Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Їстівна плівка та покриття – перспективна заміна традиційній обгортці помадних цукерок(2017) Шульга, Оксана Сергіївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаЗапропонований склад плівки дозволяє зберегти свіжість помадних цукерок на 3 % краще синтетичного пакування. Застосування їстівного покриття є ефективним заходом для збереження дрібнокристалічної структури цукерки. The proposed composition of the film allows you to keep the freshness of lipstick candies 3% better than synthetic packaging. The use of edible coating is an effective measure for preserving the fine-crystalline structure of candy.Документ Вплив їстівного покриття на споживні властивості мармеладних виробів(2017) Шульга, Оксана СергіївнаДо складу покриття входить лляна олія як гідрофобна складова, що дозволяє зменшити паропроникність плівки, яка також багата поліненасиченими жирними кислотами. З метою розширення асортименту мармеладних виробів доцільно також додавати до складу покриття овочево-фруктові порошки. The composition of the coating includes linseed oil as a hydrophobic component, which reduces the vapor permeability of the film, which is also rich in polyunsaturated fatty acids. In order to expand the range of marmalade products it is also advisable to add vegetable and fruit powders to the composition.Документ Їстівне покриття – екологічне пакування для житнього та житньо-пшеничного хліба(2017) Шульга, Оксана СергіївнаКількість води, що поглинає м'якушка, кришкуватість, структурно-механічні властивості та свіжість для виробів в синтетичному пакуванні та їстівному покритті знаходиться на одному рівні наприкінці строку зберігання, тому їстівне покриття є повноцінною екологічною заміною синтетичного пакування для житнього та житньо-пшеничного хліба. The amount of water absorbing the cuticle, the lid, structural and mechanical properties and freshness for products in synthetic packaging and edible coating is at the same level at the end of the shelf life, so edible coating is a complete environmental replacement of synthetic packaging for rye and rye and wheat bread.Документ Їстівне покриття як фактор збереження свіжості та засіб підвищення біологічної цінності кондитерських виробів(2016) Шульга, Оксана СергіївнаВикористання їстівного покриття дозволить відмовитись від використання цукрового сиропу для тиражування пряників, глазурування жировмісною глазур'ю помадні цукерки, а також оброблення цукром мармеладні вироби, що дозволить підвищити біологічну цінність виробів за рахунок складової плівки. Using the edible coating will allow you to refuse the use of sugar syrup for replicating gingerbread, glazing with fatty glaze lipstick candy, as well as the processing of sugar marmalade products, which will increase the biological value of products at the expense of the composite film.Документ Біодеградабельне їстівне покриття для створення екологічного посуду(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Бойко, Марина ІванівнаПерспективним напрямом є створення екологічного посуду. Розроблено їстівний стакан для гарячих напоїв, що дозволяє утримувати гарячий напій всередині без протікання. A promising direction is the creation of ecological dishes. An edible glass for hot drinks is developed, which allows to keep a hot drink inside without leakage.Документ Теплофізичні дослідження їстівного покриття/плівки(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Іванов, Сергій ОлександровичВстановлено теплоту випаровування води та теплоємності зразків біодеградабельного їстівного покриття / плівки. Досліджувалися два зразки, які є найбільш оптимальними до використання. Різниця між зразками полягає у додаванні ПВС до складу одного зі зразків. Вміст вологи у висушеній плівці / покритті становить 6%. Встановлено характер видалення вологи зі зразків та вплив складових на даний процес.Документ Конкурентоспроможність виробів в їстівному покритті порівняно з традиційним пакуванням(2018) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія ІванівнаМетою роботи є встановлення конкурентоспроможності кондитерських виробів в їстівному покритті за рахунок розрахунку інтегрального показника. The aim of the work is to establish the competitiveness of confectionery products in edible coating by calculating the integral indicator.Документ ІЧ-дослідження їстівних плівок і покриттів з полівініловим спиртом(2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана СергіївнаБіодеградабельні їстівні плівки на основі природних полімерів (крохмаль, целюлоза, білок тощо) за рахунок своєї гідрофільності поки що не можуть повністю витіснити синтетичні матеріали, оскільки мають високу паропроникність. З синтетичних біодеградабельних матеріалів найбільший інтерес представляє полівініловий спирт (ПВC), який є водорозчинним, являється харчовою добавкою Е 1203 і дає плівки з низькою паропроникністю. Biodegradable edible films based on natural polymers (starch, cellulose, protein, etc.) due to its hydrophilicity can not yet be completely ousted synthetic materials, because they have high vapor permeability. Synthetic Biodegradable materials are of greatest interest to polyvinyl alcohol (PVC), which is water soluble, is a food additive E 1203 and provides films with low vapor permeability.Документ Дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників зефіру в їстівному покритті з фруктовими порошками(2017) Калмазан, Вікторія Борисівна; Атанова, Юлія Олегівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана СергіївнаЗ метою визначення можливості заміни синтетичного пакування на біодеградабельне, було досліджено зефір з їстівним покриттям. Для розширення асортименту зефіру в їстівне покриття додавали фруктові порошки.In order to determine the possibility replacement of synthetic packaging on the bio-degradable, marshmallows with edible the cover. To increase the range of zephyr in the edible coating, added fruit powdersДокумент Їстівні покриття – екологічна альтернатива синтетичним пакувальним матеріалам для хлібобулочних виробів(2017) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана СергіївнаНами було розроблено їстівне покриття, що сприяє збереженю свіжості. Соціальна ефективність від впровадження у виробництво хлібобулочних виробів з їстівним покриттям полягає у розширені їх асортименту. We have developed an edible coating that contributes to the preservation of freshness. Social efficiency from the introduction into the production of bakery products with edible coating is to expand their range.