Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Визначення мінерального складу кисломолочного десерту з сублімованими фруктами(2023) Маринін, Андрій Іванович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Святненко, Роман СергійовичРозроблення та удосконалення вже існуючих технологій кисломолочних продуктів є актуальним в науковій роботі. Результати таких досліджень потрібні для розширення асортиментного ряду десертів. А комбінування тваринної та рослинної складової дозволить створювати продукт, що відповідає сучасним принципам нутриціологіїДокумент Виявлення фальсифікації меду за допомогою інструментальних методів(2023) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаФальсифікація меду є серйозною проблемою у харчовій індустрії, яка порушує якість продукту та довіру споживачів. Шахраї використовують різні дешеві підсолоджувачі, що може призвести до недобросовісної конкуренції та шкідливих наслідків для здоров'я споживачів. Виявлення фальсифікації меду є важливою задачею для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів.Документ Електрохімічна активація як один з перспективних методів обробки води(2022) Шпак, Владислав В’ячеславович; Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичВисновки роботи стимулюють нові підходи в оцінці корисних для здоров’я ефектів вживання ЕХА води. Також важливим є поглиблене вивчення механізмів електрохімічного формування ЕХА води, а також вивчення альтернативних методів її активації. В першу чергу це стосується електрофізичної компоненти ефекту електрохімічної активації води та фізико-хімічних механізмів безреагентного набуття водою в окисному стані відновного електроно-донорного стану. The conclusions of the work stimulate new approaches in assessing the health effects of using EXA water. Also important is an in-depth study of the mechanisms of the electrochemical formation of EXA water, as well as the study of alternative methods of its activation. First of all, this concerns the electrophysical component of the effect of electrochemical activation of water and the physicochemical mechanisms of reagentless acquisition by water in an oxidative state of a reducing electron-donor state.Документ Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води(2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславовичДостеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.Документ Дослідження впливу електромагнітної обробки на знезараження води(2022) Святненко, Роман Сергійович; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Маринін, Андрій ІвановичДоведено знезараження води за рахунок нетеплових ефектів, що виникають за імпульсної дії електричних полів.Документ Застосування імпульсного електричного поля для очистки води(2019) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичМаринін, А. І. Застосування імпульсного електричного поля для очистки води / А. І. Маринін, Р. С. Святненко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 173–175.Документ Обробка незбираного молока імпульсними електричними полями(2016) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичДоповідь присвячена дослідженню характеру впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на склад та властивості незбираного молока. Встановлено, що при обробленні незбираного молока імпульсними електричними полями в діапазоні напруженості 15…30 кВ/см та тривалості 10...30 с спостерігали нетепловий ефект зростання температури сировини до 45...85 С. При цьому приріст температури корелював з напруженістю і тривалістю оброблення. The report is devoted to the study of the nature of the impact of pulsed electric fields (IEP) on the composition and properties of whole milk. It was established that in the treatment of whole milk by pulsed electric fields in the range of intensity 15 ... 30 kV / cm and a duration of 10 ... 30 s, a non-thermal effect of the temperature increase of the raw material was observed to 45 ... 85 C. In this case, the temperature increase correlated with the intensity and duration processing.Документ Знезаражування води електромагнітними полями(2017) Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій ІвановичМатеріали присвячені дослідженню характеру впливу електромагнітного поля. Встановлено оптимальні режими обробки води.The materials are devoted to the study of the nature of the influence of the electromagnetic field. Optimal processing modes are established water.