Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 46
  • Ескіз
    Документ
    Одержання біомаси Spirulina platensis для виробництва біологічно активної добавки
    (2024) Заярнюк, Зоя Віталіївна; Резніченко, Юрій Миколайович
    На сьогоднішній день загальний дефіцит білка на планеті оцінюється в 10- 25 млн. т на рік. Перспективним напрямком є культивування Spirulina platensis та застосування її як додаткового джерела білку та вітамінів до раціону.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив суміші пророщених зерен на зміну кількості та якості клейковини тіста
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 5,10, 15 % на зміну кількості і якості клейковини при виробництві хлібобулочних виробів. Встановлено раціональне дозування. The influence of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 5, 10, 15% on the change in the amount and quality of gluten in the production of bakery products was studied. Rational dosing is established.
  • Ескіз
    Документ
    Use of non-traditional vegetable and dairy raw materials in the technology of meat products
    (2023) Biryuk, Yulia; Kushnir, Anatoly; Chernyushok, Olga; Cherniushok, Lora
    В умовах воєнного стану, епідемій захворювань, постійного стресу забезпечення населення продуктами харчування є одним із найважливіших завдань. Їжа повинна не тільки задовольняти фізіологічні потреби і служити енергією для організму, але й мати профілактичну та лікувальну дію. Тому важливе значення набуває виробництво харчових продуктів загального та спеціального призначення з використанням біологічно активних речовин, пропаганда раціонального харчування серед населення.In times of martial law, disease epidemics, and constant stress, providing the population with food is one of the most important tasks. Food should not only satisfy physiological needs and serve as energy for the body, but also have a preventive and treatment effect. That is why the production of general and special purpose food products using biologically active substances and the promotion of rational nutrition habits among the population are of great importance.
  • Ескіз
    Документ
    Scientific underpinning of methods for saving milk protein
    (2023) Shumylo, Oleksiy; Tymchuk, Alla
    Подовження термінів зберігання молочного білку, що швидко псуються, є перспективним напрямом досліджень оскільки це дозволить підвищити ефективність виробництва, розширити асортимент і доступність сировини, яка має обмежений термін зберігання. Extending the shelf life of rapidly deteriorating milk proteins is a promising direction for research, as it will increase production efficiency, expand the range and availability of raw materials with limited shelf life.
  • Ескіз
    Документ
    Білкововмісні харчові продукти
    (2022) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Шевчик, Василь Іванович
    Розробка рецептур виготовлення харчових продуктів з використанням як інгредієнта концентратів білків зернових та ізолятів олійних культур базується на визначенні оптимального внесення даних компонентів для поліпшення в’язкості та структурно-механічних характеристик продукту та його органолептичних показників. The development of recipes for the manufacture of food products using grain protein concentrates and oilseed isolates as an ingredient is based on determining the optimal application of these components to improve the viscosity and structural-mechanical characteristics of the product and its organoleptic indicators.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання арахісової пасти як начинки для заморожених булочних виробів високого ступеня готовності
    (2022) Корочкін, Дмитро Костянтинович; Махинько, Валерій Миколайович
    Вивчено можливість використання арахісової пасти як начинки для булочних і здобних виробів. Така заміна не потребує змін в технологічному процесі й здатна суттєво покращити харчову й біологічну цінність кінцевої продукції. The possibility of using peanut paste as a filling for bakery and butter products has been studied. Such replacement does not require changes in the technological process and can significantly improve the nutritional and biological value of the final product.
  • Ескіз
    Документ
    Харчова цінність кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), як сировини для виробництва оздоровчих продуктів
    (2022) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Ілюк, Джоана Сергіївна
    Кропива дводомна (Urtica Diodica L.) є цінним джерелом як макронутрієнтів так і вітамінів. Досліджено що вміст білку у свіжій кропиві складає 2,54 %, у порошку кропиви - 23,82 ; вміст аскорбінової кислоти у свіжому листі кропиви складає 64,8 мг; кількість вітаміну Е у кропиві та порошку кропиви становить, відповідно, 1,02 та 9,52 мг; β-каротину – 19,5 і 138 мг на 100 г продукту. Stinging nettle (Urtica Diodica L.) is a valuable source of both macronutrients and vitamins. It was investigated that the protein content in fresh nettle is 2.54%, in nettle powder - 23.82; the content of ascorbic acid in fresh nettle leaves is 64.8 mg; the amount of vitamin E in nettle and nettle powder is 1.02 and 9.52 mg, respectively; β-carotene - 19.5 and 138 mg per 100 g of product.
  • Ескіз
    Документ
    Порошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначення
    (2021) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Досліджено порошок кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), зібраної на території Чернівецької області. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості порошку кропиви; відмічено, що він є джерелом природних харчових сорбентів - вміст комплексу харчових волокон у отриманих зразках порошку кропиви складає 18,3 %. The powder of nettle (Urtica Diodica L.) collected in the Chernivtsi region was studied. The main physicochemical and organoleptic indicators of nettle powder quality are determined; It is noted that it is a source of natural food sorbents - the content of dietary fiber complex in the obtained samples of nettle powder is 18.3%.
  • Ескіз
    Документ
    Herodietic products from chicken meat
    (2020) Galenko, Oleg; Holovachko, Valerii
    At the Department of technology of meat and meat products, a group of pasty products with extended shelf life for herodietic nutrition of high biological value is being developed. The finished product allows to expand the range of domestic herodietic products, to enrich the daily diet with useful nutrients and dietary fiber that meet the physiological needs of the body and contribute to the preservation of health, efficiency and active creative longevity of man. На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів розробляється група пастоподібних продуктів з подовженим терміном зберігання для героїдичного харчування з високою біологічною цінністю. Готовий продукт дозволяє розширити асортимент вітчизняних героїдичних продуктів, збагатити щоденний раціон корисними поживними речовини та харчовими волокнами, які відповідають фізіологічним потребам організму та сприяють збереженню здоров’я, працездатності та активного творчого довголіття людини.
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційний сурімі-подібний матеріал для технологій м’ясопродуктів
    (2020) Галенко, Олег Олександрович; Безпалько, Віктор
    Встановлено, що насіння промислових конопель має високий вміст Омега-3 і Омега-6 жирних кислот та рідкісне їх співвідношення 1:3, що є найкращим співвідношенням для їх правильного засвоєння організмом людини і отримання максимальної користі. У конопляній олії таких кислот міститься 80%, в їх числі лінолева (55%, омега-6), альфа-ліноленова (22%, омега-3) і гамма-лінолева (1-4%, омега-6) ненасичені жирні кислоти. При цьому в конопляній олії міститься всього 5% насичених жирів і зовсім відсутнійшкідливий холестерин. It is established that the seeds of industrial hemp have a high content of Omega-3 and Omega-6 fatty acids and their rare ratio of 1: 3, which is the best ratio for them proper assimilation by the human body and get the maximum benefit. In hemp oil such acids contain 80%, including linoleic (55%, omega-6), alpha-linolenic (22%, omega-3) and gamma-linolenic (1-4%, omega-6) unsaturated fatty acids. At the same time in hemp oil contains only 5% of saturated fats and no harmful cholesterol.