Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Олійні та бобові культури як джерела рослинного білка(2023) Ляшко, Галина Василівна; Янюк, Тетяна ІванівнаНезамінними компонентами раціону людини є білки. Білки рослинного походження неухильно набирають популярності, і очікується, що ця тенденція зростання збережеться протягом наступних кількох десятиліть. Рослинні білки є гарним джерелом багатьох незамінних амінокислот, важливих макроелементів, і їх достатньо для досягнення повноцінного білкового харчування.Документ Отримання швидкорозчинних харчових продуктів із гороху(2023) Янюк, Тетяна Іванівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Ляшко, Галина ВасилівнаГорох – давня сільськогосподарська культура, він був відомий за 5 тис. років до н.е. Зерно гороху містить від 16 до 32 % білка, який є повноцінним за амінокислотним складом і засвоюється в 1,5 рази краще, ніж білок пшениці. Зерно містить також вуглеводи, жир, вітаміни, каротин, мінеральні речовини (солі калію, кальцію, марганцю, заліза, фосфору), завдяки чому його цінують не тільки як харчовий, а й дієтичний та лікувальний продукт. Горох - цінна сировина для виробництва крупи, борошна та інших білкових продуктів рослинного походження. Гороховий білок ідеальний у поєднанні з іншими інгредієнтами рослинного походження, що дозволяє знаходити найкращі рішення для збалансованого харчування.Документ Удосконалення рецептів комбікормів з використанням новітніх форм мікрокомпонентів(2023) Янюк, Тетяна Іванівна; Шпакович, Віктор ІвановичТрадиційним кормом для одомашнених тварин виступали їх природні корми. Поступово із розвитком тваринництва додалися зернові, білкові компоненти і стали застосовувати мінеральні добавки. Найпершою з мінеральних добавок була природна кухонна сіль. Люди помічали, що невеликі добавки солі до корму значно покращували здоров’я та стан тварин. З тих пір розвиток науки і технології дозволив вивчити та впровадити складні науково-обґрунтовані рецепти комбікормів які складаються з десятків компонентів як природного походження так і штучно створених. З початку ХХ століття розроблено багато методів обробки природних компонентів кормів, що дозволяє отримати із них максимальні кормові цінності для засвоєння в повній мірі організмом тварин або птиці.Документ Введення водного розчину гідроксиду калію у корм(2023) Кожевнікова, Маргарита Ігорівна; Янюк, Тетяна ІванівнаОдним з основних джерел енергії для птиці є компоненти комбікормів з високим вмістом жиру. Використання жирів рослинного походження дає можливість краще збалансувати раціон за енергією і співвідношенням насичених і ненасичених жирних кислот, а включення 5 % за масою такої суміші до раціону птиці сприяє підвищенню їх продуктивності на 10…12 % і знижує витрати кормів на одиницю продукції на 10…12 %. Жири кормів з підвищеним вмістом високомолекулярних ненасичених жирних кислот засвоюються в кишечнику птиці більшою мірою в порівнянні з жирами, що мають високий вміст низькомолекулярних жирних кислот.