Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Документ Інноваційні способи отримання екстракту тютюну(2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена ВалеріївнаПроведено аналітичний огляд літератури та розглянуто методи отримання екстракту тютюну як перспективного інгредієнту для косметичних, фармацевтичних та парфумерних засобівДокумент Вивчення властивостей олійних екстрактів орегано(2022) Криштоф, Валентина Олегівна; Подобій, Олена ВалеріївнаВикористані теоретичні та експериментальні методи дослідження. Органолептичні властивості олійного екстракту вивчені за методикою сенсорного аналізу через показники зовнішнього вигляду, запаху та інтенсивності запаху, кольору і консистенції. Визначено густину олійного екстракту пікнометричним методом, кислотне та пероксидне числа методом індикаторного титрування.Документ Перспективи застосування екстракту звіробою у рецептурах лікувально-профілактичної зубної пасти(2024) Огуй, Ярослав; Подобій, Олена ВалеріївнаЗвіробій (Hypericum perforatum) відомий своїми антибактеріальними та протизапальними властивостями. Екстракт звіробою використовується у багатьох сферах медицини, включаючи лікування шкірних захворювань, депресії та ран. Звіробій містить ряд активних сполук, включаючи гіперіцин, гіперфорин та флавоноїди, які відомі своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями. Ці сполуки можуть допомогти в боротьбі з бактеріями, що спричиняють карієс та захворювання ясенДокумент Біологічно активні речовини та антиоксидантна активність арніки гірської Arnica montana(2023) Лихачов, Дмитро; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом досліджень була лікарська рослинна сировина – суцвіття-кошички арніки гірської. Вміст хлорофілів та каротиноїдів визначали в екстракті без попереднього розділення за оптичною густиною. Кількісне визначення супутніх біологічно активних речовин методами водного титрування з 2,6- дихлорофеноліндофенолом натрію, перманганатометрії, спектрофотометрії. Загальну антиоксидантну активність за допомогою реактиву DPPH.Документ Вплив кислотності середовища на колір антоціанів із вичавок журавлини(2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена ВалеріївнаМатеріалом для експерименту було обрано вичавки журавлини. Проаналізовано вплив кислотності середовища на колір антоціанів. Максимальна частка біологічно активних речовин в ягоді журавлини міститься саме в шкірці і при вилученні соку потрапляє у відходи з вичавками. Переважна частка біологічно активних речовин (барвних, фенольних, пектинових) знаходиться у зв’язаному стані і тільки частина їх – у клітинному соці.