Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз сучасних способів екстракції рослинної сировини(2020) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаРобота присвячена огляду традиційних та інноваційних способів екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини. Проведена порівняльна оцінка різних способів екстрагування, зазначені їх переваги та недоліки. Зазначені способи динамізації всіх видів дифузії.Документ Дослідження технологічних властивостей прянощів для отримання полікомпозитних пряно-ароматичних харчових добавок(2020) Іванов, Євгеній Ігорович; Терлецька, Віта Альбертівна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі розглянуто дослідження мікроструктури та кінетики вилучення ефірної олії різними типами розчинників та параметри екстракції. Встановлено , що використання полікомпозитних харчових добавок на основі екстракту чорного перцю є перспективним для подовження терміну зберігання готової продукції і покращення органолептичних показників харчових продуктів.Документ Дослідження структурно-механічних характеристик мусів на основі кави(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив полікомпонентної суміші рослинних екстрактів на основі кави на піноутворюючу здатність мусів. Надані рекомендації що до умов приготування мусів.Документ Дослідження впливу температури на хімічний склад екстрактів чаю чорного у процесі екстрагування(2017) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено вплив температури екстрагування чаю чорного на зміни Na, K, Ca та дубильних речовин. Доведено, що збільшення температури екстрагування сприяє підвищенню виходу досліджуваних сполук. Встановлено, що оптимальною температурою проведення процесу екстрагування чаю є 90 ºС. The effect of black tea extraction temperature on changes in Na, K, Ca and tannins is presented. It is proved that an increase in the temperature of extraction contributes to an increase in the yield of the compounds studied. It has been established that the optimal temperature for the tea extraction process is 90 ºC.Документ Застосування квітів гібіскусу у виробництві натуральних барвників(2017) Шпачук, М. А.; Точона, Анастасія Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта АльбертівнаВ роботі представлено можливість застосування квітів гібіскусу, як сировини для створення натурального червоного барвника. Визначено хімічний склад квітів гібіскусу та доведена її висока харчова цінність. The paper presents the possibility of applying hibiscus flowers as raw materials for the production of a natural red dye. The chemical composition of flowers of hibiscus has been determined and its high nutritional value has been proved The paper presents the possibility of applying hibiscus flowers as raw materials for the production of a natural red dye. The chemical composition of flowers of hibiscus has been determined and its high nutritional value has been proved.Документ Перспективи використання картопляної мезги у виробництві снеків(2017) Сивак, Денис Генадійович; Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Писарець, Ольга ПетрівнаВ роботі представлено можливість використання картопляної мезги як сировина для виробництва картопляних снеків. Досліджено хімічний склад картопляної мезги та доведено її харчову цінність.The paper presents the possibility of using potato pulp as a raw material for the production of potato snacks. The chemical composition of potato pulp has been studied and its nutritional value is proved.