Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка рецептур лінійки косметичних засобів по догляду за обличчям з АНА-кислотами(2023) Поліщук, Юлія Миколаївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Бойчук, Тетяна МихайлівнаРозроблено рецептури тонізуючого лосьйону з молочною кислотою, пілінгу з вмістом 3% молочної і 7% гліколевої кислоти та сироватки з натрію гідрокарбонатом для нейтралізації залишку кислот на шкірі.Документ Науково-практичні засади вибору згущувача водної фази косметичних емульсій(2017) Павленко, Валерія Миколаївна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаДоведено, що використання муцину як загущувача косметичних емульсій економічно вигідно, оскільки він одночасно виконує роль активного лікувальний компоненту та загущувача водної фази, цим самим знижуючи собівартістьвиробу. Муцин ефективно впливає і на глибинні проблеми шкіри, пов’язані з фотостарінням і віковими змінами, і на поверхневі проблеми, пов’язані з акне, розацеа, бактеріями, вірусами та іншими агресивними зовнішніми факторами. It is proved that the use of mucin as a thickener cosmetic emulsions is economically beneficial, since it simultaneously acts as an active therapeutic component and thickener of the water phase, thereby reducing the cost ofproduct. Mucin also effectively affects deep skin problems associated with photosensitivity and age-related changes, and on surface problems associated with acne, rosacea, bacteria, viruses and other aggressive external factors.Документ Інноваційні методи створення купажів рослинних олій(2015) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пащенко, Оксана ВасилівнаРослинні олії мають різну в’язкість та густину, що є важливим показником при купажуванні олій. Нами запропоновано метод купажування олій при якому проводиться темперування рослинних олій, що дозволяє здійснити рівномірний розподіл обсягу одного масла в іншому, а нагрівання прискорює процес змішування. Vegetable oils have different viscosity and density, which is an important indicator in blending oils. We have proposed a method of blending oils is conducted in which tempering plant oils, which allows for even distribution of volume of oil in one another, and heat accelerates the mixing process.Документ Визначення стійкості збалансованих купажів олій під час обсмажування картопляних чіпсів(2015) Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаРозглянуто жирнокислотний склад соняшникової, кукурудзяної, рапсової і лляної олій, на основі яких підібрані купажі з рекомендованим співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Проведені дослідження по стійкості до окиснення показали, що різні види рослинних олій, та їх купажі по-різному накопичують кислотність – це обумовлено структурою жирнокислотного складу. Considered fatty acid composition of sunflower, corn, canola and flaxseed oils, which are selected based on the recommended blend ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3. The research on resistance to oxidation showed that different types of vegetable oils and blend them differently accumulate acidity - this is due to the structure of the fatty acid composition.Документ Визначення ступеня окисненості пальмової олії за коефіцієнтом пропускання світлових хвиль(2015) Леник, Степан Олександрович; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна