Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини
    (2013) Бурлай, Вікторія; Хижняк, Ольга Олександрівна; Іванов, Сергій Віталійович
    Стаття присвячена розробці нового виду сиркових виробів з підвищеною біологічною цінністю. Вона буде цікавою для молокопереробних підприємств, які бажають розширити асортимент власної продукції за рахунок виробництва функціональних молочних продуктів, а саме сиркових мас. Як функціональні інгредієнти нами було обрано зародки зернових культур та пряно-ароматичну композицію, до складу якої входить імбир, куркума та плоди сумаху. В даній статті обґрунтовано використання зазначених інгредієнтів для виробництва сиркових мас із нежирного кисломолочного сиру.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво вершкового масла, збагаченого рослинною клітковиною
    (2013) Іванов, Сергій Віталійович; Хижняк, Ольга Олександрівна; Філенко, Альона
    В даній статті йде мова про користь та необхідність споживання молочних продуктів для нормального функціонування організму людини на прикладі вершкового масла, яке несе в організм білки, рослинні жири, вітаміни, незамінні амінокислоти та мінеральні речовини. Широку популярність в наш час набуло використання клітковини з рослинної сировини у якості збагачувача харчових продуктів. Клітковина дуже важлива для нашого організму. Зокрема, корисна для шлунково-кишкового тракту, вона покращує моторику кишечника, виводить холестерин, шлаки і токсини з організму, навіть у профілактиці раку клітковина відіграє велику роль. Додавання клітковини до вершкового масла не тільки зробить продукт корисним, оздоровчим чи функціональним, а й покращить стан здоров’я його споживачів. This article is about the benefits and necessity of consumption of dairy products for the normal functioning of the human body with an example of butter , which carries the body proteins, vegetable oils , vitamins, essential amino acids and minerals. The widespread popularity nowadays acquired using cellulose from plant material as food enrichers. Fiber is very important for our body. In particular, useful for the gastrointestinal tract, it improves intestinal motility, removes cholesterol, toxins from the body, even in the prevention of cancer it plays an important role. Adding fiber to the butter will not only make the product useful, wellness or functional, but also improve the health of its consumers.
  • Ескіз
    Документ
    Нетрадиційна олієвмісна сировина в Україні
    (2013) Хижняк, Ольга Олександрівна; Галицька, Лілія Юріївна; Іванов, Сергій Віталійович
    В тезах представлений огляд та характеристика олій виготовлених з нетрадиційної сировини в Україні, які є перспективними джерелами біологічно активних ліпідів, білків, мікроелементів і вітамінів. До нетрадиційних видів сировини відносять насіння томатів, гарбузів, виноградні кісточки, пшеничні та кукурудзяні зародки тощо. Олію з них застосовують для харчових та лікувально-профілактичних цілей. Завдяки тому, що олії виготовляються методом холодного пресування, зберігаються незамінні поліненасичені ω-3 та ω-6 кислоти, вітаміни А та Е. Саме збереження корисних і незамінних речовин у процесі виробництва рослинних олій є досить важливим. Так як вони не лише задовольняють потреби у харчових речовинах, смаку та енергії, а й позитивно впливають на здоров’я споживачів. In the abstract provides an overview and characteristics of oils produced from new raw material in Ukraine, which are promising sources of bioactive lipids, proteins, minerals and vitamins. By non-traditional raw materials include seeds of tomatoes, pumpkins, grape seeds, wheat germ and corn and so on. Oil are used for food and health care goals. Because the oil produced by cold pressing, kept the essential polyunsaturated ω-3 and ω-6 acids, vitamins A and E. It is the preservation of useful and essential substances in the production of vegetable oils is very important. Since they not only meet the needs nutrients, taste and energy, but also positively influence the health of consumers.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез нових ефективних коагулянтів для підготовки питної води
    (2006) Запольський, Анатолій Кирилович; Хижняк, Ольга Олександрівна
    Робота присвячена дослідженню коагуляційних властивостей реагентів основного характеру і направлена на вивчення умов практичного застосування основних солей алюмінію – оксисульфатів (ОСА) і оксихлоридів алюмінію (ОХА) в процесах коагуляційного очищення природних і промислових вод. Work is sanctified to research of coagulative properties of reagents of basic character and sent to the study of terms of practical application of basic salts of aluminium – oxisulfate of aluminium and to the oxichloride of aluminium in of the coagulative cleaning of natural and industrial waters.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння ефективності очищення природної води композитними коагулянтами
    (2007) Хижняк, Ольга Олександрівна; Запольський, Анатолій Кирилович
    Метою роботи було підбір композиції, яка включала в себе коагулянт і бактерицидний флокулянт для очищення і знезараження природної води і була б найбільш ефективною. В якості бактерицидного флокулянту використовували бактерицидні флокулянти в композиції з основними солями алюмінію. В результаті досліджень підібрано дози та вивчені бактерицидні особливості як коагулянту, так і флокулянтів. Як тест – мікроорганізм використовували Е.coli.б The aim of work was selection of composition that included for itself a coagulant and bactericidal floculant for cleaning and disinfestation of natural water. As bactericidal floculant used bactericidal floculants in composition with basic salts of aluminium/ As a result of researches doses and studied bactericidal features are neat to both the coagulant and floculants. As a test is a microorganism used Е.coli.