Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Оптимізація витрат крізь призму теорії обмежень як чинник підвищення конкурентних переваг підприємств(2023) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Андреєв, Владислав АндрійовичВ умовах економічної невизначеності, росту рівня ризиків постає виклик перед підприємствами, який вимагає адекватної реакції, конструктивних рішень, що забезпечать результат: мінімізацію негативного впливу економічних ризиків на господарську діяльність підприємств. Оптимізація структури витрат за допомогою методологічних принципів і підходів, які пропонує «теорія обмежень» (Theory of Constraints) – це один із корисних інструментів, що дає можливість досягнути згаданого вище результату та посилити конкурентні переваги підприємстваДокумент Фактори формування конкурентоспроможності підприємства(2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Сімкін, Давід ОлександровичСтаття присвячена дослідженню поняття конкурентоспроможності підприємства, виокремленню основних факторів, які впливають на її формування та рівень, а також класифікації цих факторів, відповідно до сучасних економічних теорій, праць вітчизняних та зарубіжних вчених. Одержані результати можуть бути використані у практичній діяльності задля формування і посилення конкурентних переваг при розробці заходів підвищення ефективності діяльності підприємств, а також при проведенні наукових досліджень.Документ Стратегія формування конкурентних переваг підприємств молочної галузі в умовах інтенсивної конкурентної боротьби(2022) Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Гарастовська, Альона ВікторівнаВизначено особливості формування конкурентних переваг задля забезпечення стійкої конкурентної позиції підприємства на молочному ринку. Окреслено основні етапи формування ефективних конкурентних переваг на підприємствах молочної галузі.Документ Сучасні підходи до визначення та оцінки конкурентоспроможності підприємств(2022) Ларіна, Анастасія Дмитрівна; Скопенко, Наталія СтепанівнаВ умовах глобалізації та необхідності інтегрування України у світовий економічний простір універсальним критерієм стратегії розвитку підприємств має стати підвищення його конкурентоспроможності та реалізації конкурентних переваг на міжнародному ринку. Постійна оцінка конкурентоспроможності підприємств є запорукою їх успішного функціонування. In the context of globalization and the need for Ukraine's integration into the global economic space, the universal criterion for the development strategy of enterprises should be to increase their competitiveness and realize their competitive advantages in the international market. Continuous assessment of the competitiveness of enterprises is a key to their successful operation.Документ Стійкі та нестійкі конкурентні переваги: перспективний та помилковий маркетингові підходи(2021) Ткачук (Стахурська), Світлана ВалеріївнаРозглядаються алгоритми перспективного та неперспективного маркетингу, описується різниця стійких та нестійких конкурентних перевагДокумент Промислові кластери у формуванні конкурентних переваг, їх сутність та можливості(2019) Лисенко, Артем Вікторович; Крайнюченко (Форноляк), Ольга ФеодосіївнаВивчено теоретико-методологічне забезпечення кластерної концепції; узагальнено зарубіжний досвід дослідження кластерних структур та промислових агломерацій; розглянуто критерії для розмежування кластерів і інших форм територіальної організації економіки; окреслено конкурентні переваги, які забезпечуються при створенні промислових кластерів.Документ Бенчмаркінг у системі управління конкурентними перевагами підприємств(2019) Ковалець, Олександр Олександрович; Крайнюченко (Форноляк), Ольга ФеодосіївнаРозглянуто бенчмаркінг як метод забезпечення конкурентних переваг та важіль поліпшення конкурентоздатності суб’єкта підприємницької діяльності; досліджено поняття бенчмаркінгу, його зміст та мету; виокремлено основні кроки проведення бенчмаркінгуДокумент Формування конкурентних переваг як фактор забезпечення економічної безпеки підприємств(2019) Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна ВіталіївнаВ роботі визначено сутність економічної безпеки підприємства з позиції наявності у нього конкурентних переваг, оскільки саме конкурентні переваги сприяють підвищенню рівня економічної безпеки і забезпечують захищеність шляхом досягнення більш стійкого положення на ринку та можливість отримання більш високих економічних результатів у довгостроковій перспективі. Наведено класифікацію факторів, що впливають на досягнення конкурентних переваг підприємств. Визначено порядок формування конкурентних переваг підприємства.Документ Напрями формування конкурентних переваг на ринку м’яса та м’ясопродукції(2017) Кутас, Олена ОлександрівнаРозглянуто напрями формування конкурентних переваг на ринку м’ясної продукції. The directions of formation of competitive advantages in the meat products market are considered.Документ Сучасні тенденції розвитку конкурентних переваг компанії «Apple»(2015) Правдива, Аліна Валеріївна
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »