Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Використання штучного інтелекту для проєктування рецептур хлібних виробів
    (2023) Махинько, Валерій Миколайович; Нестеренко, Іван Васильович
    Хлібопекарська галузь, випускаючи продукти традиційного повсякденного вживання, водночас є однією з найбільш консервативних. На ринку постійно з’являються нові види сировини та добавок, але розроблення нових рецептур відбувається традиційним способом за результатами пробних випікань. При цьому технологічно виправдане рішення не завжди є оптимальним з позиції харчової цінності (і навпаки). Метою роботи є розгляд можливостей та перспектив використання елементів штучного інтелекту (ШІ) в хлібопеченні на прикладі інших галузей харчової промисловості, вивчення спроможності ШІ до аналізу та оцінювання (категоризації) вже існуючих рецептур хлібних виробів. Показано можливість і перспективність використання елементів ШІ у хлібопекарській галузі. Створена база може бути використана для проєктування нових хлібобулочних виробів із заданим рецептурним складом, а також (після доопрацювання) — для моделювання виробів, що матимуть заданий хімічний склад чи біологічну цінність. Enterprises of bread baking sector produce traditional everyday products and, at the same time, this sector remains one of the most conservative ones. There are always new types of raw materials and additives on the market, but new recipes are developed traditionally based on the results of test baking. However, a technologically justified solution is not always optimal regarding nutritional value. The purpose of this work is consideration of the possibilities and prospects of using elements of artificial intelligence (AI) in bread baking based on examples from other sectors of the food industry and study the AI’s ability to analyze and evaluate (categorise) existing recipes of bread products. The work showed the possibility and viability of using AI elements in the baking industry. The database can be used to design new bakery products with specified recipe composition and (after improvement) to model applications with specified chemical composition or biological value.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Залежність ефективності організаційного розвитку та етапів життєвого циклу підприємств хлібопекарської промисловості
    (2013) Ралко, Олександра Сергіївна
    Специфіка хлібопекарської галузі та ринку хліба і хлібобулочних виробів полягає у їх відносній стабільності, оскільки хлібопекарська галузь є традиційною галуззю харчової промисловості, наведемо характеристику етапів життєвого циклу, на яких знаходяться підприємства хлібопекарської промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Вертикальна інтеграція на підприємствах хлібопекарської галузі
    (2016) Ківер, Анастасія Вікторівна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стану та перспективи розвитку хлібопекарської галузі у Львівській області
    (2015) Чернігевич, Галина Ігорівна
    В умовах фінансово-економічної кризи головним завданням розвитку ринку хлібопекарської продукції є задоволення базових потреб споживачів товарами сучасного високоякісного виробництва за доступними цінами. Для отримання якісної хлібопекарської продукції, особливу увагу слід приділяти якості сировини, яка не завжди відповідає вимогам державних стандартів України. In the context of the financial and economic crisis, the main task of the market development of bakery products is to meet the basic needs of consumers of products of modern high-quality production at an affordable price. To obtain high-quality bakery products, special attention should be paid to the quality of raw materials, it does not always meet the requirements of state standards of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток підприємств хлібопекарської промисловості України в сучасних умовах
    (2015) Малиновський, Віталій Васильович; Новойтенко, Ірина Віталіївна
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми розвитку ринку хлібобулочних виробів
    (2015) Литвинюк, Ольга Петрівна
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна реструктуризація хлібопекарських підприємств
    (2015) Литвинюк, Ольга Петрівна
  • Ескіз
    Документ
    Особливості та проблеми розвитку хлібопекарської галузі в Україні та шляхи їх подолання
    (2013) Бзенко, Альона Олександрівна
    Однією з найважливіших галузей, що забезпечують продовольчу безпеку України, є хлібопекарська. Її структуру формують: сільськогосподарські виробники, що вирощують зернові культури; елеватори, що сушать та зберігають зерно; борошномельні та хлібопекарські підприємства, які задовольняють потреби усіх верств населення в хлібобулочній продукції. One of the major industries that provide food security Ukraine is baking. Its structure is formed: agricultural producers who grow crops; elevators, which are dried and store grain; Flour and bakery enterprises meet the needs of all segments of the population in bakery products.