Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 19
  • Ескіз
    Документ
    Мигдальне молоко у молочних супах як альтернатива коров'ячого
    (2024) Перекос, Денис Романович; Романова, Зоряна Миколаївна
  • Ескіз
    Документ
    Важливість здорового харчування здобувачів вищої освіти
    (2024) Малявко, Мирослава Сергіївна; Ущаповський, Артем Олегович
    Здорове та збалансоване харчування є надзвичайно важливим для здобувачів вищої освіти, які мають фізичне та розумове навантаження. Правильне співвідношення нутрієнтів дозволяє забезпечити організм необхідною енергією, сприяє його ефективному функціонуванню та підвищує стресостійкість. Також слід враховувати при складанні раціону свій вік, стать та рівень фізичної активності та інші індивідуальні особливості. В роботі використані результати досліджень вітчизняних та закордонних фахівців. Для обробки, викладення та узагальнення отриманої інформації використані методи системного пошуку, аналізу та синтезу
  • Ескіз
    Документ
    Особливості харчування людей, зайнятих переважно розумовою працею
    (2024) Трачук, Аріана Андріївна; Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі для дослідження обрано групу людей з розумовою активністю, які належать до першої групи фізичної активності. Проведено аналіз окремих продуктів харчування та сформовано основні принципи раціонального харчування. Для забезпечення продуктивності та якості праці, збереження здоров’я та творчого довголіття, при виконанні розумової праці необхідно дотримуватись основ здорового способу життя включно із рекомендаціями щодо оздоровчого харчування
  • Ескіз
    Документ
    «Нішеві культури»: поняття та перспективи використання
    (2023) Бондаренко, Юлія Ігорівна; Бунецька, Анна Володимирівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна
    Сьогодні тренд здорового способу життя стрімко набирає обертів в нашій країні, тож відповідно зростає попит на продукти харчування з додатковою харчовою цінністю – органічні продукти, біопродукти, фермерські продукти, суперфуди, фітнес-продукти, інші продукти здорового харчування, основою яких є нішеві культури
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний спосіб заморожування плодово-ягідних напівфабрикатів з використанням кріопротекторів
    (2023) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Заморожені плодово-ягідні напівфабрикати вже давно завоювали популярність серед споживачів завдяки збереженню смакових якостей свіжо сировини і тривалому терміну зберігання. Процес заморожування є більш ефективним завдяки використанню кріопротекторів, які дозволяють зберегти якість та смак, а головне біологічну цінність продукту, запобігаючи утворенню кристалів льоду, що можуть пошкодити структуру та текстуру напівфабрикатів.
  • Ескіз
    Документ
    Використання мобільного додатку FOODSTR для вибору корисних продуктів харчування
    (2021) Ущаповський, Артем Олегович
    В роботі наведено дослідження, щодо використання мобільного додатку FoodStr для вибору корисних продуктів харчування українців. На основі аналізу літературних даних, наведено переваги використання даного додатку як для звичайних українців, так і для закладів ресторанного господарства. The paper presents research on the use of the FoodStr mobile application for choosing healthy food products for Ukrainians. Based on the analysis of literary data, the advantages of using this application for both ordinary Ukrainians and restaurants are given.
  • Ескіз
    Документ
    Здорове харчування в період пандемії COVID-19
    (2021-11-17) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна
    Пандемія COVID-19 спричинила серйозні зміни у повсякденному житті людей у всьому світі. Але навіть у ці важкі часи ми можемо вести здоровий спосіб життя. Правильне харчування дуже важливо як до, під час та після хвороби. Організму важко боротися з хворобами, йому потрібна додаткова енергія та поживні речовини, особливо коли хвороба супроводжується високою температурою. Ось чому здорове харчування так важливо під час пандемії COVID-19. Звичайно, жоден продукт або дієтична добавка не може захистити від COVID-19, але здорове харчування відіграє важливу роль у підтримці сильної імунної системи./ The COVID-19 pandemic has caused major changes in the daily lives of people around the world. But even in these difficult times, we can lead a healthy lifestyle. Proper nutrition is very important both before, during and after illness. It is difficult for the body to fight disease, it needs extra energy and nutrients, especially when the disease is accompanied by high fever. That's why healthy eating is so important during the COVID-19 pandemic. Of course, no product or dietary supplement can protect against COVID-19, but a healthy diet plays an important role in maintaining a strong immune system.
  • Ескіз
    Документ
    Використання заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів при виробництві оздоровчих продуктів
    (2021-11-17) Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Давиденко, Валерія Григорівна
    У сфері використання плодово-ягідної сировини в Україні намітилася яскраво виражена тенденція отримання з неї порошків, паст, екстрактів, сиропів, напівфабрикатів з високим ступенем готовності, фітобальзамів, а також продуктів з тривалим терміном зберігання. Ефективним є виробництво із заморожених плодів і ягід сиропів напівгарячим способом для максимального збереження БАР. Такі сиропи можна виготовляти впродовж року, отримуючи продукцію насиченого кольору, кисло-солодкого смаку з ароматом, властивим використовуваній сировині. /In the field of use of fruit and berry raw materials in Ukraine there is a clear trend of obtaining powders, pastes, extracts, syrups, semi-finished products with a high degree of readiness, phytobalms, as well as products with long shelf life. It is effective to produce syrups from frozen fruits and berries in a semi-hot way for maximum preservation of BAS. Such syrups can be made during the year, obtaining products of rich color, sweet and sour taste with aroma inherent in the raw materials used.
  • Ескіз
    Документ
    Тенденції у виробництві їжі та напоїв
    (2021) Омельченко, Марія Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна
    Виклик сектору HoReCa посилюється і зростаючими тенденціями в харчуванні, такими як: продовження зростання важливості здорового харчування - cпоживачі потребують продуктів, що підвищують імунітет, нових рослинних альтернатив, всесвітньовідомих смаків та технологічно вдосконалених продуктів. Тому в роботі було проаналізовано п’ять найбільших тенденцій, які вплинуть на виробництво їжі та напоїв у 2021 році.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка нових видів молочно-овочевих продуктів на основі сиру кисломолочного
    (2021) Сапіга, Вікторія Ярославівна; Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Аналіз харчового статусу людей різних країн світу вказує на перевантаження раціону харчування продуктами підвищеної калорійності за вмісту тваринних жирів і вуглеводів та одночасного дефіциту білків, поліненасичених жирних кислот, вітамінів, макро- і мікроелементів, харчових волокон. У рамках реалізація концепції здорового харчування, необхідною умовою є вживання «функціональних продуктів харчування», систематичне вживання яких виявляє позитивну регулюючу дію на функції систем та органів людського організму.