Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    The technology of selecting and applying food additives
    (2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, Alla
    In modern conditions, the use of various food additives is promising. All sectors of the food industry utilize a wide range of these substances and their compositions. Therefore, the study of issues related to the selection and application of food additives is relevant.
  • Ескіз
    Документ
    Fiber from thistle seeds in albumine product
    (2023) Soloviov, Nikita; Tymchuk, Alla; Grek, Olena
    The improvement of the assortment structure is facilitated by the introduction of progressive technological processes, the creation of new technologies using various types of non-traditional raw materials, which reduce the caloric content 184 and simultaneously increase the nutritional and biological value of dairy products. New principles of using plant ingredients can be implemented by creating functional mixtures, the use of which will allow to develop a wide range of albumin products, to ensure the stability of their technological properties during storage, to minimize the consumption of dairy raw materials, and to involve plant raw materials in the technological cycle of production.
  • Ескіз
    Документ
    Prospects for the production of cream drinks
    (2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, Alla; Grek, Olena
  • Ескіз
    Документ
    Scientific underpinning of methods for saving milk protein
    (2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, Alla
    Подовження термінів зберігання молочного білку, що швидко псуються, є перспективним напрямом досліджень оскільки це дозволить підвищити ефективність виробництва, розширити асортимент і доступність сировини, яка має обмежений термін зберігання. Extending the shelf life of rapidly deteriorating milk proteins is a promising direction for research, as it will increase production efficiency, expand the range and availability of raw materials with limited shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    The relevance of craft beverage production based on buttermilk
    (2023) Shymanyuk, Illia; Grek, Olena; Tymchuk, Alla
    Relevant trend in craft production is the organization of complex processing of buttermilk into dessert drinks, including those with increased viscosity with various plant ingredients, the purpose of which is to enrich the product, give it a fuller taste, increase shelf life, and change organoleptic characteristics. Актуальним напрямом у крафтовому виробництві є організація комплексного перероблення маслянки на десертні напої, в тому числі з підвищеною в’язкістю із різними рослинними інгредієнтами, метою додавання яких є збагачення продукту, надання повноти смаку, підвищення термінів зберігання, зміна органолептичних показників.
  • Ескіз
    Документ
    Craft production of albumin products from local dairy raw materials
    (2023) Soloviov, Nikita; Tymchuk, Alla; Grek, Olena
    Analyzing the current market for protein products, we can conclude that there has been a noticeable increase in the craft production of albumin products with various fillers, which indicates the relevance of this area for saving local dairy raw materials, as well as expanding the range, improving quality, increasing nutritional and biological value, and extending the shelf life of finished products. Аналізуючи сучасний ринок виробництва білкових продуктів, можна зробити висновок про помітне зростання крафтового виробництва альбумінних виробів з різними наповнювачами, що свідчить про актуальність цього напрямку для економії локальної молочної сировини, а також розширенню асортименту, поліпшенню якості, підвищенню харчової й біологічної цінності, подовженню термінів зберігання готових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Determination of the radiation background and the degree of radioactive pollution of different objects
    (2018) Tymchuk, Alla; Slobodyan, Olga
    The radiation background and the degree of radioactive contamination of various objects were determined in the work. Background radiation comes from both natural and man-made sources. For a year, 80% of which comes from nature. The remaining 20% is the result of exposure to man-made radiation sources, primarily medical images.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of collagen-containing ingredient on thermocoagulation of protein of whey concentration
    (2018) Grek, Olena; Tymchuk, Alla; Ovsiienko, Kira; Mykhalevych, Artur
    It is relevant to improve the methods for extracting albumin proteins from milk whey and using them in various product technologies.