Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
15 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопечення(2024) Цюрпита, Денис Євгенійович; Бондаренко, Юлія ВікторівнаДля задоволення потреб широкого переліку категорій населення України у хлібобулочних виробах з урахуванням їх фізіологічних особливостей обміну речовин та вимог до харчування, перспективним є розроблення хлібопекарських сумішей для виготовлення у домашніх умовах хлібобулочних виробів спеціального призначення. Такі суміші повинні бути розроблені з врахуванням потреб конкретної категорії населення. Вивчення цього питання показало, що наразі на ринку представлені хлібопекарські суміші, переважно іноземного виробництва, і призначенні переважно для виготовлення виробів для хворих на целіакію.Документ Удосконалення майонезних соусів з перспективною сировиною(2021) Тарнавський, Ілля Сергійович; Бахмач, Володимир ОлександровичМайонези та соуси–це популярні та перспективні продукти харчування, що займають провідне місце серед виробництва та споживання різних соусів та приправ на жировій основі. Майонез легко засвоюється організмом та може використовуватись для харчування всіх груп населення, в тому числі для профілактичного, лікувального та дієтичного харчування. Його використовують не тільки як приправу до різноманітних кулінарних страв для підвищення їх поживності та збагачення смаку, що сприяє збудженню апетиту і покращення травлення, але і як самостійний бутербродний продукт.Документ Створення нових продуктів за принципами food-pairing(2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Creation of food products for the prevention of iron deficiency(2024) Poloz, Vadim; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, OlexandraДля збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фруктиДокумент Innovative approaches to nutrition: the role of pharmaconutrition in building a healthy future(2023) Kaminska (Halapsina), SvitlanaEating has always been a key aspect of our lives, influencing our health, energy, and overall well-being. However, contemporary trends in the fields of nutrition and medicine allow us to view eating as more than just satisfying hunger. Innovative approaches to nutrition, aimed at ensuring a healthy future, place special emphasis on pharmaconutrition – the synergy between pharmacology and nutrition. In this article, we will explore how pharmacology transforms our perception of how nutrition can enhance our health.Документ Роль харчових волокон у харчуванні населення(2021) Мороз, Дар’я Олексіївна; Петрина, Алла БогданівнаДокумент Показники обізнаності та усвідомлення здобувачами НУХТ факторів ризику хронічних неінфекційних захворювань(2022) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Задесенська, Ілона Валеріївна; Федько, Світлана ОлександрівнаБез сумніву, покращення обізнаності та усвідомлення молоддю небезпеки факторів ризику розвитку ХНІЗ може стати вагомою складовою профілактичних заходів. Тому одним з важливих завдань підготовки здобувачів у вищих навчальних закладах має бути формування в них культури здорового способу життя, засвоєння основних знань щодо факторів ризику розвитку ХНІЗ. Undoubtedly, improving youth awareness and awareness of the dangers of risk factors for the development of chronic non-infectious diseases can become an important component of preventive measures. Therefore, one of the important tasks of training applicants in higher educational institutions should be the formation of a culture of a healthy lifestyle in them, assimilation of basic knowledge about risk factors for the development of chronic non-infectious diseases.Документ Дослідження якості харчування у закладах ресторанного господарства(2020) Кузьмін, Олег Володимирович; Іскандарова, Ірина Романівна; Бережна, Тетяна Олегівна; Філіппова, Альона ЮріївнаРозглянуто методику оцінки якості раціонів харчування у закладах ресторанного господарства. The method of assessing the quality of food rations in restaurants is considered.Документ Особливості виготовлення вегетаріанської кулінарної продукції(2022) Чумак, Аліна Андріївна; Пушка, Ольга СергіївнаВ роботі проаналізовано принципи харчування вегетаріанців та веганів, запропоновано альтернативну заміну сировині тваринного походження в технології млинців.The paper analyzes the principles of nutrition of vegetarians and vegans, offers an alternative replacement for raw materials of animal origin in the technology of pancakes.Документ Особливості виготовлення кулінарної продукції для людей з непереносимістю лактози(2022) Макарівська, Дарія Миколаївна; Пушка, Ольга СергіївнаВ роботі охарактеризовано можливі варіанти заміни молока в технології млинців.The paper describes the possible options for replacing milk in the technology of pancakes.