Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
    Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів (НАССР)
    (2020) Труш, Юлія Леонідівна
    Контроль виконання вимог системи НАССР у деяких країнах є обов’язком влади. Виконавчі органи світових країн нині визнають сертифікацію, проведену відповідною організацією, як документальне підтвердження виконання підприємством вимог НАССР, що підтверджено статистичними даними підприємств тих країн, які впровадили систему НАССР, в тому числі і України. Сертифікація НАССР потрібна підприємствам харчової промисловості, що експортують харчову продукцію у країни, де така сертифікація є обов’язковою.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти удосконaлення контролю якостi продукцiї нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi
    (2019) Труш, Юлія Леонідівна
    Одним iз фундaментaльних елементiв пiдтримки функцiонувaння системи менеджменту якостi нa пiдприємствaх хлiбопекaрської гaлузi тa способом покрaщення процесiв упрaвлiння виступaють комплекс зaходiв з метою уникнення виробництвa неякiсної продукцiї. Комплекс зaходiв з метою уникнення виробництвa неякiсної продукцiї передбачає зaстосувaння стaтистичного методу контролю зa aльтернaтивною ознaкою в системi упрaвлiння якiстю продукцiїдля усунення мiр aбо мiнiмiзaцiї випaдкiв виникнення брaку тa дефектiв хлiбобулочної продукцiї. One of the fundamental elements of maintaining the functioning of the quality management system in the enterprises of the bakery business and the way of promotion of the processes of management is the complex of sources with the aim of avoiding the production of non-dairy products. A collection of sources to avoid the production of non-quality products involves the use of a static control method with an alimentary source in the system for controlling the quality of the product in order to eliminate the extent of the minimization of the outbreaks of the broom and defects in the bakery product.
  • Ескіз
    Документ
    Якість сировини на підприємствах хлібопекарської галузі: теоретичний та практичний аспект
    (2018) Труш, Юлія Леонідівна
    Вирішення проблеми ефективного управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі насамперед залежить від врахування якості сировини, від якої залежить якість готової продукції. Висока якість продукції є гарантом реалізації та цільового розвитку всієї економічної системи управління підприємством, що включає похідні завдання, зокрема зменшення витрат виробництва, високу якість сировини, розширення частки ринку та інноваційний розвиток, оскільки підвищення якості продукції без застосування сучасних інноваційних способів виробництва і технології неможливе. Решение проблемы эффективного управления качеством продукции на предприятиях хлебопекарной отрасли в первую очередь зависит от учета качества сырья, от которой зависит качество готовой продукции. Высокое качество продукции является гарантом реализации и целевого развития всей экономической системы управления предприятием, включая производные задачи, в частности уменьшение издержек производства, высокое качество сырья, расширение доли рынка и инновационное развитие, поскольку повышение качества продукции без применения современных инновационных способов производства и технологии невозможно. The solution of the problem of effective quality management of products at the enterprises of the bakery industry depends, first of all, on the consideration of the quality of raw materials, on which the quality of finished products depends. The high quality of products is the guarantor of realization and target development of the whole economic system of enterprise management, including derivative tasks, in particular reduction of production costs, high quality of raw materials, expansion of the market share and innovative development, as the improvement of product quality without the use of modern innovative methods of production and technology is impossible.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка стратегії розвитку біоекономіки в Україні
    (2018) Жебка, Валентин Володимирович; Труш, Юлія Леонідівна
    Національні системи сільського господарства України перебувають в стані трансформації від споживчого підходу до напрямку оптимального поєднання виробництва біоенергії і продовольства та збереження довкілля. Запровадження глобальних інформаційних систем відстеження стану природних і продовольчих ресурсів в аграрному секторі є необхідним. Такі дії вимагають розвинення міжнародних процедурних, термінологічних та аналітичних підходів, створення програм збереження природних ресурсів від деградації, формування сталого розвитку сільських територій. National agricultural systems of Ukraine are in a state of transformation from a consumer approach to the direction of optimal combination of bioenergy and food production and environmental protection. The introduction of global information systems for monitoring the state of natural and food resources in the agrarian sector is necessary. Such actions require the development of international procedural, terminological and analytical approaches, the creation of programs for the conservation of natural resources from degradation, the formation of sustainable development of rural areas.
  • Ескіз
    Документ
    Якість продукції на підприємстві: стадії життєвого циклу та їх характеристика
    (2018) Труш, Юлія Леонідівна
    Проблематика з питань в сфері управління якістю продукції існує на всіх етапах розвитку економіки та підприємництва. Досить тривалий час науковці удосконалювали та удосконалюють досвід у області управління якістю продукції, тому що це – важливе завдання для підприємниця-виробника, від вирішення якого залежить ефективність показників його діяльності й рівень конкурентоспроможності в цілому . Реклама на товар та інші маркетингові заходи, які надають конкурентні переваги продукції, формують попит й просування її на ринок, від чого залежить конкурентоспроможність підприємства. The problems of nutrition in the sphere of management of products and services in all stages of the development of economy and piadpriemnitsva. To provide a trivalent hour of science and duly qualified for the use of information in the field of management of productions, for those who are zepaliznev zavdannya for pidpriemnitsya-vibrokhnika, vіd virishennya yakogo zalezhit efektivnist yazykostyiv yogo dіyalnіy rіven competitorprostozhnostnosti v tsilomu. Advertising on the goods that інші marketingovy come in, yakі nadayut competitivnyi perevagi produktsii, formyut popit proshunnya її on the rink, wherewith lie the competitor of the property.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсивні технології вирощування сільськогосподарських культур: поняття, фактори і якість навколишнього середовища
    (2018) Труш, Юлія Леонідівна
    В умовах, коли в багатьох господарствах відбувається гостра нестача трудових ресурсів, створені високопродуктивні сорти, промисловість переходить на випуск модернізованої техніки - повна комплексна механізація виробництва стає важливим фактором успішного розвитку рослинництва. Тобто, для одержання високих врожаїв якісної продукції важливо виконувати умови: враховувати в повному об'ємі можливості конкретного ґрунтово-кліматичного району, поля і сорту, послідовно підвищувати родючість ґрунту і керуватись біологічними особливостями і вимогами рослин до умов середовища. Це можна зробити лише за допомогою впровадження інтенсивних технологій. In a situation where in many farms there is an acute shortage of labor resources, highly productive varieties are created, the industry moves to the production of modernized technology - full complex mechanization of production becomes an important factor in the successful development of crop production. That is, it is important to fulfill the conditions for obtaining high yields of high-quality products: to take into account the full potential of a specific soil-climatic region, field and variety, to consistently increase the soil fertility and to be guided by the biological characteristics and requirements of plants to the environment. This can only be done through the introduction of intensive technologies.
