Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Огляд методів інтенсифікації процесу екстрагування
    (2021) Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна
    Розвиток нових комбінованих інтенсивних технологій, обумовлених особливостями гідродинаміки, масообміну та тепловими ефектами, для систем тверде тіло-рідина, вимагає удосконалення відповідних теоретичних основ процесу вилучення цільових компонентів і є актуальним. Матеріали для огляду – публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, патенти та результати власних експериментальних досліджень із розроблення ефективних способів екстрагування рослинної сировини
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу екстрагування цінних речовин з плодово-ягідних вичавок
    (2020) Вітковська, Ольга Валентинівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Запорожець, Юлія Владиславівна
    Проблема створення безвідхідних технологій в галузях, які переробляють ягоди та фрукти, є актуальною задачею і вирішується шляхом комплексної переробки сировини. В роботі досліджено процес екстрагування біологічно активних речовин з відходів консервного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу отримання сирного зерна шляхом модернізації сировиготовлювача серії «CVH»
    (2023) Лобанов, Денис Володимирович; Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович
    За результатами досліджень було визначено найбільш раціональні технологічні параметри процесу ферментації для сирної маси збагаченої молочнокислою мікрофлорою - температура середовища ферментації – 15 і 20 °С; - тривалість процесу ферментації – не менше 24 год; - титрована кислотність середовища ферментації – не нижче 120 °С.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сорбційних властивостей листової рослинної сировини
    (2019) Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна
    Results of investigations of the hydrodynamics of flows in a counterflow continuous column-type vibroextractor for a liquid–solid body system and their generalization in the form of a mathematical description are presented. Результати досліджень гідродинаміки протитечій віброекстрактор безперервної дії колонного типу для системи рідина–тверде тіло та подано їх узагальнення у вигляді математичного опису.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості використання комбінованих методів інтенсифікації екстрагування з рослинної сировини на основі коливальних ефектів
    (2020) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Чорний, Валентин Миколайович
    Встановлено, що у всіх випадках інтенсифікація процесу відбувається внаслідок впорядкування структури потоку та рівномірної дисипації енергії в поперечному перерізі апарата, усуненням застійних зон і, як результат збільшення молекулярної та конвективної дифузії, що доводить перспективність використання наведених заходів. It was established that in all cases the intensification of the process occurs as a result of streamlining the flow structure and uniform energy dissipation in the cross-section of the device, eliminating stagnant zones and, as a result, increasing molecular and convective diffusion, which proves the perspective of using the above measures.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Процан, Наталія Вікторівна; Ткаченко, Любов Володимирівна
    Використання молочної сироватки для вирощування дріжджів у виробництві біоетанолу дає змогу скоротити тривалість процесу вирощування до 4 годин. The use of whey for the cultivation of yeast in the production of bioethanol allows to reduce the duration of the cultivation process to 4 hours.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення установки та модернізація вихрової сушарки з метою інтенсифікації процесу сушіння молочного казеїну
    (2019) Кіріяченко, Владислав Олександрович; Бабко, Євген Миколайович
    Технічною задачею модернізації є інтенсифікація процесу сушіння, запобігання залежуваності матеріалу, підвищення якості висушуваного продукту, можливість регулювання часу перебування продукту в сушильній камері. The technical task of modernization is intensification drying process, prevention of material dependence, quality improvement the dried product, the ability to adjust the product's residence time drying chamber.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування біофільтрів нового покоління для інтенсифікації біологічного окислення субстратів
    (2008) Косянчук, Ярослав; Штефан, Ніна І.; Шевченко, Анатолій Маркович; Шиян, Петро Леонідович
    Метою роботи була розробка біофільтрів ( носіїв) нового покоління з іммобілізованими клітинами з вертикально – зворотно- поступальним рухом, який би забезпечував зменшення часу культивування в біореакторах за рахунок збільшення масообміну завдяки носію.
  • Ескіз
    Документ
    Modelling of the yeasted dough in the mixing machines
    (2014) Kravchenko, Alexander; Kudinova, Alexandra; Telychkun, Yuliia; Litovchenko, Igor; Telychkun, Volodymyr
    Modeling of the dough mixing process for different constructions of the working bodies of continuous action is suggested using the software package Flow Vision. Data analysis enables to suggest a construction of the compound working body that provides a three-stage process of dough kneading in the dough-mixing machines of continuous action.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу затирання солоду, шляхом підвищення виходу екстрактивних речовин з заторної маси
    (2009) Якобчук, Роман Леонідович; Ткаченко, Сергій Володимирович
    Наведено комплекс апаратурно-технологічних рішень для інтенсифікації процесу затирання солоду. Shows the complex hardware and technology solutions for process intensification mashing malt.