Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 9 з 9
  • Ескіз
    Документ
    Дефіцит вітамінів групи В, його наслідки та методи компенсації
    (2020) Корнієнко, Карина Анатоліївна; Михієнко, Яна Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна
  • Ескіз
    Документ
    Раціональне харчування як чинник зміцнення здоров’я людини
    (2024) Топчієва, Ганна Олександрівна; Долиніна, Мила Милківна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості харчування студентської молоді
    (2024) Коляденко, Світлана Ананіївна
    Збереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя підростаючого та молодого покоління є першочерговим завданням. Адже, міцне здоров’я і висока здатність адаптації до факторів навколишнього середовища – це одна з найбільш важливих умов формування особистісних якостей людини. Вагоме місце у формуванні здорового способу життя людини, зокрема і студентської молоді, займає здорове харчування. Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Харчування – складний процес надходження, перетравлювання, всмоктування і засвоєння в організмі харчових речовин, які необхідні для відновлення його енергетичних витрат, забезпечення процесів побудови та відтворення клітин тіла, регуляції функцій організму.
  • Ескіз
    Документ
    Людське здоров’я: на шляху до цілісної філософії харчування
    (2019) Михайленко, Владлена Миколаївна; Кітов, Микола Григорович
  • Ескіз
    Документ
    Використання соку плодів Нони в раціоні харчування
    (2017) Дітріх, Ірина Вікторівна; Вовк, Ганна Миколаївна
    Доведена доцільність використання соку Нони в харчових раціонах всіх груп населення для зміцнення імунітету. The expediency of using Noni juice in food rations of all population groups for strengthening immunity is proved.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості складання раціону харчування для спортсменів
    (2014) Гуліда, Денис О.; Кравченко, Антоніна Іванівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Гавриш, Андрій Володимирович
    Все більшого розповсюдження набувають готелі для спортсменів або для людей, що ведуть здоровий спосіб життя й віддають перевагу відпочинку, що пов'язаний зі спортом.Готелі для спортсменів зазвичай розташовують при спортивних комплексах або в місцях, що за природними умовами підходять для розвитку певного виду спорту. Increasingly spread acquire property for athletes or people who lead a healthy lifestyle and prefer to rest, which is related to sportom.Hoteli for athletes is usually placed at the sports complex or where that natural conditions suitable for the development of a particular sport .
  • Ескіз
    Документ
    Значення солі в раціональному харчуванні людини і її альтернативні види, що використовуються в сучасній кухні
    (2013) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна
    Розглянуто альтернативні види солі для забезпечення раціонального харчування населення у закладах ресторанного господарства.
  • Ескіз
    Документ
    Формування культури правильного харчування cтудентів вищих навчальних закладів
    (2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Проаналізовано незбалансованість раціонів харчування студентів. Показано роль Національного університету харчових технологій в підготовці фахівців з технологій оздоровчих продуктів. The paper analyzed the dietary imbalance students. The role of the National University of Food Technologies in training of specialists of healthy products technologies has been shown
  • Ескіз
    Документ
    Підготовка води для екстракції стевії
    (2012) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола Васильович; Ложкін, М. М.
    В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.