Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 42
  • Ескіз
    Документ
    Характеристика видів сировини для виробництва цукру та полісахаридів
    (2024) Шпіліна, Вероніка Олександрівна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Сировина для виробництва цукру та полісахаридів відіграє ключову роль у харчовій промисловості. Характетистика різних видів даної сировини дозволить нам глибше зрозуміти їхнє значення, використання та вплив на здоров’я людини. Для дослідження різних видів та властивостей сировини для виробництва кристалічного цукру та полісахаридів (пектину, крохмалю) використано систематичний підхід, який базується на огляді сучасної літератури.
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення якості крохмалю при зберіганні та транспортуванні
    (2022) Рубан, Анна Сергіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Якість харчових продуктів визначається сукупністю характеристик, яка зумовлює їх придатність для задоволення певних потреб. Існує проблема погіршення якості крохмалю через умови його пакування, транспортування та зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Нові модифікації крохмалю як спосіб отримання екологічних плівок
    (2023) Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович
    Проведена модифікація картопляного крохмалю хлорангідридом ацетиляблучної кислоти, яка підтверджена елементним аналізом. В ІЧ-спектрах відбулися зміни смуг частоти коливань нативного крохмалю в нехарактеристичній області. Досліджено властивості отриманого модифікованого продукту та встановлено, що модифікація змінила форми зв’язків вологи з крохмалем, зовнішній вигляд зерен, ступінь кристалічності зменшилася з 12 до 4 %.
  • Ескіз
    Документ
    Виготовлення напівфабрикатів з молодої картоплі, кафедра технології консервування
    (2023) Черненко, Віктор Юрійович; Писарєв, Максим Григорович; Бут, Сергій Анатолійович
    Виготовлення напівфабрикатів з молодої картоплі. Making semi -finished products from young potatoes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології виробництва напівфабрикатів з картоплі
    (2023) Лощиць, Юлія Ігорівна; Писарєв, Максим Григорович; Крижановський, Станіслав Йосипович
    Удосконалення технології виробництва напівфабрикатів з картоплі. Improving the technology of production of semi -finished products from potatoes.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зниження енергетичних витрат у технології напівфабрикатів з картоплі
    (2023) Завалкевич, Надія Віталіївна; Писарєв, Максим Григорович; Бут, Сергій Анатолійович
    Дослідження зниження енергетичних витрат у технології напівфабрикатів з картоплі. Investigation reduction of energy costs in the technology of semi -finished products made of potatoes,
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво патоки різного вуглеводного складу з використанням ферментних препаратів
    (2022) Тертичний, Михайло Леонідович; Карпович, Інна Віталіївна
    Крохмальна патока відіграє одну з ключових ролей у сучасній харчовій промисловості оскільки використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. На сьогодні виробляють патоку різного вуглеводного складу залежно від потреб споживача. Досліджено використання ферментних препаратів для корегування вуглеводного складу патоки та удосконалення існуючих технологій виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості розроблення низькобілкових «борошняних» кондитерських виробів
    (2019) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Богатирьова, Єлизавета Валеріївна; Грицевіч, Марія Юріївна
    Розглянуто проблематику захворювання на фенілкетонурію, проаналізовано склад низькобілкових виробів світових виробників, розраховано вміст фенілаланіну у традиційних «борошняних» кондитерських виробів, що виготовляються на території України, описані етапи розроблення низькобілкового печива для хворих на фенілкетонурію. The problem of phenylketonuria disease was considered, the composition of low-protein products of world manufacturers was analyzed, the phenylalanine content of traditional "flour" products was calculated of confectionery products produced in Ukraine, the stages of development of low-protein cookies for patients with phenylketonuria are described.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу поверхнево-активних речовин на теплоємність крохмальних клейстерів
    (2021) Пушка, Ольга Сергіївна; Бортнічук, Олег Вікторович; Губеня, Вячеслав Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович
    У роботі описано дослідження впливу поверхнево- активних речовин на теплоємність крохмальних клейстерів. The paper describes the study of the effect of surfactants on the heat capacity of starch pastes.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження показників якості екструдування зернової суміші з додаванням лляного екстракту
    (2015) Тракало, Тетяна Олександрівна; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій Васильович; Шаповаленко, Олег Іванович
    Дослідження біохімічних показників екструдованої зернової суміші з додаванням лляного екстракту на основі води показали, що в результаті клейстеризації крохмалю, деструкції целюлозно-лігнінових утворень значно поліпшується кормова цінність екструдату. Живильні речовини стають доступнішими для перетравлення тваринами. Кількість крохмалю при цьому знаходиться в межах 62,28…64,73%, сирий протеїн в сумішах становить 24,7-25,8%, а кількість сирого жиру – 4,04-4,62%. Теплова обробка практично не впливає на вміст мінеральних компонентів в кормі, проте іноді можливі зміни в їх засвоєнні тваринами. Під дією високої температури і тиску майже повністю знищується патогенна мікрофлора, а також відбувається інактивація інгібіторів ферментів і нейтралізація деяких токсинів. The study of biochemical parameters of an extruded grain mix with the addition of a flax extract based on water has shown that as a result of starch gelling and degradation of cellulose-lignin formations, the feed value of the extrudate is significantly improved. Nutrients become more affordable for animal digestion. The amount of starch in this case is in the range of 62.28 ... 64.73%, crude protein in the mixtures is 24.7-25.8%, and the amount of crude fat is 4.04-4.62%.Thermal treatment practically does not affect the content of mineral components in the feed, but sometimes there may be changes in their assimilation by animals. Under the influence of high temperature and pressure almost completely destroyed pathogenic microflora, as well as inactivation of enzyme inhibitors and neutralization of some toxins.