Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання порошків м’яти перцевої та кропиви дводомної в технології листкового напівфабрикату
    (2024) Денека, Тетяна Кирилівна; Махинько, Людмила Василівна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    Вивчено вплив додавання порошків м'яти і кропиви на якість напівфабрикату для торту Наполеон. Оцінено зміну органолептичних показників. Розраховано харчову та енергетичну цінність продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу порошків м’яти і календули на якість жирових начинок для вафель
    (2022) Писаренко, Юлія Олександрівна; Махинько, Людмила Василівна
    Досліджено можливість застосування лікарської рослинної сировини, а саме порошків м’яти перцевої та квіток календули у виробництві жирових начинок для вафель. Встановлено, що використання такої сировини з антиоксидантними властивостями підвищить їх харчову цінність і подовжить терміни зберігання. The possibility of using medicinal plant raw materials, namely peppermint powder and calendula flowers in the production of fatty fillings for waffles, has been studied. It is established that the use of such raw materials with antioxidant properties will increase their nutritional value and extend shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання арахісової пасти як начинки для заморожених булочних виробів високого ступеня готовності
    (2022) Корочкін, Дмитро Костянтинович; Махинько, Валерій Миколайович
    Вивчено можливість використання арахісової пасти як начинки для булочних і здобних виробів. Така заміна не потребує змін в технологічному процесі й здатна суттєво покращити харчову й біологічну цінність кінцевої продукції. The possibility of using peanut paste as a filling for bakery and butter products has been studied. Such replacement does not require changes in the technological process and can significantly improve the nutritional and biological value of the final product.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології морозива ацидофільно-сироваткового збагаченого
    (2021) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Аналіз раціонів населення показує зниження споживання найбільш біологічно цінних продуктів, таких як молоко і молочні продукти, фрукти, овочі, риба, яйця, олія та м’ясо та надмірне споживання хліба та картоплі. Внаслідок такого харчування відзначається незбалансованість харчового раціону за вмістом повноцінних білків, поліненасичених жирних кислот, вітамінів, мікро- та макроелементів.