Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури активації шунгіту на ефект очищення соку столового буряку
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Авторами встановлено, що ефект очищення соку столового буряка від пектинових речовин шунгітом, термоактивованим при температурі 90…100ºС та 100…120ºС досягає 40%. При очищенні бурякового соку не термоактивованим шунгітом ефект очищення несуттєвий і становить порядка 4%. The authors found that the effect of red beet juice purification of pectin shungite, termoaktivovannym at 90 ... 100 º C and 100 ... 120 º C up to 40%. When cleaning the beet juice is not termoaktivovannym shungite cleaning effect is not significant and is of the order of 4%.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітом
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Внаслідок проведени х досліджень встановлена адсорбційна спроможність шунгіта щодо нітрат-іонів із соку столового буряка. Найефективніше адсорбуються нітрат-іони при температурі 60° С при концентрації адсорбента 9,09% мас. та тривалості – 30 хв. За даних умов вміст нітрат-іонів зменшується на 24%. As a result of research carried out x adsorption capacity installed shungita relative nitrate ions from the juice of red beet. Nabolee effectively adsorbed nitrate ions at a temperature of 60 ° C at a concentration of 9.09% by weight of the adsorbent. and duration - 30 min. Under these conditions, the content of nitrate ions are reduced by 24%.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    В роботі досліджено вплив концентрації адсорбента та часу адсорбції на якість очищення соку столового буряка. Встановлено, що при концентрації монтморилоніту 4,76% мас. та тривалості оброблення 30хв. досягається найбільша ефективність адсорбції. The influence of the concentration of adsorbent and adsorption time on the quality of red beet juice purification. Found that at a concentration of 4.76% by weight montmorillonite. and duration of treatment 30 min. achieved the greatest efficiency of adsorption.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбційне очищення соку столового буряку від пектинових речовин
    (2009) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    У статті досліджено адсорбційні властивості природного мінералу глауконіту. Аналіз отриманих результатів очищення соку із столового буряка дає можливість стверджувати, що найефективніше поглинання пектинів глауконітом відбувається протягом 10…30 хв при концентрації адсорбенту 9,09%, 4,76% та 3,23% мас. Пояснено механізм адсорбцій пектинів глауконітом. The article studies the adsorption properties of natural mineral glauconite. Analysis of the results of the treatment table beet juice makes it possible to assert that the most effective absorption of pectin glauconite within 10 ... 30 minutes at a concentration of adsorbent 9.09%, 4.76% and 3.23% by weight. Clarified mechanism adsorbtsiy pectin glauconite.