Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Modern food security problems and ways to overcome them(2024) Strashynska, Larysa; Strashynskyi, VolodymyrContemporary problems of ensuring food security in view of the war in Ukraine and the global food crisis are considered. The ways of solving them are outlined based on the experience of the advanced countries of the worldДокумент Impact of Russian military aggression on the dairy sector of Ukraine(2024) Strashynska, Larysa; Strashynskyi, VolodymyrThe list of challenges faced by the dairy sector of Ukraine, as well as the key problems of the state of war, is outlined. Taking into account the situation that has developed in the dairy sector of Ukraine, the main tasks have been formulated, the solution of which will improve the situation on the dairy marketДокумент Chemistry and Food(2024) Harnytska, Zlata; Forostiuk, InnaДокумент How the war in Ukraine affects food security(2024) Ivanytskyi, Andrii; Forostiuk, InnaДокумент Аналіз стану продовольчої безпеки України в контексті її національної безпеки(2024) Горбенко, Ірина Сергіївна; Тесля, Владислав Максимович; Маджд, Світлана МихайлівнаВ умовах загострення глобальної планетарної проблеми, зокрема зміни клімату, питання зниження рівня продовольчої безпеки та забезпечення повноцінного харчування населення належить до одних із ключових проблем сьогодення. Оскільки продовольча безпека є складовою національної безпеки, а раціональне харчування своєрідним індикатором сталого розвитку суспільства це питання є актуальним і особливо гостро постало для України саме зараз, коли наша держава веде повномасштабну війну проти окупаційних військ Російської ФедераціїДокумент Глобальна продовольча безпека: виклики сьогодення та шляхи їх подолання(2023) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Грущенко, Альвіна ВіталіївнаАналізується глобальна продовольча проблема неефективного виробництва, розподілу та використання харчових продуктів по всьому світу. Досліджено трактування терміну «продовольча безпека». Зазначено, що система продовольчої безпеки базується на чотирьох основних принципах: самозабезпеченість, незалежність, доступність та якість. Наголошено, що існує ряд інших причин, які впливають на формування продовольчої безпеки. Зроблено висновок щодо погіршення ситуації із системою глобальної продовольчої безпеки. Визначено проблеми, що загрожують продовольчій безпеці. Незважаючи на ці проблеми, міжнародне суспільство розробляє план дій задля того, аби в майбутньому забезпечити себе якісною, екологічною та безпечною продукцією. Тому вже сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів використовуються альтернативні джерела енергії, сучасні технологічні й продуктові інновації та зміна поведінки споживачів у ставленні до харчування в цілому. The global directions of domestic investment in the post-war period are outlined. The important role of foreign investments was noted. The interpretation of the term "food safety" was studied. It is noted that the food security system is based on four main principles: self-sufficiency, independence, availability and quality. It is emphasized that there are a number of other reasons that affect the formation of food security. A conclusion was made regarding the deterioration of the situation with the global food security system. Problems threatening food security have been identified. Despite these problems, international society is developing an action plan in order to provide itself with high-quality, ecological and safe products in the future. Therefore, already today in the field of food production, alternative energy sources, modern technological and product innovations and a change in consumer behavior in relation to food as a whole are used.Документ Індикатори продовольчої безпеки в Україні: проблеми і тенденції розвитку(2020) Закревська, Людмила МиколаївнаВ роботі визначено індикатори, що характеризують стан продовольчої безпеки держави (регіону), визначено перспективи вирішення проблем продовольчої безпеки. The paper identifies indicators that characterize the state of food security of the state (region), identifies prospects for solving food security problems.