Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Актуальні способи водопідготовки для підприємств з виробництва алкогольних напоїв(2024) Олійник, Світлана Іванівна; Целінський, Владислав ПетровичНаведено характеристику про основні способи водопідготовки, які використовують лікеро-горілчані підприємства для отримання підготовленої води високої якостіДокумент Інтенсифікація процесу освітлення пивного сусла(2023) Небеська, Вaлерія Aнaтοліївнa; Мукоїд, Роман МиколайовичОсобливим видом обладнання для освітлення сусла є котел-вирпул. Це метод, який використовується переважно для відділення гранул хмелю та осаду від сусла після його кип’ятіння. Метод передбачає обертання сусла круговими рухами для створення вихру, який допомагає концентрувати тверді частинки вцентрі посудини, полегшуючи їх видалення із сусла. Основними перевагами цього методу є його висока ефективність освітлення, простота використання, знижений вміст диметилсульфіду (DMS) та посилений аромат та смак хмелю за рахунок підтримування температури, яка запобіжить збільшення ізомеризації, так як пиво може отримати сильний, різкий гіркий смакДокумент Інтенсифікація процесу фільтрування пива(2023) Литвинчук, Юлія Ігорівна; Мукоїд, Роман МиколайовичFiltration is the process of separating beer into clear filtrate and filter residue (sediment), as a result of which we get a shiny and stable beer that retains its original appearance and taste for a long time of storage. The filtering abilities of beer vary depending on the chemical and physical properties of some compounds. The amount of substances that affect the filtering properties of beer depends on the composition of the raw materials used, the technological process of wort and beer preparation. The purpose of filtering is to make the beer so stable that it does not undergo any visible changes over a long period of time and the beer retains its appearance