Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 15
  • Ескіз
    Документ
    Influence of vacuum cooling method on quality indices of bread
    (2021) Kozak, Oleksandr; Nazarenko, Ivanna; Desyk, Mykola; Telychkun, Yuliya; Telychkun, Volodymyr
    The method of vacuum cooling allows to cool the bread quickly, reduce the production area for cooling, to provide sterile process conditions. The influence of cooling modes on the quality of wheat bread was studied. The bread was cooled under a vacuum of 4–6 kPa, the rate of pressure reducion varied from 2 to 8 kPa/s. Structural and mechanical properties of bread were determined by the method of penetration. The critical rate of pressure drop was 4.5 kPa/s, at higher speeds the structure of the bread is destroyed, the crust is separated from the crumb. Bread cooled under vacuum stimulates freshness (elasticity) longer than after the usual, natural method of cooling.
  • Ескіз
    Документ
    Gas permeability of bread
    (2020) Desyk, Mykola; Kozak, Oleksandr; Telychkun, Volodymyr; Nazarenko, Ivanna
    Тhe article presents the results of research of the permeability crust and central layers of bread products by gas, produced and transported from the workpiece to the environment during the vacuum cooling. The results can be used to determine the modes in which the vacuum provided the integrity of workpiece.
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальна установка для дослідження вакуум-випарного охолодження хлібобулочних виробів після випікання
    (2020) Козак, Олександр Сергійович; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Перспективним способом охолодження виробів вважається вакуум-випарне охолодження, оскільки до його переваг відносять швидкість процесу охолодження, компактність обладнання та позитивний вплив на якісні показники продукції. Проте як свідчать літературні дослідження даний спосіб охолодження мало досліджений. З метою дослідження основних параметрів вакуум-випарного охолодження хлібобулочних виробів розроблена експериментальна установка.
  • Ескіз
    Документ
    Використання пакету SCRIBUS для підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи
    (2023) Десик, Микола Григорович; Марцинкевич, Леся Валентинівна
    Об’єктом дослідження є визначення доцільності використання в навчальному процесі ЗВО вільного пакету Scribus в порівнянні з платними пакетами, наприклад, Adobe inDesign, при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної галузі.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесу вакуумного охолодження хліба в потоці
    (2021) Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Десик, Микола Григорович; Козак, Олександр Сергійович
    У статті наведено результати дослідження вакуумно-випарного способу охолодження батону із пшеничного борошна вищого гатунку масою 0,5 кг. Визначено режимні параметри процесу вакуумного охолодження батонів.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вакуумного способу охолодження на якісні показники батону
    (2021) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Використання вакуумного охолодження хліба - вирішення проблем часу охолодження, зменшення енергоспоживання та виробничих площ, необхідних для охолодження готової продукції, дає можливість автоматизувати процес охолодження, а в деяких аспектах, і поліпшення якості готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of cooling of bakery products in the conditions of rarefaction on quality of finished products
    (2020) Kozak, Oleksandr; Nazarenko, Ivanna; Desyk, Mykola; Telychkun, Volodymyr
    Vacuum cooling is the fastest way to cool. The cooling process takes a few minutes. The technology of vacuum cooling of bread assumes that during vacuuming there is an isobaric process - water passes from a liquid state to gaseous due to decrease in temperature of a product. Thanks to instant cooling, the products can be used for the following technological processes - packaging, cutting, storage, transportation.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання відкритого програмного забезпечення в навчальному процесі при підготовці фахівців видавничо-поліграфічної справи
    (2024) Бабенко, Євгенія Юріївна; Десик, Микола Григорович; Степанець, Валентина
    Частиною підготовки фахівців видавничо-поліграфічної справи є використання низки спеціалізованих програмних пакетів призначених для обробки текстової, графічної інформації та верстки сторінок. Для сучасного змішаного формату навчання одним з рішень організації освітньої діяльності є використання відкритого програмного забезпечення в навчальному процесі, яке сприятиме доступності знань для здобувачів.
  • Ескіз
    Документ
    Інформаційні технології проектування процесів виготовлення деталей з врахуванням особливостей їх зношування
    (2023) Муравйова, Юлія Віталіївна; Бойко, Юрій Іванович; Десик, Микола Григорович
    Робота присвячена дослідженню використання інформаційних комп’ютерних технологій проектування для виготовлення деталей, в тому числі в умовах дрібносерійного виробництва, які працюють в несприятливих експлуатаційних умовах.
  • Ескіз
    Документ
    Організація виробництва стерилізаційної апаратури на машинобудівному підприємстві малої потужності
    (2024) Сушко, Володимир Костянтинович; Десик, Микола Григорович; Губеня, Олексій Олександрович
    Розглянуті особливості організації роботи підприємств малої та середньої потужності із виробництва обладнання для фармацевтичної галузі та медицини.