  • Ескіз
    Документ
    Управління якістю продукції у вітчизняних та зарубіжних країнах: розвиток теорії та практики
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна
    Сьогодні аналіз та дослідження ключових аспектів ринку й напрямок розвитку сучасного управління якістю продукції на підприємствах має важливе функціональне значення, що можливе внаслідок здійснення сучасного ефективного управління якістю продукції. Вирішення цих питань не можливе без дослідження історичних аспектів розвитку теорії і практики управління якістю у різних країнах. Саме тому варто зосередити увагу на дослідженні хронології розвитку поняття «quality management» та «quality control», понятійному апараті системи управління якістю та етапах історії еволюції якості, адже історичний аспект відіграє вирішальну роль в процесі формування сучасного бачення щодо здійснення процесу управління якістю. Today, the analysis and research of key aspects of the market and the direction of the development of modern quality management of products at enterprises has an important functional significance, which is possible due to the implementation of modern effective management of product quality. Solving these issues is impossible without studying the historical aspects of the development of the theory and practice of quality management in different countries. That is why it is worth focusing on the study of the chronology of the concept of "quality management" and "quality control", conceptual apparatus of the quality management system and the stages of the history of the evolution of quality, since the historical aspect plays a crucial role in the process of forming a modern vision of the implementation of the quality management process.
  • Ескіз
    Документ
    Планування якості продукції на підприємстві
    (2017) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія Леонідівна
    Управлiння якiстю продукцiї передбачає застосування функцiй управлiння як одну iз складових системи управлiння. Вони виражають види органiзацiйної дiяльностi, що утворилися внаслiдок розподiлу i спецiалiзацiї працi в сферi управлiння, сукупнiсть взаємозв’язкiв та взаємодiю суб’єктiв i об’єктiв. Основою системи на пiдприємствах є орган управлiння якiстю продукцiї, який здiйснює планування, контроль, облiк якостi продукцiї та iншi функцiї, спираючись на принципи управлiння якiстю, методи контролю та аналiзу якостi на основi стандартiв і iншої нормативно-технiчної документацiї. Managing the quality of products involves the use of management functions as one of the components of the control system. They express the types of organizational activity that arose from the distribution and specialization of labor in the field of management, the combination of interactions and the interaction of subjects and objects. The basis of the system at the enterprises is the quality control department, which carries out planning, control, quality control of the product and other functions, based on the principles of quality management, methods of quality control and analysis based on standards and other normative and technical documentation.
  • Ескіз
    Документ
    Система аналізу небезпечних чинників і критичних точок контролю: принципи та переваги від її впровадження
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна
    На сьогоднішній день глобалізація ринку харчової продукції призвела до необхідності вирішувати проблему безпеки продуктів харчування й необхідності зменшити ризики їхнього негативного впливу на здоров'я людини. Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції все частіше торкаються питань безпеки харчової продукції й шукають шляхи її забезпечення та контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів. Today, the globalization of the food market has led to the need to address the issue of food safety and the need to reduce the risks of their negative impact on human health. The problem is so serious and widespread that governments in the countries and leading associations of food producers are increasingly touching upon food safety issues and are looking for ways to ensure and control it. The most effective solution is the introduction of uniform international standards, requirements for the safety of food products.
  • Ескіз
    Документ
    Фактори, що впливають на якість хлібобулочної продукції
    (2017) Труш, Юлія Леонідівна
    Значний вплив на якість способу життя має матеріальне середовище - якість товарів та послуг. В зв'язку з цим, проблема якості продукції та послуг постійно залишається актуальною. Вона має стратегічний характер, а процес удосконалення якості продукції залежить від багатьох факторів впливу. Він необхідний не тільки для отримання максимального прибутку від реалізації товарів, а головне - для суспільства та забезпечення його інтересів в цілому. В наший час не рідко виникають питання пов’язані з якістю продукції, яка значною мірою впливає на ефективність функціонування підприємств та має різносторонній характер. The material environment has a significant impact on the quality of lifestyle - the quality of goods and services. In this regard, the problem of the quality of products and services is constantly relevant. It has a strategic nature, and the process of improving product quality depends on many factors of influence. It is necessary not only for the maximum profit from the sale of goods, but, more importantly, for society and for ensuring its interests in general. In our time, there are not rarely questions related to the quality of products, which greatly affects the efficiency of the operation of enterprises and is of a multi-faceted nature.