Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Біоактивні компоненти пророщеного насіння соняшнику (Helianthus annuus l.)
    (2022) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Процес пророщування дозволяє суттєво підвищити вміст біоактивних компонентів насіння соняшнику, зокрема сполук антиоксидантної дії. Тому така сировина є цінною з точки зору використання у якості функціонального інгредієнту для розроблення нових видів харчових продуктів та збагачення традиційних. The germination process makes it possible to significantly increase the content of bioactive components of sunflower seeds, in particular antioxidants. Therefore, such raw materials are valuable as functional ingredients for the development of new types of food products and the enrichment of traditional ones.
  • Ескіз
    Документ
    Сталий розвиток: вплив глобальної ініціативи на вимоги до технолога харчових виробництв
    (2021) Дернова, Тетяна Вікторівна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Сьогоднішні глобальні виклики ставлять вимогу перед технологом харчових виробництв володіти набором компетентностей щодо оцінки впливу на довкілля усього циклу виробництва харчового продукту, його нутрітивної цінності та впливу на здоров’я, а також пошуку ефективних шляхів зниження негативних наслідків без впливу на якість та безпечність готового продукту: використання альтернативних інгредієнтів, інноваційних ресурсоощадних технологій, зміни упаковки та умов реалізації, зменшення кількості відходів та їх переробка.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність та регулювання використання рослинної сировини та екстрактів у якості, добавок антиоксидантної дії
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна
    Особливість використання рослинних добавок полягає у їх мультифункціональності. Окрім антиоксидантної дії значна кількість добавок проявляє антимікробну та протигрибкову дії, також вони можуть використовуватись у якості смакоароматичних компонентів харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Огляд ринку спортивних напоїв
    (2022) Головенько, Анжеліка Володимирівна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Спортивні напої споживають з метою швидкого відновлення водного балансу, рівня електролітів в організмі та як джерело додаткової енергії. Такі напої можуть вживатися до, під час і після тренування. Розроблення рецептур спортивних напоїв потребує глибокого розуміння фізіології та потреб організму під час фізичних навантажень, біологічній дії активних компонентів. Світовий ринок спортивних напоїв є досить динамічним. Sports drinks are consumed in order to quickly restore water balance, electrolyte levels in the body and as a source of additional energy. Such drinks can be consumed before, during and after training. Development of recipes for sports drinks requires a deep understanding of the physiology and needs of the body during exercise, biological action of active ingredients. The world market of sports drinks is quite dynamic.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив хлориду натрію на синтез сполук антиоксидантної дії при пророщуванні гречки
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Як показало дослідження, зрошування гречки розчинами хлориду натрію під час пророщування є досить дієвим технологічним прийомом для стимуляції синтезу фітонутрієнтів антиоксидантної дії.According to research, irrigation of buckwheat with solutions of sodium chloride during germination is a very effective technological technique to stimulate the synthesis of phytonutrients with antioxidant activity.
  • Ескіз
    Документ
    Пророщена гречка, як цінне джерело біологічно активних сполук
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Розглянуто зміни біохімічного складу гречки після пророщування.Were considered changes in the biochemical composition of buckwheat after germination.
  • Ескіз
    Документ
    Їстівний посуд як елемент сталого споживання
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна
    Серед перспективних напрямків у сфері розробок технології їстівного посуду є дослідження різних видів сировини та способів її обробки для отримання основи посуду, яка була б безпечною, функціональною, міцною та мала конкурентну ціну, а також дослідження різних видів покриття, які б забезпечували водозахист та термозахист основи, і не впливали на органолептику продукту. Among the promising areas in the field of edible tableware technology is the study of different types of raw materials and methods of processing to obtain a dish base that would be safe, functional, durable and competitively priced, as well as research of different types of coatings that would provide water protection and thermal protection, and did not affect the product organoleptic properties.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та перспективи ринку м’ясних аналогів
    (2021) Ясінська, Ірина Леонідівна; Соколова, Ольга Миколаївна
    Ринок м’ясних аналогів є однозначно перспективним. Існуючі технології виробництва потребують вдосконалення задля отримання продукту з максимально наближеними до традиційного м’яса смаковими характеристиками та поживною цінністю. The market for meat analogues is clearly promising. Existing production technologies need to be improved in order to obtain a product with the taste and nutritional value as close as possible to traditional meat.
  • Ескіз
    Документ
    Ноотропи: характеристика, фізіологічна дія, безпечність споживання
    (2021) Якимець, Карина Юріївна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Аналіз показав, що речовин, які б проявляли виражений довготривалий ефект стимуляції роботи мозку не існує. Ряд речовин здатні підтримувати здоровий стан нервових тканин та судинної системи, сприяючи при цьому мозковій діяльності. Існують речовини, які здатні проявляти лише короткотривалий стимулюючий ефект на центральну нервову систему, однак їх рекомендовано вживати у обмеженій кількості. The analysis have showed that there are no substances that would show a pronounced long-term effect of stimulating the brain. A number of substances are able to maintain a healthy state of nervous tissues and the vascular system, while promoting brain activity. There are substances that can have only a short-term stimulating effect on the central nervous system, but they are recommended to use in limited quantities.
  • Ескіз
    Документ
    Кава як джерело біологічно активних компонентів та цінний інгредієнт для створення продуктів оздоровчого спрямування
    (2021) Громик, Тетяна; Ясінська, Ірина Леонідівна
    Кава є цінним джерелом біологічно активних компонентів та може використовуватись при створенні продуктів оздоровчого спрямування.Coffee is a valuable source of biologically active components and can be used in the development of functional food.