Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Соняшникова олія збагачена пряно-ароматною сировиною(2024) Кущ, Людмила Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаУ тезах розглянуто питання використання нетрадиційної рослинної сировини для отримання біологічно цінних олій методом холодного пресування зі збереженням всього нутрієнтного потенціалу вихідної сировини. Запропонована технологія отримання рослинної олії, збагаченої біологічно активними речовинами червоного перцю, може бути рекомендована для впровадження у закладах ресторанного господарстваДокумент Управління біоресурсним та інноваційним потенціалом соняшнику в агропромисловому комплексі(2021) Данкевич, Андрій ЄвгеновичДокумент Термічна стійкість соняшникової олії, збагаченої олією кмину(2020) Подобій, Олена Валеріївна; Житнецький, Ігор Володимирович; Ковальова, Світлана ОлександрівнаДокумент Наслідки адміністративного регулювання для розвитку олійно-жирової галузі України(2021) Швед, Тетяна ВолодимирівнаОсновним інструментом державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняних підприємств олійно-жирової галузі є відсоткова митна ставка на експорт насіння олійних культур, а також квотування та ліцензування експортних поставок продукції олійно-жирової галузі. Негативними наслідками можуть бути: припинення діяльності підприємств з середніми і малими виробничими потужностями; застосування зовнішньоекономічних санкцій; зростання кількості безробітних внаслідок банкрутства підприємств; виникнення дефіциту олійної сировини; втрата основних ринків збуту соняшникової олії; зменшення валютних надходжень тощо.Документ Study of chemical transformations in sunflower oil during heat treatment by NMR 1H spectroscopy(2019) Korobka, Yuliya V.; Pashkevych, Maksym; Kovaleva, SvetlanaДокумент Індукційний період окиснення рослинних олій з різним жирнокислотним складом(2019) Єфіменко, Дарина Василівна; Носенко, Тамара ТихонівнаВстановлено, що існує пряма кореляція між вмістом олеїнової кислоти в соняшниковій олії та тривалістю індукційного періоду окиснення. Соняшникова олія традиційного жирнокислотного складу (низький вміст олеїнової кислоти) мала низьку стійкість до окиснення, у той же час соняшникова високоолеїнова та ріпакова високоолеїнова олія з близькими значеннями вмісту олеїнової кислоти мали також подібну тривалість періоду індукції. It is established that there is a direct correlation between the content of oleic acid in the sunflower oil and the duration of the induction period of oxidation. Sunflower oil of the traditional fatty acid composition (low content of oleic acid) had low oxidation resistance, while sunflower high oleic and rapeseed high oleic oil with similar levels of oleic acid had similar duration of induction period.Документ Ідентифікація та виявлення фальсифікації соняшникової олії(2019) Михайленко, Олександра Олегівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаНаведено аналіз методів виявлення якісної фальсифікації соняшникової олії. The analysis of methods of detection of high quality falsification of sunflower oil is given.Документ Світовий досвід нормування технічних вимог гірчичної олії(2015) Федоренко, Ольга Валеріївна; Петруша, Оксана ОлександрівнаРослинні олії володіють багатьма унікальними корисними якостями. Соняшникову олію широко використовують як продукт харчування в натуральному вигляді. Vegetable oils have many unique useful qualities. Sunflower oil is widely used as food in its natural form.Документ NMR 'H Spectroscopy for Determination of Oxidation Products in Sunflower Oil(2018) Nikolayenko, Bogdana; Pashkevych, Maksym; Kovaleva, SvetlanaДокумент NMR 'H Spectroscopy for the Study of Fatty Acids Composition of Sunflower Oil(2018) Korobka, Yuliya V.; Kovaleva, Svetlana