Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
175 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування стратегії розвитку туристичного підприємства(2022) Мірзодаєва, Тетяна Віталіївна; Саміленко, Дмитро АндрійовичДокумент Особливості облікування резерву сумнівних боргів в сучасних умовах(2020) Ніколаєнко, Світлана Миколаївна; Литвин (Артюх), Ірина РусланівнаДокумент Роль статистики в управлінні суб’єктом господарювання(2020) Михайленко, Ольга ВалеріївнаЗміни в системі управлінні підприємствами, визначення ролі та місця суб’єктів господарювання дозволяють визначити основні задачі статистики на сучасному етапі. Крім того, роль статистики в управління суб’єктами господарювання обумовлюється системою та видами статистичних показників основною функцією яких є пізнавальна інформаційна функція. Статистичні показники завжди є результатом узагальнення деякої сукупності фактів та визначають роль та значення статистики в процесі розвитку суспільства та в управлінні підприємством. Широке суспільне призначення статистики визначає головні напрямки її розвитку, а саме удосконалення аналізу статистичної інформації, впорядкування різних видів звітності та забезпечення її достовірності. Changes in the management system of enterprises, definition of the role and place of business entities make it possible to determine the main tasks of statistics at the current stage. In addition, the role of statistics in the management of business entities is determined by the system and types of statistical indicators, the main function of which is the cognitive information function. Statistical indicators are always the result of the generalization of some set of facts and determine the role and significance of statistics in the process of the development of society and in the management of the enterprise. The broad public purpose of statistics determines the main directions of its development, namely, improving the analysis of statistical information, streamlining various types of reporting and ensuring its reliability.Документ Роль сектору малого та середнього бізнесу у вітчизняній економіці(2022) Шевченко, Олександра НестерівнаРозвиток суб'єктів малого та середнього підприємництва є однією з необхідних умов демократизації суспільства, формування потужного середнього класу, а також однією з основних складових гарантування соціальної безпеки держави та її громадян. Малий та середній бізнес є багатогранним соціально-економічним явищем. Кожен з тих, хто бере в ньому участь, має можливість знайти свою нішу у цьому секторі економіки, а зовнішні учасники - отримати позитивні результати: держава - збільшення ВВП, зростання кількості робочих місць у реальній економіці та зменшення соціальної напруги; місцева влада - податки та зайнятість; економічні партнери - гнучких та динамічних співучасників з низькими накладними витратами.Документ Роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку(2022) Труш, Юлія ЛеонідівнаЕкономіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Підприємницька активність у переважній більшості випадків супроводжується створенням суб'єктів підприємництва, і в свою чергу, їх діяльність потребує практичного використання економічних та математичних знань, з використанням методів й моделей, в ході їх функціонування, що є актуальним в сучасних умовах господарювання. Нині в Україні формування фундаментальних засад розвитку підприємств є актуальним завданням. У цьому аспекті виникає необхідність використання концептуальних аспектів та інстрементарію, які органічно поєднують застосування математичних методів і моделей для вирішення економічних проблем, з метою отримання кількісних оцінок у процесі прийняття управлінських рішень. Використання математичних методів у сфері управління підприємством (зокрема, в економічній сфері) — це найважливіший напрям вдосконалення систем управління підприємством.Документ Напрямки зростання прибутку підприємства(2022) Труш, Юлія Леонідівна; Гецько, Вікторія ПавлівнаМалий та середній бізнес є багатогранним соціально-економічним явищем. Кожен з тих, хто бере в ньому участь, має можливість знайти свою нішу у цьому секторі економіки, а зовнішні учасники - отримати позитивні результати: держава - збільшення ВВП, зростання кількості робочих місць у реальній економіці та зменшення соціальної напруги; місцева влада - податки та зайнятість; економічні партнери - гнучких та динамічних співучасників з низькими накладними витратами. Роль сектору малого та середнього підприємництва значно зростає, оскільки в останній для малого та середнього підприємництва апріорії закладено роль одного з ідеологічних чинників стратегічного розвитку України, водночас визначаючи, яку саме модель устрою обрано цим суспільством.Документ Closed-Loop Supply Chain: A bibliometric and visualization analysis(2021) Saher, Liudmyla; Syhyda, Liubov; Korobets, Olena; Berezyanko, TamaraNowadays, enterprises have to be good for society, to take care of the environment, and to achieve profit at the same time. And the closed-loop supply chain helps them being so. However, there is a lack of bibliometric and visualization research in the area of “Closed-Loop Supply Chain”. Thus, this research aims to present a bibliometric overview to define the current state of scientific production regarding “Closed-Loop Supply Chain”. The review of 807 publications from the Scopus database (1995–2020) was conducted. Two combinations of words with the logical operator (“supply chain” AND “reverse logistics”) were used. The “title, abstract, keywords” field of search in the Scopus database was done. The visualization of the results was made using VOSviewer program to graphically map the material. The study used the co-occurrence of keywords and co-authorship (country) analyses. As a result, the most productive authors and journals were defined. The most cited studies were determined. Country clusters and keywords (co-occurrence) clusters were represented. The obtained results of the analysis and graphical presentations are relevant, and they form the basis for a better understanding of the concept of Closed-Loop Supply Chain.Документ Поняття і основні складові цифрової економіки як сучасної концепції креативної економіки(2021) Труш, Юлія ЛеонідівнаПід цифровою економікою розуміють виробництво, продажі і постачання продуктів через компʼютерні мережі, а розрахунки за операціями проводять за допомогою електронних грошей (цифрові технології). Цифрові технології необхідні для зростання ефективності української промисловості, а в деяких секторах вони стають основою продуктових і виробничих стратегій. Їх перетворююча сила змінює традиційні моделі бізнесу, виробничі ланцюги та обумовлює появу нових продуктів і інновацій. Отже, діджиталізація для України носить позитивний соціальної характер, адже зосереджена на поліпшенні якості інфраструктури соціального забезпечення, соціальних послуг, організації прозорості та адресності соціальної допомоги й скороченні витрат.Документ Моніторинг в системі безпечності та якості харчових продуктів (НАССР)(2020) Труш, Юлія ЛеонідівнаКонтроль виконання вимог системи НАССР у деяких країнах є обов’язком влади. Виконавчі органи світових країн нині визнають сертифікацію, проведену відповідною організацією, як документальне підтвердження виконання підприємством вимог НАССР, що підтверджено статистичними даними підприємств тих країн, які впровадили систему НАССР, в тому числі і України. Сертифікація НАССР потрібна підприємствам харчової промисловості, що експортують харчову продукцію у країни, де така сертифікація є обов’язковою.Документ Тенденції розвитку ресторанного бізнесу як складової індустрії гостинності в умовах пандемії Covid-19(2020) Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Доценко, Віктор ФедоровичВ роботі розглянуто сучасний стан ресторанного бізнесу в Україні та альтернативні підходи до організації діяльності закладів ресторанного господарства в умовах розповсюдження коронавірусу Covid-19. Охарактеризовано основні інструменти розвитку підприємств харчування для утримання постійних відвідувачів та залучення нових під час пандемії Covid-19.In the work was considered the current state of the restaurant business in Ukraine and alternative approaches to the organization of restaurant establishments in the conditions of Covid-19 coronavirus spread. The main tools for the development of food businesses to retain regular visitors and attract new ones during the Covid-19 pandemic are described.