Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 94
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження процесу сушіння кокосових снеків
    (2022) Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі досліджено вплив товщини слайсів кокосової копри на процес їх сушіння. Зображено кінетику зміни масової частки вологи кокосових снеків у процесі сушіння за температури 60℃. Найбільш оптимальною товщиною є 1 мм, так як за розміру 1,5 мм, сушіння проходить набагато довше, що економіно не вигідно. При розмірі 0,5 мм сушіння відбувається швидше, але втрачається якість вихідного продукту. При розмірі частинок 1 мм, снеки зберігають високі органолептичні показники, за максимально короткий проміжок часу сушіння.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антиоксидантного потенціалу чаю зеленого
    (2022) Осипенко, Олена Василівна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі проаналізовано 8 зразків зеленого чаю на вміст в їх складі антоціанів, які визначали фотометричним методом . Для вилучення фенольних сполук використовували подвійну екстракцію розчином етилового спирту. Підтверджено, що антоціани не є маркером зеленого байхового чаю, і лише частковою мірою забеспечує антиоксидантні властивості зеленого чаю. Наявність антоціанів в зеленому чаї свідчить більше про порушення технології його виготовлення, а саме часткового проходження процесу ферментації.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз сучасних способів екстракції рослинної сировини
    (2020) Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна
    Робота присвячена огляду традиційних та інноваційних способів екстрагування біологічно активних речовин з рослинної сировини. Проведена порівняльна оцінка різних способів екстрагування, зазначені їх переваги та недоліки. Зазначені способи динамізації всіх видів дифузії.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження хімічного складу листя лавра благородного різного географічного походження
    (2023) Іванишина, Катерина Миколаївна; Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна
    В роботі досліджено хімічний склад листя лавра благородного. Доведено, що країна походження сировини впливає на хімічний склад листя лавру благородного. Окремі сполуки, такі як білки жири та вуглеводи знаходяться приблизно на однаковому рівні, а кількість ефірної олії відрізняється суттєво. Досліджувані зразки можна використовувати як сировину для отримання лаврової ефірної олії.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування продуктів переробки гороху в харчовій промисловості
    (2024) Рубанка, Катерина Володимирівна; Пічевський, Сергій Віталійович
    В роботі описано хімічний склад гороху та продуктів його переробки, а саме: крохмаль, білкові ізоляти та концентрати. Доведено, що перераховані продукти є цінною сировиною як за своїми властивостями надавати певних реологічних властивостей харчовим продуктам, так і за своїм хімічним складом. Тому дослідження та вивчення впливу продуктів переробки гороху на харчові продукти є важливим та необхідним, щоб розширити асортимент їх застосування.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку вітчизняних рибних пресервів в Україні
    (2022) Король, Руслан Іванович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Проаналізовано асортимент та виробників пресервів в Україні. Найбільший асортимент являють собою вироби з оселедця в різних соусах та заливках. Останнім часом на ринку з’явилися пресерви філе та філе-шматочки з лосося й сьомги, з варених, копчених та маринованих мідій кальмарів, креветок та у вигляді коктейлів.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва пасти з гарбуза
    (2023) Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна
    Було розробленно технологію виробництва пасти з гарбуза. Встановлено, що теплове оброблення сировини в полі НВЧ сприяє збереженню вітамінів на 90-95%. Додавання до гарбузового пюре інших видів вітаміновмісної сировини, такої як пюре з моркви, солодкого перцю, обліпихи та ін. дозволяє тримати пасту зі значною кількістюі барвних речовин, вітамінів, пектинових речовин та клітковини.
  • Ескіз
    Документ
    Готові обідні страви – необхідність сьогодення
    (2023) Прокопенко, Валерія Олександрівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Дущак (Бендерська), Ольга Вячеславівна
    Розглянуті переваги та особливості обідніх консервів. Досліджено асортимент консервованих перших та других обідніх страв, які є на ринку України.
  • Ескіз
    Документ
    Червоноголова капуста та її цінність для харчової промисловості
    (2024) Охріменко, Олена Володимирівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Торопець, Ілля Олександрович
    Розглянуто особливість хімічного складу чорвоноголової капусти та можливості використання її у виробництві різних харчових продуктів для збагачення антоціанами
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи використання соку із бузини в харчовій промисловості
    (2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Панчук, Олег Володимирович
    Сьогодні основною світовою тенденцією харчової науки є виробництво функціональних та профілактичних продуктів харчування. Такі продукти призначені для різних верств населення, що відрізняються збалансованим хімічним складом, забезпечують раціональне харчування, сприяють збереженню здоров’я, покращують фізичну та розумову працездатність, підвищують опірність організму до несприятливих впливів довкілля