Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.
  • Ескіз
    Документ
    Система безпечності у макаронному виробництві
    (2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Впровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Експертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Експертиза біодеградабельних їстівних пакувальних матеріалів може проводитися за широким спектром показників, їх перелік буде обумовлений метою експертизи. Наведений перелік показників підтверджує, що визначені показники та підібрані методики для їх визначення дозволяють провести дослідження з метою повної характеристики досліджуваного матеріалу.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів
    (2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Наведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.
  • Ескіз
    Документ
    Харчова цінність розроблених екструзійних гречаних пластівців
    (2023) Ковтун, Євгенія Романівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Сухі сніданки займають важливе місце в раціоні багатьох людей завдяки їх простоті приготування та відносно невисокій вартості. Розвиток галузі сухих сніданків є перспективним напрямком і по нині актуальним. Розроблені гречані пластівці мають вищу харчову, зокрема біологічну цінність у порівнянні з пластівцями швидкого приготування.
  • Ескіз
    Документ
    Схема сертифікації FSSC 22000 для ПрАТ «Оболонь»
    (2022) Шмигора, Влада Русланівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    FSSC 22000 дає ПрАТ «Оболонь» можливість продемонструвати на міжнародному рівні, що вони мають комплексну систему управління, яка відповідає вимогам споживача і регуляторних органів щодо безпечності виробництва пива та безалкогольних напоїв, у даному випадку виробництва пива темного «Zlata Praha».
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення системи простежуваності під час виробництва макаронних виробів
    (2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Система простежуваності дає можливість запобігати виникненню небезпеки, а також полегшує підтримання ефективного функціонування інших систем впроваджених на виробництві макаронних виробів.
  • Ескіз
    Документ
    Lean-виробництво макаронних виробів
    (2021) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Система бережливого виробництва приводить до ефективної роботи макаронного підприємства за умови зацікавленості не тільки керівництва, а й самих працівників. Отже, впровадження Lean-виробництва є необхідним етапом в сучасних економічних умовах.
  • Ескіз
    Документ
    Постійне оновлення харчового законодавства України – запорука безпечності харчових продуктів
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Законодавчі зміни у сфері безпечності харчових продуктів обумовлені необхідністю виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та теперішнім воєнним станом у державі. Аналіз змін, які було зроблено у 2022 році показав, що більш ретельно упорядковано норми простежуваності за рахунок введення позначок для харчових продуктів тваринного походження та вимог до маркування. Крім того, прийняття закону щодо матеріалів та предметів, які контактують з харчовими продуктами дозволить знизити ризик небезпеки щодо міграції шкідливих речовин у харчові продукти. Постійне оновлення асортименту харчових продуктів та пакувальних матеріалів і тари для них та методів дослідження їх якості і безпечності буде обумовлювати постійні зміни харчового законодавства.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив умов дегустації на результати сенсорної оцінки настоянки на ягодах кизилу
    (2021) Пошелюзна, Антоніна Ігорівна; Шульга, Оксана Сергіївна
    Проведено сенсорний аналіз розробленої настоянки на ягодах кизилу. Встановлено, що умови проведення сенсорного аналізу визначають результати дослідження, що вимагає наявність сенсорних лабораторій для органолептичної оцінки.