Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Управління якістю продукції у вітчизняних та зарубіжних країнах: розвиток теорії та практики(2017) Труш, Юлія ЛеонідівнаСьогодні аналіз та дослідження ключових аспектів ринку й напрямок розвитку сучасного управління якістю продукції на підприємствах має важливе функціональне значення, що можливе внаслідок здійснення сучасного ефективного управління якістю продукції. Вирішення цих питань не можливе без дослідження історичних аспектів розвитку теорії і практики управління якістю у різних країнах. Саме тому варто зосередити увагу на дослідженні хронології розвитку поняття «quality management» та «quality control», понятійному апараті системи управління якістю та етапах історії еволюції якості, адже історичний аспект відіграє вирішальну роль в процесі формування сучасного бачення щодо здійснення процесу управління якістю. Today, the analysis and research of key aspects of the market and the direction of the development of modern quality management of products at enterprises has an important functional significance, which is possible due to the implementation of modern effective management of product quality. Solving these issues is impossible without studying the historical aspects of the development of the theory and practice of quality management in different countries. That is why it is worth focusing on the study of the chronology of the concept of "quality management" and "quality control", conceptual apparatus of the quality management system and the stages of the history of the evolution of quality, since the historical aspect plays a crucial role in the process of forming a modern vision of the implementation of the quality management process.Документ Планування якості продукції на підприємстві(2017) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія ЛеонідівнаУправлiння якiстю продукцiї передбачає застосування функцiй управлiння як одну iз складових системи управлiння. Вони виражають види органiзацiйної дiяльностi, що утворилися внаслiдок розподiлу i спецiалiзацiї працi в сферi управлiння, сукупнiсть взаємозв’язкiв та взаємодiю суб’єктiв i об’єктiв. Основою системи на пiдприємствах є орган управлiння якiстю продукцiї, який здiйснює планування, контроль, облiк якостi продукцiї та iншi функцiї, спираючись на принципи управлiння якiстю, методи контролю та аналiзу якостi на основi стандартiв і iншої нормативно-технiчної документацiї. Managing the quality of products involves the use of management functions as one of the components of the control system. They express the types of organizational activity that arose from the distribution and specialization of labor in the field of management, the combination of interactions and the interaction of subjects and objects. The basis of the system at the enterprises is the quality control department, which carries out planning, control, quality control of the product and other functions, based on the principles of quality management, methods of quality control and analysis based on standards and other normative and technical documentation.Документ Система аналізу небезпечних чинників і критичних точок контролю: принципи та переваги від її впровадження(2017) Труш, Юлія ЛеонідівнаНа сьогоднішній день глобалізація ринку харчової продукції призвела до необхідності вирішувати проблему безпеки продуктів харчування й необхідності зменшити ризики їхнього негативного впливу на здоров'я людини. Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції все частіше торкаються питань безпеки харчової продукції й шукають шляхи її забезпечення та контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів. Today, the globalization of the food market has led to the need to address the issue of food safety and the need to reduce the risks of their negative impact on human health. The problem is so serious and widespread that governments in the countries and leading associations of food producers are increasingly touching upon food safety issues and are looking for ways to ensure and control it. The most effective solution is the introduction of uniform international standards, requirements for the safety of food products.Документ Фактори, що впливають на якість хлібобулочної продукції(2017) Труш, Юлія ЛеонідівнаЗначний вплив на якість способу життя має матеріальне середовище - якість товарів та послуг. В зв'язку з цим, проблема якості продукції та послуг постійно залишається актуальною. Вона має стратегічний характер, а процес удосконалення якості продукції залежить від багатьох факторів впливу. Він необхідний не тільки для отримання максимального прибутку від реалізації товарів, а головне - для суспільства та забезпечення його інтересів в цілому. В наший час не рідко виникають питання пов’язані з якістю продукції, яка значною мірою впливає на ефективність функціонування підприємств та має різносторонній характер. The material environment has a significant impact on the quality of lifestyle - the quality of goods and services. In this regard, the problem of the quality of products and services is constantly relevant. It has a strategic nature, and the process of improving product quality depends on many factors of influence. It is necessary not only for the maximum profit from the sale of goods, but, more importantly, for society and for ensuring its interests in general. In our time, there are not rarely questions related to the quality of products, which greatly affects the efficiency of the operation of enterprises and is of a multi-faceted nature.Документ Економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2017) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія ЛеонідівнаРинковій економіці характерний стан активної конкуренції на глобальних ринках товарів і послуг. Витримати зростаючої конкуренцію можуть тільки ті підприємства, які пропонують споживачам за лояльну ціну товари і послуги вищої якості. Для економіки України характерна складність процесів розвитку ринкових відносин. В умовах конкурентного середовища ринку, підприємства всіх видів діяльності повинні орієнтуватися на споживача і збільшення виробництва якісних товарів і послуг. Висока якість продукції є одним з головних факторів успіху суб'єктів харчової промисловості та засобом забезпечення їх економічної ефективності.Документ Контроль якості продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичПитання удосконалення системи управління якістю продукції, безпосередньо пов’язані із проблемою необхідності пропозицій напрямків, які б впливали на покращення функціонування системи якості, від чого в свою чергу і залежить висока якість виробленої продукції. The improvement of quality management directly related to the problem areas need proposals that would affect the improvement of the system of quality, from which in turn, depends on high quality products.Документ Удосконалення моделі системи управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичУправління якістю готової продукції – багатоаспектне питання, розв’язок якого передбачає застосування комплексного підходу до вирішення задач щодо забезпечення належної якості продукції. Результати проведених досліджень вказують на наявність суттєвих втрат від браку та низької якості продукції на підприємствах харчової промисловості. Дослідження цієї проблеми й розробка методичних прийомів удосконалення системи управління якості продукції є актуальним питанням в умовах сучасного економічного світу. Quality control of finished products - Multi-question solution which provides a comprehensive approach to solving problems concerning the assurance of product quality. The studies indicate the presence of significant losses from lack and poor quality products to the food industry. The study of the problem and develop instructional techniques improving product quality management system is a key issue in today's economic world.Документ Пріоритетні напрямки удосконалення системи управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2016) Труш, Юлія ЛеонідівнаПитання, що пов’язані з удосконаленням системи управління якістю продукції пов’язані безпосередньо з проблемою необхідності пропозицій заходів, які впливають на покращення функціонування системи якості. В свою чергу висока якість виробленої продукції, що залежить від ефективності функціонування системи управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі, є важливим фактором підвищення рівня конкурентоспроможності продукції та підприємства. Issues relating to the improvement of quality management system directly linked with the problem of the need for clarification of measures that affect the improvement of the system of quality. In turn, high quality products, depending on the effectiveness of the quality management system output in the baking industry, is an important factor in improving the competitiveness of products and enterprises.Документ Сертифікація системи управління безпечністю харчових продуктів(2016) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Труш, Юлія ЛеонідівнаВпровадження методології системи управління безпечністю харчових продуктів (далі по тексту НАССР ) у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі. Implementation methodology system of food safety (HACCP hereinafter) in the practice of domestic enterprises due to the need to ensure the safety of products in order to protect consumers and promote these enterprises in international trade.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.