Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Гранулометричний склад борошна Atta
    (2022) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович
    Досліджено гранулометричний склад цільнозмеленого борошна Atta. Показано, що середній розрахунковий розмір частинок бооршна борошно Atta становить 159±77,4 мкм. Фракція із найбільшим розміром частинок становить 505 мкм. Диференціальна крива має три максимуми, що вказує на нерівномірність прикладання зусиль робочих органів машини та різні механічні властивості зерна в процесі подрібнення. Крупні фракції продуктів подрібнення переважають в загальній масі продукту. The granulometric composition of whole-milled Atta flour was studied. It was shown that the average calculated particle size of Atta flour is 159 microns. The fraction of the largest particle size is 505 µm. The differential curve has three maxima, which indicates the uneven application of the efforts of the working organs of the machine and the different mechanical properties of the grain during the grinding process. Coarse fractions of grinding products prevail in the total mass of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович
    Наведено результати дослідження впливу решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці в сухому стані. Показано, що індекс лущення пшениці у лущильнику із отворами діаметром 2,3 мм і без них становить не більше 0,5 %. The results of the study of the effect of the openings of the sieve cloth of the hulling machine on the efficiency of hulling wheat in a dry state are presented. It has been shown that the peeling index in a peeling machine with and without holes with a diameter of 2,3 mm is no more than 0,5%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ефективності роботи лабораторного пропарювача
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Шум, Владислав Сергійович
    Наведено результати дослідження кінетики пропарювання зерна кукурудзи в лабораторному пропарювачі періодичної дії за атмосферних умов. Показано, що збільшення приросту вологи в зерні кукурудзи відбувається за криволінійною залежністю, яку умовно можна поділити на два етапи. Найбільш інтенсивний приріст вологи спостерігається на першому етапі, і уповільнюється на другому. The results of studying the kinetics of steaming corn grain in a laboratory batch steamer under atmospheric conditions are presented. It is shown that an increase in the increase in moisture content in corn grain occurs according to a curvilinear relationship, which can be conditionally divided into two stages. The most intense increase in humidity is observed at the first stage and decreases at the second.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена Анатоліївна
    Наведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології сортових помелів пшениці
    (2020) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген Іванович
    В роботі наведено результаті удосконалення технологічного процесу сортового помелу зерна пшениці. На основі досліджень білості борошна та його виходу показано можливості розвитку технології помелу.зерна пшениці в сортове борошно. The paper presents the results of improving the technological process of varietal milling of wheat. Based on research on the whiteness of flour and its yield, the possibilities of developing the technology of grinding wheat into varietal flour are shown.
  • Ескіз
    Документ
    Критерій оцінки ефективності лущення зерна в машинах з абразивними робочими органами
    (2019) Харченко, Євген Іванович
    В роботі запропоновано узагальнений критерій ефективності процесу лущення зерна в машинах з абразивними робочими органами. Узагальнений критерій ефективності враховує показник зольності зерна та індекс лущення зерна. The paper proposes a generalized criterion for the efficiency of the grain dehulling process in machines with abrasive working bodies. The generalized efficiency criterion takes into account the grain ash content and the grain dehulling index.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни температури зерна пшениці в процесі його зволожування водою різної температури
    (2020) Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати моделювання температури зерна пшениці при зволожуванні його водою різної температури, за умови різної початкової температури самого зерна. The results of modeling the temperature of wheat when it is moistened with water of different temperatures, provided that the initial temperature of the grain itself is different.
  • Ескіз
    Документ
    Гранулометричні характеристики продуктів подрібнення І драної системи при подрібненні плющеної пшениці
    (2020) Плющай, Аліна Сергіївна; Харченко, Євген Іванович
    В роботі показано результати дослідження гранулометричних характеристик продуктів подрібнення І драної системи при помелі плющеної пшениці. Скорочено розглянуто методику проведення плющення в лабораторній установці. The paper shows the results of a study of the granulometric characteristics of the milliing products of the torn system during the milling of flaking wheat. The method of flacking in a laboratory installation is briefly considered.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність лущення ячменю при різній тривалості процесу та різному навантаженні на обладнання
    (2017) Чорний, Валентин Миколайович; Христенко, Вікторія Вікторівна; Харченко, Євген Іванович
    Наведено методику исследований та показники якості ячменю. Показано вплив тривалості лущення та коефіцієнту завантаження лущильника на індекс лущення ячменю. The research methodology and quality indicators of barley are presented. The influence of the peeling duration and the coefficient of the peeling load on the peeling index is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив навантаження, крупності та вологості зерна ячменю на ефективність його лущення
    (2017) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати досліджень впливу навантаження, крупності зерна та тривалості процесу на ефективність лущення за різної вологості ячменю у лабораторному голендрі. Показано нелінійну залежність ефективності лущення за вказаних факторів. The results of the study of the influence of load, grain size and duration of the process on the peeling efficiency at different moisture content of barley in a laboratory peeler are presented. Shown is a nonlinear dependence of the peeling efficiency under the indicated factors.