Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
97 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Створення нових продуктів за принципами food-pairing(2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаДокумент Соус як джерело есенціальних речовин(2023) Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена Володимирівна; Коротєєв, Олексій ІгоровичДокумент Global manufacturers of food additives: approaches, regulation and promising development directions(2023) Hryshchenko, AnnaЗростання обсягів виробництва харчових добавок у світі супроводжується значною конкуренцією та реструктуризацією або злиттям найбільших компаній, що виробляють харчові добавки. Проаналізовано тенденції розвитку світових компаній виробників харчових добавок та їх спеціалізацію. Окреслено певні тенденції розвитку виробництва певних груп харчових добавок, що пов’язано з появою нових харчових продуктів на світовому ринку.Документ Функціонально-технологічні властивості полісахаридів та їх перетворення при виробництві харчової продукції(2023) Ставична, Антоніна Ігорівна; Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаПолісахариди – це високомолекулярні вуглеводи, які складаються з багатьох однакових одиниць мономерів. Ці речовини відіграють важливу роль в біологічних процесах і мають значну цінність у харчовій промисловості. Матеріалом дослідження є полісахариди.Документ Тенденції розвитку сільського господарства як сировинної бази харчової промисловості України(2024) Страшинська, Лариса ВолодимирівнаДосліджено тенденції розвитку сільського господарства України як з огляду на структуру його продукції, так і масштаби виробництва. Визначено суттєві диспропорції у розвитку вітчизняного сільського господарства, які негативно впливають на споживання основних харчових продуктів населенням УкраїниДокумент Способи і апарати для електроконтактної обробки харчової сировини(2023) Михайлов, Валерій Михайлович; Шевченко, Андрій Олександрович; Бабанов, Ігор Геннадійович; Бабанова, Олена ІгорівнаДокумент Шляхи використання соку із бузини в харчовій промисловості(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Панчук, Олег ВолодимировичСьогодні основною світовою тенденцією харчової науки є виробництво функціональних та профілактичних продуктів харчування. Такі продукти призначені для різних верств населення, що відрізняються збалансованим хімічним складом, забезпечують раціональне харчування, сприяють збереженню здоров’я, покращують фізичну та розумову працездатність, підвищують опірність організму до несприятливих впливів довкілляДокумент Каротиноїди в фруктових та овочевих соках(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр Семенович; Філіпішина, Дар'я ЄвгенівнаВ останні роки розширилися знання про склад каротиноїдів та їх біотрансформацію під час виробництва соків. Встановлено відомості про вміст у соках безбарвних каротиноїдів – фітоєну та фітофлуєну з біодоступністю 97–100 %, користь для здоров'я яких активно обговорюється світовим науковим співтовариством. Уточнено оптимальні режими ведення процесів пастеризації соків, що забезпечують максимальне збереження каротиноїдів та сприяють підвищенню їхньої біодоступності. In recent years, knowledge about the composition of carotenoids and their biotransformation during juice production has expanded. Information on the content of colorless carotenoids in juices - phytoene and phytofluene with a bioavailability of 97-100%, whose health benefits are actively discussed by the world scientific community, has been established. The optimal modes of conducting juice pasteurization processes, which ensure maximum preservation of carotenoids and contribute to increasing their bioavailability, have been specified.Документ Особливості українського ринку овочевих консервів(2023) Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОвочепереробна галузь України є складною, багатофункціональною галуззю та має господарський комплекс з розвиненою системою галузевої кооперації та міжнародної діяльності. У 2018-2019 роках обсяг ринку овочевих консервів в Україні склав понад 60 тис. тонн у натуральному вираженні та понад 330 млн доларів США в грошовому. У цих умовах особливого значення набуває асортиментна політика. До товару з боку споживача висуваються підвищені вимоги до асортименту та якості, а його економічна ефективність залежить від ефективності роботи переробного підприємства. The vegetable processing industry of Ukraine is a complex, multifunctional industry and has an economic complex with a developed system of industry cooperation and international activity. In 2018-2019, the volume of the canned vegetable market in Ukraine amounted to more than 60,000 tons in natural terms and more than 330 million US dollars in monetary terms. In these conditions, assortment policy becomes especially important. The product is subject to increased demands for assortment and quality from the consumer's side, and its economic efficiency depends on the efficiency of the processing enterprise.Документ Розроблення рецептур томатно-горіхових снеків із функціональними властивостями(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Крижановський, Станіслав Йосипович; Кіях, Євгеній БорисовичСнеки відносяться до продуктів швидкого харчування, так званого перекусу на ходу. Метою дослідження було розроблення технології та рецептур томатногоріхових снеків з антидепресантними властивостями. Для виконання поставленої мети вирішувалися завдання з теоретичного обґрунтування доцільності створення продуктів з антидепресантними властивостями. Було обґрунтовано вибір сорту томатів та горіхів, придатних за своїми біологічними й технологічнми властивостями для конструювання томатно-горіхових снеків Виконувалося завдання дослідження хімічного складу обраної сировини. Розроблено технологічну схему створення продукту та рецептури томатногоріхових снеків. Досліджено хімічний склад томатно-горіхових снеків з антидепресантними властивостями. Snacks belong to fast food products, the so-called snack on the go. The aim of the study was to develop the technology and recipes of tomato-nut snacks with antidepressant properties. In order to fulfill the set goal, the tasks of theoretical substantiation of the feasibility of creating products with antidepressant properties were solved. The choice of the variety of tomatoes and nuts, suitable for their biological and technological properties for the construction of tomato-nut snacks, was substantiated. The task of researching the chemical composition of the selected raw materials was carried out. A technological scheme for creating a product and a recipe for tomato-nut snacks has been developed. The chemical composition of tomato-nut snacks with antidepressant properties was studied.