Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    «Нішеві культури»: поняття та перспективи використання
    (2023) Бондаренко, Юлія Ігорівна; Бунецька, Анна Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Сьогодні тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів в нашій країні, тож відповідно зростає попит на продукти харчування з додатковою харчовою цінністю – органічні продукти, біопродукти, фермерські продукти, суперфуди, фітнес-продукти, інші продукти здорового харчування, основою яких є нішеві культури
  • Ескіз
    Документ
    Хімічний склад насіння чіа
    (2023) Зінченко, Богдан Дмитрович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В останні роки спостерігається значний інтерес до сировини рослинного походження, яка містять у своєму складі біоактивні сполуки: поліфеноли, каротиноїди, фітоестрогени, стероли, станоли, вітаміни, дієтичні волокна, жирні кислоти, пробіотики, пребіотики та біоактивні пептиди. Цікавою сировиною з цієї точки зору є насіння чіа (Salvia hispanica). В даний час насіння чіа використовується як інгредієнт або наповнювач до багатьох продуктів харчування: запечені продукти, мюслі, молочні напої, фруктові коктейлі або салати.
  • Ескіз
    Документ
    Отримання швидкорозчинних харчових продуктів із гороху
    (2023) Янюк, Тетяна Іванівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Ляшко, Галина Василівна
    Горох – давня сільськогосподарська культура, він був відомий за 5 тис. років до н.е. Зерно гороху містить від 16 до 32 % білка, який є повноцінним за амінокислотним складом і засвоюється в 1,5 рази краще, ніж білок пшениці. Зерно містить також вуглеводи, жир, вітаміни, каротин, мінеральні речовини (солі калію, кальцію, марганцю, заліза, фосфору), завдяки чому його цінують не тільки як харчовий, а й дієтичний та лікувальний продукт. Горох - цінна сировина для виробництва крупи, борошна та інших білкових продуктів рослинного походження. Гороховий білок ідеальний у поєднанні з іншими інгредієнтами рослинного походження, що дозволяє знаходити найкращі рішення для збалансованого харчування.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження способів виробництва круп швидкого приготування
    (2020) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В роботі наведено результати дослідження різних способів виробництва крупів швидкого приготування. Розглянуто додаткові процеси оброблення сировини: гідротермічна обробка в поєднанні з плющенням, спучуванням або процесом мікронізації. The paper presents the results of a study of different methods of production of instant cereals. Additional processes of raw material processing are considered: hydrothermal treatment in combination with flattening, swelling or micronization process.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження переробки кукурудзи на дежермінаторі
    (2019-11) Рибчинський, Родіон Станіславович; Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    В роботі визначено ефективність роботи дежермінатора фірми «Buhler» на Сквирському комбінаті хлібопродуктів при переробці кукурудзи. В результаті проведених досліджень було визначено, що для забезпечення якості (мінімального вмісту жиру у крупі) при максимально можливому її виході при переробці кукурудзи доцільним є використання на підприємстві режиму 2, що відповідає вилученню (прохід сита діаметром 3,0 мм) у сході з дежермінатора 26,1 %. The paper determines the efficiency of the work of the Buhler degerminator at the Skvyr bakery in the processing of corn. As a result of the research, it was determined that for the quality assurance (minimum fat content in cereals) at its maximum yield in the processing of corn, it is advisable to use in the plant 2, corresponding to the extraction (passage of a sieve with a diameter of 3.0 mm) in the east of the degerminator 26.1%.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір оптимальної кількості відновника для каші миттєвого приготування
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Корж, Тамара Володимирівна
    В роботі наведено результати визначення оптимального співвідношення між крупою та відновником для одержання готової страви з найкращими органолептичними показниками. Кількість відновника визначали виходячи із необхідності забезпечення певного рівня реологічних характеристик. В результаті проведених досліджень було визначено оптимальну концентрацію рідкої фази. Раціональне співвідношення екструдована композиційна суміш : вода складає 1:4,5. The results of determining the optimal ratio between cereals and reducing agents to produce a ready meal with the best organoleptic characteristics are presented in the paper. The amount of reducing agent was determined based on the need to provide a certain level of rheological characteristics. As a result of the conducted studies, the optimal concentration of the liquid phase was determined. The rational ratio of the extruded composite mixture: water is 1: 4,5.
  • Ескіз
    Документ
    Відходи переробки ефіроолійних культур – джерело розширення асортименту кормових добавок
    (2005) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Досліджена можливість використання відходів переробки ефіроолійних культур при виробництві кормових добавок. Відходи переробки шавлії, кропу, м’яти, ісопу та лофанту – цінне джерело поживних речовин. The possibility of using of waste products essential oil crops in the production of fodder additive has been investigated. The waste products salvia, fennel, mints, issope and lofante - a valuable source of nutrients.