Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Гранулометричний склад борошна Atta
    (2022) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович
    Досліджено гранулометричний склад цільнозмеленого борошна Atta. Показано, що середній розрахунковий розмір частинок бооршна борошно Atta становить 159±77,4 мкм. Фракція із найбільшим розміром частинок становить 505 мкм. Диференціальна крива має три максимуми, що вказує на нерівномірність прикладання зусиль робочих органів машини та різні механічні властивості зерна в процесі подрібнення. Крупні фракції продуктів подрібнення переважають в загальній масі продукту. The granulometric composition of whole-milled Atta flour was studied. It was shown that the average calculated particle size of Atta flour is 159 microns. The fraction of the largest particle size is 505 µm. The differential curve has three maxima, which indicates the uneven application of the efforts of the working organs of the machine and the different mechanical properties of the grain during the grinding process. Coarse fractions of grinding products prevail in the total mass of the product.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці
    (2021) Харченко, Євген Іванович; Шаран, Андрій Васильович
    Наведено результати дослідження впливу решітного полотна лущильника на ефективність лущення пшениці в сухому стані. Показано, що індекс лущення пшениці у лущильнику із отворами діаметром 2,3 мм і без них становить не більше 0,5 %. The results of the study of the effect of the openings of the sieve cloth of the hulling machine on the efficiency of hulling wheat in a dry state are presented. It has been shown that the peeling index in a peeling machine with and without holes with a diameter of 2,3 mm is no more than 0,5%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості екструдування зернової суміші з додаванням лляного екстракту
    (2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег Іванович
    Дослідження біохімічних показників екструдованої зернової суміші з додаванням лляного екстракту на основі води показали, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінових утворень значно поліпшується кормова цінність екструдату. Живильні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому знаходиться в межах 62,28…64,73%, сирий протеїн в сумішах становить 24,7-25,8%, а кількість сирого жиру – 4,04-4,62%. Теплова обробка практично не впливає на вміст мінеральних компонентів в кормі, проте іноді можливі зміни в їх засвоєнні тваринами. Під дією високої температури і тиску майже повністю знищується патогенна мікрофлора, а також відбувається інактивація інгібіторів ферментів і нейтралізація деяких токсинів. The study of biochemical parameters of an extruded grain mix with the addition of a flax extract based on water has shown that as a result of starch gelling and degradation of cellulose-lignin formations, the feed value of the extrudate is significantly improved. Nutrients become more affordable for animal digestion. The amount of starch in this case is in the range of 62.28 ... 64.73%, crude protein in the mixtures is 24.7-25.8%, and the amount of crude fat is 4.04-4.62%.Thermal treatment practically does not affect the content of mineral components in the feed, but sometimes there may be changes in their assimilation by animals. Under the influence of high temperature and pressure almost completely destroyed pathogenic microflora, as well as inactivation of enzyme inhibitors and neutralization of some toxins.
  • Ескіз
    Документ
    Використання борошна зародку кукурудзи у виробництві борошняних кондитерських виробів
    (2016) Шевченко, Олена Олександрівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Білик, Анастасія Володимирівна; Шаран, Андрій Васильович
    Проведено дослідження з використання борошно зародку кукурудзи у технології виготовлення борошняних кондитерських виробів. The study on the use of corn germ in the technology of production of flour confectionery.
  • Ескіз
    Документ
    Корекція мікронутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів композиційною сумішшю
    (2016) Шаран, Лариса Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шаран, Андрій Васильович
    Проведено дослідження з використання мікронутрієнтної суміші у технології виготовлення борошняних кондитерських виробів. A study on the mineral-vitamin mixes technology in the manufacture of pastry products
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення методики оцінки хмелю
    (2003) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Шаран, Андрій Васильович
  • Ескіз
    Документ
    Екструдовані зернові суміші з лляним екстрактом
    (2015) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Тракало, Тетяна Олександрівна