Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Пластівці функціонального призначення з зерна голозерного вівса(2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта, Алла ОлексіївнаНами розроблено спосіб отримання пластівців функціонального призначення із зерна голозерного вівса. Досліджено вплив біологічного активування, яке поєднано з ІЧ опроміненням, на зміну вмісту вітамінів у зерні голозерного вівса. Експериментально встановлено, що ІЧ-опромінення попередньо замоченого зерна стимулює фізіологічні показники – енергію та здатність проростання, життєздатність зародка, інтенсифікує синтез водорозчинних та жиророзчинних вітамінів. Розраховано ступінь забезпечення добової потреби в нутрієнтах, дорослого населення першої групи інтенсивності праці, за рахунок споживання 100 г пластівців з голозерного вівса.Документ Використання вівсяних пластівців в пивоварінні(2022) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман МиколайовичВикористання у пивоварінні несолоджених матеріалів дозволяє, з однієї сторони, знизити матеріальні затрати на сировину, а з іншої — значно розширитирізноманітність та асортимент напоїв, що при цьому покращують їх харчову цінність. Використання вівсяних пластівців набуває широкогопопиту. Пиво набуває відтінку молочного шоколаду з легкими фруктовими нотами.Тому актуальним є розроблення нових рецептур пива з додаванням вівсяних пластівцівДокумент Possibilities of use of all diferent sortotypes for malt preparation(2020) Mukoid, Roman; Parkhomenko, Anastasia; Hryshechkina, AnastasiaВ Україні виведені нові, так звані, голозерні сорти вівса. Від традиційних плівчастих вони відрізняються збільшеним вмістом білка та крохмалю і мінімальною кількістю клітковини. Це значно підвищує їх харчові цінність і спрощує процес переробки. Але незважаючи на значні переваги цих сортів, літературних даних щодо їх хімічного складу літературі замало, а про їх змінах при солодорощенні взагалі відсутні. Тому розроблення технології солоду з голозерного сорту вівса дозволить отримати новий вид сировини для харчових продуктівДокумент Зернові пластівці функціонального призначення(2020) Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаНами розроблено спосіб отримання пластівців функціонального призначення. Запропоновано ряд рецептур сумішей пластівців з біологічно активованого зерна пшениці, тритикале та голозерного вівса. Досліджено вплив кількості складників суміші пластівців на якісні показники готового продукту. Визначено основні фізико-технологічні показники зернових пластівців. Досліджено співвідношення основних енергогенних речовин у пластівцях на основі біоактивованого зерна. We have developed a method of obtaining functional flakes. A number of formulations of mixtures of cereals from biologically activated wheat grain, triticale and naked oats are offered. The influence of the number of components of the mixture of flakes on the quality of the finished product is investigated. The main physical and technological indicators of grain flakes are determined. The ratio of the main energetic substances in cereals on the basis of bioactivated grain is investigated.