Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Дефіцит вітамінів групи В, його наслідки та методи компенсації(2020) Корнієнко, Карина Анатоліївна; Михієнко, Яна Анатоліївна; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Раціональне харчування як чинник зміцнення здоров’я людини(2024) Топчієва, Ганна Олександрівна; Долиніна, Мила МилківнаДокумент Особливості харчування студентської молоді(2024) Коляденко, Світлана АнаніївнаЗбереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя підростаючого та молодого покоління є першочерговим завданням. Адже, міцне здоров’я і висока здатність адаптації до факторів навколишнього середовища – це одна з найбільш важливих умов формування особистісних якостей людини. Вагоме місце у формуванні здорового способу життя людини, зокрема і студентської молоді, займає здорове харчування. Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Харчування – складний процес надходження, перетравлювання, всмоктування і засвоєння в організмі харчових речовин, які необхідні для відновлення його енергетичних витрат, забезпечення процесів побудови та відтворення клітин тіла, регуляції функцій організму.Документ Людське здоров’я: на шляху до цілісної філософії харчування(2019) Михайленко, Владлена Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичДокумент Використання соку плодів Нони в раціоні харчування(2017) Дітріх, Ірина Вікторівна; Вовк, Ганна МиколаївнаДоведена доцільність використання соку Нони в харчових раціонах всіх груп населення для зміцнення імунітету. The expediency of using Noni juice in food rations of all population groups for strengthening immunity is proved.Документ Особливості складання раціону харчування для спортсменів(2014) Гуліда, Денис О.; Кравченко, Антоніна Іванівна; Іщенко, Тетяна Іванівна; Гавриш, Андрій ВолодимировичВсе більшого розповсюдження набувають готелі для спортсменів або для людей, що ведуть здоровий спосіб життя й віддають перевагу відпочинку, що пов'язаний зі спортом.Готелі для спортсменів зазвичай розташовують при спортивних комплексах або в місцях, що за природними умовами підходять для розвитку певного виду спорту. Increasingly spread acquire property for athletes or people who lead a healthy lifestyle and prefer to rest, which is related to sportom.Hoteli for athletes is usually placed at the sports complex or where that natural conditions suitable for the development of a particular sport .Документ Значення солі в раціональному харчуванні людини і її альтернативні види, що використовуються в сучасній кухні(2013) Блощинська (Дудкіна), Олена Олександрівна; Арпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаРозглянуто альтернативні види солі для забезпечення раціонального харчування населення у закладах ресторанного господарства.Документ Формування культури правильного харчування cтудентів вищих навчальних закладів(2013) Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаПроаналізовано незбалансованість раціонів харчування студентів. Показано роль Національного університету харчових технологій в підготовці фахівців з технологій оздоровчих продуктів. The paper analyzed the dietary imbalance students. The role of the National University of Food Technologies in training of specialists of healthy products technologies has been shownДокумент Підготовка води для екстракції стевії(2012) Роїк, Микола Володимирович; Кузнєцова, Інга Володимирівна; Бондар, Микола Васильович; Ложкін, М. М.В якості природного замінника цукру останнім часом у розвинутих країнах використовують стевіозид або концентрати стевії. Хімічний склад стевії обумовлює її лікувально-профілактичну здатність, що надає можливість її використовувати у щоденному раціоні людям, які обмежують вживання вуглеводів, або хворим на різні форми цукрового діабету. Виробництво концентратів стевії складається із ряду послідовних технологічних процесів, основним з яких є саме екстракція суміші дитерпеноїдних глікозидів та біологічно-цінного комплексу. На якість отриманих концентратів значний вплив має якість води, що використовується при їх виробництві.