами комплексом, у кількості, яка складає добову потребу в йоді, помітно підвищує йодний статус, що показують результати йодурії.Документ Дослідження фізичних параметрів поглиначів кисню та їхнього впливу на мікробіологічну стабільність сосисок(2019) Желуденко, Юлія Володимирівна; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій ІвановичЗа результатами дослідження здатності до максимального видалення кисню при частковій розгерметизації упаковки встановлено, що що при розгерметизації і повторній двократній герметизації здатність до відновлення модифікованого газового середовища спрацьовує тільки при одноразовому відкритті пакетів.Було проведено дослідження поглиначів кисню виробництва Україна та Китай з метою визначення їхнього впливу на стабільність мікробіологічних показників сосисок в процесі зберігання.According to the results of the study of the ability to remove the maximum oxygen with partial depressurization of the package, it was found that the ability to restore the modified gas environment only works when the packages are opened once during the depressurization and repeated double sealing.Oxygen scavengers were produced by Ukraine and China to determine their effect on the stability of the microbiological indices of the sausages during storage.Документ Стабілізація результатів вимірювань кольоровості білого цукру за допомогою приладу ЦУТЕП-СМ(2008) Пасічний, Василь Миколайович; Мороз, Олена Олексіївна; Мітяєва, С. М.Проаналізовані основні недоліки колориметрів відбиття при визначенні кольоровості кристалічного білого цукру методом аналізу дифузно –відбитого випромінювання. Досліджено і встановлено, що застосування рівномірного розсіюючого екрану при оптимізації кількості світлодіодів, дозволило втричі збільшити стабільність вимірювання кольоровості кристалічного білого цукру.