Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення хлібопекарських сумішей для виробництва хлібобулочних виробів спеціального призначення – перспективний напрямок сучасного хлібопечення
    (2024) Цюрпита, Денис Євгенійович; Бондаренко, Юлія Вікторівна
    Для задоволення потреб широкого переліку категорій населення України у хлібобулочних виробах з урахуванням їх фізіологічних особливостей обміну речовин та вимог до харчування, перспективним є розроблення хлібопекарських сумішей для виготовлення у домашніх умовах хлібобулочних виробів спеціального призначення. Такі суміші повинні бути розроблені з врахуванням потреб конкретної категорії населення. Вивчення цього питання показало, що наразі на ринку представлені хлібопекарські суміші, переважно іноземного виробництва, і призначенні переважно для виготовлення виробів для хворих на целіакію.
  • Ескіз
    Документ
    Creation of food products for the prevention of iron deficiency
    (2024) Poloz, Vadim; Moskaluyk, Oksana; Haschuk, Olexandra
    Для збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фрукти
  • Ескіз
    Документ
    Innovative approaches to nutrition: the role of pharmaconutrition in building a healthy future
    (2023) Kaminska (Halapsina), Svitlana
    Eating has always been a key aspect of our lives, influencing our health, energy, and overall well-being. However, contemporary trends in the fields of nutrition and medicine allow us to view eating as more than just satisfying hunger. Innovative approaches to nutrition, aimed at ensuring a healthy future, place special emphasis on pharmaconutrition – the synergy between pharmacology and nutrition. In this article, we will explore how pharmacology transforms our perception of how nutrition can enhance our health.
  • Ескіз
    Документ
    Роль харчових волокон у харчуванні населення
    (2021) Мороз, Дар’я Олексіївна; Петрина, Алла Богданівна
  • Ескіз
    Документ
    Показники обізнаності та усвідомлення здобувачами НУХТ факторів ризику хронічних неінфекційних захворювань
    (2022) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Задесенська, Ілона Валеріївна; Федько, Світлана Олександрівна
    Без сумніву, покращення обізнаності та усвідомлення молоддю небезпеки факторів ризику розвитку ХНІЗ може стати вагомою складовою профілактичних заходів. Тому одним з важливих завдань підготовки здобувачів у вищих навчальних закладах має бути формування в них культури здорового способу життя, засвоєння основних знань щодо факторів ризику розвитку ХНІЗ. Undoubtedly, improving youth awareness and awareness of the dangers of risk factors for the development of chronic non-infectious diseases can become an important component of preventive measures. Therefore, one of the important tasks of training applicants in higher educational institutions should be the formation of a culture of a healthy lifestyle in them, assimilation of basic knowledge about risk factors for the development of chronic non-infectious diseases.
  • Ескіз
    Документ
    A balanced and healthy diet as a method of combating stress
    (2022) Kaminska (Halapsina), Svitlana
    A healthy diet is an important tool for combating stress. If our body does not eat a balanced diet, stress causes even more damage to our health. Nutrition and stress are interrelated. A recent study of eating habits in 195 countries showed that poor nutrition is the cause of 20% of premature deaths. It kills more than smoking. The study showed that the cause is a lack of fruits, cereals, nuts and seeds and an excess of salt.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості виготовлення кулінарної продукції для людей з непереносимістю лактози
    (2022) Макарівська, Дарія Миколаївна; Пушка, Ольга Сергіївна
    В роботі охарактеризовано можливі варіанти заміни молока в технології млинців.The paper describes the possible options for replacing milk in the technology of pancakes.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості сучасного тренду здорового способу життя
    (2021) Устінова, Катерина Романівна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті охарактеризовано здоровий спосіб життя як актуальний тренд сьогодення. The article describes a healthy lifestyle as a current trend today.