Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Введення пророщеного насіння пшениці в якості збагачувача біологічної цінності
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Пророслі зерна пшениці вважаються однією з кращих натуральних і легкодоступних добавок. Фахівці рекомендують включати в раціон пророщену пшеницю, так як це сприяє зміцненню імунітету, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, звільняє організм від шлаків і токсинів. Цьому сприяє унікальний хімічний склад. Sprouted wheat grains are considered one of the best natural and readily available supplements. Experts recommend including germinated wheat in the diet, as it strengthens the immune system, improves the functioning of the gastrointestinal tract, frees the body from toxins and toxins. This is facilitated by the unique chemical composition.
  • Ескіз
    Документ
    Червона пальмова олія - продукт профілактичної спрямованості
    (2019) Ашмаріна, Галина Ревмирівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Жири є невід'ємною складовою, що повинна бути присутньою в щоденному раціоні кожної людини. Пальмова олія – одна з найрозповсюдженіших видів олії у харчовій промисловості усього світу. Вона є основою для виробництва багатьох продуктів харчування – маргарину, майонезу, дитячих молочних сумішей, морозива, хлібобулочних та кондитерських виробів. За останні роки пальмова олія за об'ємами світового виробництва посіла друге місце (25 млн т) після соєвої (29 млн т), при цьому зберігається тенденція до подальшого розвитку її виробництва. Fats are an integral part that should be present in the daily diet of every person. Palm oil is one of the most common types of oil in the food industry worldwide. It is the basis for the production of many foods - margarine, mayonnaise, infant formula, ice cream, bakery and confectionery. In recent years, palm oil in terms of world production took second place (25 million tons) after soybean (29 million tons), while there is a tendency to further develop its production.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу термокислотного осадження білків молока під час виробництва м’яких сирів
    (2019) Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Онопрійчук, Олена Олександрівна
    Модифікована технологія м’якого сиру способом термокислотної коагуляції білків молока обліпихою передбачає внесення ягідного коагулянту з плодів обліпихи, нагрівання суміші, проведення коагуляції білків молока з наступним видаленням молочної сироватки після утворення білково-ягідної основи шляхом самопресування.
  • Ескіз
    Документ
    Проблема виявлення плагіату
    (2019) Онопрійчук, Олена Олександрівна; Скуйбіда, Валерія Віталіївна
    Викладені аспекти направлені на посилення наукової етики та академічної доброчесності. Перспективним рішенням в боротьбі з академічним плагіатом є об’єднання всіх існуючих нині баз в єдину, де будуть зберігатись наукові та кваліфікаційні роботи.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології кисломолочного напою по типу йогурту
    (2019) Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Онопрійчук, Олена Олександрівна
    Запропонована ресурсозберігаюча технологія доводить можливість заміни до 30 % молока на свіжу сироватку без погіршення показників якості готового продукту. При цьому підвищується біологічна цінність, за рахунок збагачення сироватковими білками та розширюється асортимент кисломолочних напоїв по типу йогурту.
  • Ескіз
    Документ
    Створення десертного соусу на основі ягід смородини чорної з додаванням рослинної сировини підвищеної біологічної цінності
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Точкова, Оксана Василівна
    На сьогодні є необхідність створення нових продуктів харчування, що володіють на відміну від традиційних, цільовим призначенням за рахунок використання функціональних інгредієнтів. Вдосконалення хімічного складу та структури завдяки введенню рослинної сировини, що має високу біологічну та харчову цінність, оскільки містить рослинні білки, харчові волокна, ненасичені жирні кислоти, вітаміни, мінеральні речовини, є перспективним.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рецептури та технології плодово-овочевого соусу з горіхоплідною сировиною
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Точкова, Оксана Василівна
    Розробка технологій натуральних продуктів здорового харчування, що користуються високим попитом серед населення, таких як соуси на рослинній сировині, яка сприяє підвищенню біологічної та харчової цінності, розширенню асортименту, є актуальною. The development of technologies for healthy foods that are in high demand among the population, such as sauces on vegetable raw materials, which promotes the increase of biological and nutritional value, the expansion of the range, is relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу процесу сушіння кедрових горіхів на властивості готових соусів
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Точкова, Оксана Василівна
    Доведено доцільність використання ядер кедрових горіхів у якості сировини для виробництва соусів. Білок кедрових горіхів близький до білків тварин, легко засвоюється організмом людини та багатий такими амінокислотами як аргінін, лізин, метіонін, триптофан. The expediency of using cedar nuts as raw materials for sauces production has been proved. The protein of cedar nuts is close to animal proteins, is easily digestible by the human body and rich in amino acids such as arginine, lysine, methionine, tryptophan.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив стічних вод цукрових виробництв на екологічну безпеку
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Промислові стічні води цукрових підприємств є найбільш потужними джерелами забруднення природних вод. Промислові стічні води характеризуються як великими об’ємами утворення, так і непостійністю хімічного складу. Крім того, промислові стічні води можуть утворюватись несистематично, що ускладнює проблему їх утилізації. Industrial waste water from sugar factories is the most powerful sources of natural water pollution. Industrial wastewater is characterized by both large volumes of formation and the volatility of the chemical composition. In addition, industrial waste water can be formed unsystematically, which complicates the problem of their utilization.
  • Ескіз
    Документ
    Формування ціннісних орієнтацій молоді при вивченні філософії
    (2018) Панченко, Олександра Павлівна; Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна
    Здатність людей утворювати світ цінностей і жити в ньому - одна із важливих проблем філософської антропології - вчення про людину.The ability of people to form a world of values ​​and to live in it - one of the important problems of philosophical anthropology - the doctrine of man.