Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення ефективності роботи комбінованого сусловарильного апарату(2023) Чепелюк, Олександр Миколайович; Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаПри вивченні осідання твердих часточок хмелю на дно комбінованого сусловарильного апарату використані напівемпірична теорія руху річкових наносів та теорія пограничного шару, зокрема відомий розподіл поля швидкості поблизу дна апарата. Математичний опис процесу відділення часточок хмелю від сусла враховує вплив конструктивних та режимних параметрів роботи апарату. Отримано залежність для розрахунку швидкості відкладання від, при якій часточки, що рухаються, осідають на дно комбінованого сусловарильного апарату. Встановлено, що для часточок різних розмірів і форми швидкість відкладання за умови руху сусла в апараті становить від 0,65 до 0,08 м/с. На основі отриманих результатів дано рекомендації по конструкційних і режимних параметрах апарату. Розроблена модель є адекватною реальному процесу осадження.Документ Інноваційне рішення у приготуванні пивного затору(2023) Удодов, Сергій Олександрович; Чепелюк, Олександр МиколайовичНа практиці при приготуванні затору доцільно використовувати, крім традиційних заторних апаратів, додаткове обладнання, яке дає можливість проводити не тільки змішування солодової крупки з гарячою водою, а й попереднє її затирання. Різновидом такого обладнання є механічний гомогенізатор подрібненого солоду. Встановлення та використання гомогенізатора передбачає змішування солодової крупки з гарячою водою та попереднє затирання через предзаторний насос, за допомогою якого заторна маса подається на остаточне затирання в заторний апарат. Така схема є дуже ефективною, оскільки дозволяє отримати найбільший вихід екстракту на заторному апараті та досягти максимального розчинення сахарози, декстринів, неорганічних речовин, білків крохмалю, клітковини, частини високомолекулярного білка й інших з'єднань. При цьому отримуємо необхідну кількість екстракту, а отже маємо економію дорогоцінної сировини – пивоварного солоду. Застосування механічного гомогенізатора на сучасних традиційних варильних агрегатах у пивоварінні дозволяє отримати найбільший вихід екстракту при приготуванні пивного затору, а також значно підвищити якість кінцевого продукту – пива.Документ Перспективні шляхи удосконалення процесу та обладнання для виробництва ферментованих напоїв на основі чайного гриба(2024) Дятел, Олег Анатолійович; Удодов, Сергій ОлександровичУ зв’язку із наростаючою тенденцією до збільшення об’єму виробництва ферментованого напою природнього походження з лікувально-оздоровчими властивостями «Комбуча» гостро постає питання вдосконалення процесу та обладнання для приготування напою типу «Комбуча» у промислових масштабах.Документ Розробка технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу(2022) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена розробці принципово нового технологічного обладнання для приготування цукрового сиропу у виробництві чайного грибу. Розроблене технологічне обладнання дозволяє прискорити процес повноцінного високоякісного розчинення цукру.The article is devoted to the development of fundamentally new technological equipment for the preparation of sugar syrup in the production of kombucha. The developed technological equipment allows you to speed up the process of complete, high-quality sugar dissolution.Документ Інноваційне рішення очистки стічних вод пиво-солодового виробництва(2021) Удодов, Сергій ОлександровичСтаття присвячена ефективній очистці стічних вод пиво-солодового виробництва. Інтенсифікація біологічної очистки стічних вод пиво-солодового виробництва відбувається за рахунок впровадження системи змішування та аерації, яка складається із перемішуючого пристрою та .системи подачі стислого повітря. The article is devoted to effective wastewater treatment of beer and malt production. Intensification of biological wastewater treatment of beer-malt production takes place due to the introduction of a mixing and aeration system, which consists of a stirring device and a compressed air supply systemДокумент Біотехнологічні процеси в бродильній промисловості(1996) Домарецький, Віталій Афанасійович; Малежик, Іван Федорович; Удодов, Сергій Олександрович; Прибильський, Віталій ЛеонідовичНауковий підхід до виробництва продуктів харчування з використанням мікроорганізмів,ферментів,біологічно активних речовин і амінокислот послужив початком розвитку біотехнології продукт. The scientific approach to food production using microorganisms, enzymes, bioactive substances and amino acids served as the beginning of the fermentation products of biotechnology.Документ Екологічні аспекти виробництва пива на мініпивзаводах(1994) Сороколіт, Микола Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичРеальним шляхом покрашення становища може бути отворення пивоварних виробництв малої потужнооті з наближанням їх до місць споживання і використанням сучасних технологічних рішень.