Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості вилучення біологічно активних речовин із рослинної сировини(2022) Куделко, Альона Олександрівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаЕкстрагування біологічно активних сполук із рослинної сировини є важливим технологічним процесом, підвищення ефективності якого впливає на техніко-економічні показники виробництва цілого ряду галузей промисловості. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин зі свіжого гарбузаДокумент Хміль, як основна сировина у пивоварінні(2022) Сьомак, Юлія Костянтинівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаХміль – є незамінною і найдорожчою сировиною для виробництва пива. Основ-ними виробниками є США, Німеччина, Чехія, Україна, Англія, Польща, Китай, Австралія. Великий потенціал, який можна порівняти з ФРН та Чехією, у вирощуванні хмелю має Україна — до 10–12 тис.т. Але через організаційні недоліки він не використовується і зараз виробляється лише 500–700 т при потребі 4–5 тис.т. Тому надзвичайно актуальною є задача раціонального використання хмелю у пивоварінні, а також у виробництві екстрактів та інших хмельових препаратів (ХП)Документ Аналіз фракційного складу хмельової сировини(2023) Кравцова, Юлія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаУ сучасному світі хміль є важливою складовою для виробництва пива та інших напоїв. Дослідження фракційного складу хмельової сировини є важливим етапом для забезпечення якості та стабільності продукту. У даному дослідженні буде проаналізовано фракційний склад хмельової сировини з метою з’ясування її складових та визначення їх впливу на якість кінцевого продуктуДокумент Дослідження ефективності попередньої обробки сировини перед віброекстрагуванням(2020) Свинтак, Валерія Олегівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Мельник (Ткачук), Наталія АндріївнаДосліджено попередню обробку сировини електро-іскровими розрядами з подальшим екстрагуванням водою у безперервнодіючому віброекстракторі та встановлено, що даний спосіб дає можливість скоротити час екстрагування при незмінних якісних показниках екстракту. Процес екстрагування відноситься до масообмінних процесів і протікає за рахунок дифузії із зони з високою концентрацією в зону з низькою концентрацією до досягнення стану, коли швидкості переходу цільової речовини з рослинної сировини в екстрагент і навпаки є рівними