Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці(2021) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій ВасильовичНаведено результати дослідження впливу решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці в сухому стані. Показано, що індекс лущення пшениці у лущильнику із отворами діаметром 2,3 мм і без них становить не більше 0,5 %. The results of the study of the effect of the openings of the sieve cloth of the hulling machine on the efficiency of hulling wheat in a dry state are presented. It has been shown that the peeling index in a peeling machine with and without holes with a diameter of 2,3 mm is no more than 0,5%.Документ Моделювання температури зерна пшениці в процесі його гідротермічної обробки(2021) Харченко, Євген Іванович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати математичного моделювання температури зерна пшениці в процесі гідротермічної обробки зерна під час підготовки зерна до помелу. Показано, що без підігрівання зерна неможливо досягнути температури зерна 20 °С. The results of mathematical modeling of the temperature of wheat grain in the process of its hydrothermal treatment during the preparation of grain for grinding are presented. It is shown that without heating the grain it is impossible to reach a grain temperature of 20 °С.Документ Удосконалення технології сортових помелів пшениці(2020) Єремеєва, Олена Анатоліївна; Харченко, Євген ІвановичВ роботі наведено результаті удосконалення технологічного процесу сортового помелу зерна пшениці. На основі досліджень білості борошна та його виходу показано можливості розвитку технології помелу.зерна пшениці в сортове борошно. The paper presents the results of improving the technological process of varietal milling of wheat. Based on research on the whiteness of flour and its yield, the possibilities of developing the technology of grinding wheat into varietal flour are shown.Документ Зміни температури зерна пшениці в процесі його зволожування водою різної температури(2020) Харченко, Євген ІвановичНаведено результати моделювання температури зерна пшениці при зволожуванні його водою різної температури, за умови різної початкової температури самого зерна. The results of modeling the temperature of wheat when it is moistened with water of different temperatures, provided that the initial temperature of the grain itself is different.Документ Гранулометричні характеристики продуктів подрібнення І драної системи при подрібненні плющеної пшениці(2020) Плющай, Аліна Сергіївна; Харченко, Євген ІвановичВ роботі показано результати дослідження гранулометричних характеристик продуктів подрібнення І драної системи при помелі плющеної пшениці. Скорочено розглянуто методику проведення плющення в лабораторній установці. The paper shows the results of a study of the granulometric characteristics of the milliing products of the torn system during the milling of flaking wheat. The method of flacking in a laboratory installation is briefly considered.Документ Ефективність виділення легких домішок в лабораторному аспіраційному каналі(2017) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин Миколайович; Єремеєва, Олена АнатоліївнаНаведено результати дослідження ефективності пневмосепарування пшениці в лабораторному аспіраційному каналі. Показано, що зі збільшенням вмісту домішок у зерні, ефективність їх виділення зменшується. The results of studying the effectiveness of pneumatic separation of wheat in a laboratory aspiration channel are presented. It is shown that with an increase in the content of impurities in the grain, the efficiency of their separation decreases.Документ Приріст вологості в лущеній пшениці(2017) Харченко, Євген Іванович; Терещенко, Тетяна ОлексіївнаНаведено результати досліджень впливу індекса лущення на изменение вологості за рахунок зниження вмісту оболонок в пшениці. The results of studies of the effect of the dehulling index on the change in moisture due to a decrease in the content of shells in wheat are presented.Документ Вплив вологості зерна пшениці на індекс лущення(2019) Харченко, Євген Іванович; Чорний, Валентин МиколайовичНаведено результати дослідження впливу вологості зерна пшениці різної крупності на індекс лущення. Вказано показники якості пшениці різних фракцій, описано методику дослідження. Показано, що зі збільшенням вологості пшениці, індекс лущення лінійно зменшується. The results of the study of the influence of moisture content of wheat of different sizes on the peeling index are presented. Indicated indicators of the quality of wheat of different fractions, described the research methodology. It is shown that with an increase in wheat moisture, the peeling index decreases linearly.