Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Використання чистої культури дріжджів у пивоварінні(2023) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичАктуальною проблемою у крафтовому пивоварінні є забезпечення пивоварної промисловості різними чистими культурами дріжджів з різними властивостями бродіння. Для крафтових пивоварень на ринку запропоновано комбінацію чистих культивованих дріжджів і живильного середовища, щоб, зокрема, невеликі виробництва могли легше розпочати власне культивування. Адже деякі сорти пива не можна зробити якісно без рідких дріжджів, просто тому, що вони не мають еквівалентних штамів у висушеній формі. Справа в тому, що не всі дріжджові штами добре переносять процес сушки, і тому в рідкій формі є набагато більше штамів порівняно з сухими. Це стосується, наприклад, таких бельгійських сортів як «блонд», «дубль», «тріпль». Багато пивоварів стверджують, що неможливо виготовити хороше бельгійське пиво з використанням сухих дріжджів. Виготовлення пива з такими дріжджами є більш вимогливим, але не таким складним, як може здатися. А смак пива, посилений рідкими дріжджами, – чудова винагорода за їх використання у пивоварніДокумент Використання вівсяних пластівців в пивоварінні(2022) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичВикористання у пивоварінні несолоджених матеріалів дозволяє, з однієї сторони, знизити матеріальні затрати на сировину, а з іншої — значно розширитирізноманітність та асортимент напоїв, що при цьому покращують їх харчову цінність. Використання вівсяних пластівців набуває широкогопопиту. Пиво набуває відтінку молочного шоколаду з легкими фруктовими нотами.Тому актуальним є розроблення нових рецептур пива з додаванням вівсяних пластівцівДокумент Використанння лактози у технології пива(2022) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичЛактоза набуває популярності в крафтовому пивоварінні. Оскільки завдякидодаванню лактози, яка не зброджується дріжджами, у пиві присутній характернийнасичений солодкий смак. Часто також гіркота паленого солоду буває збалансованасолодкістю лактози, чим користуються пивовари