Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Вплив кислотності середовища на колір антоціанів із вичавок журавлини
    (2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Матеріалом для експерименту було обрано вичавки журавлини. Проаналізовано вплив кислотності середовища на колір антоціанів. Максимальна частка біологічно активних речовин в ягоді журавлини міститься саме в шкірці і при вилученні соку потрапляє у відходи з вичавками. Переважна частка біологічно активних речовин (барвних, фенольних, пектинових) знаходиться у зв’язаному стані і тільки частина їх – у клітинному соці.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняння методів екстракції поліфенолів з пресових залишків журавлини
    (2023) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення зефіру оздоровчого спрямування
    (2022) Гойко, Ірина Юріївна; Коваленко, Олександра Сергіївна
    Показано перспективність використання в якості функціонального інгредієнта пюре журавлини, що дозволяє отримати новий продукт з високою харчовою та біологічною цінністю, із гарними органолептичними показниками та розширити асортимент кондитерських виробів оздоровчого спрямування. The prospects of using cranberry puree as a functional ingredient are shown, which allows to obtain a new product with high nutritional and biological value, with good organoleptic characteristics and to expand the range of confectionery products for health purposes.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення рецептури м’ясних хлібів з використання природніх антиоксидантів
    (2020) Холод, Артем Михайлович; Дзига, Євген; Артюх, Інна; Пасічний, Василь Миколайович
    Екстракти, отримані з рослинної сировини, такої як фрукти, овочі, трави, спеції та їхні компоненти, є хорошим джерелом натуральних антиоксидантів Науковцями проведені дослідження антиоксидантного потенціалу багатьох фруктів (сливи, гранату, журавлини) у продуктах із м’яса та птиці. Антимікробна активність журавлини пов’язана з високим умістом фенольних сполук, включаючи низькомолекулярні фенольні кислоти, конденсовані таніни, проантиціаніди й флавоноїди, такі як антоціани у великій кількості та флавоноли. Гранат є важливим джерелом біоактивних компонентів і використовується в народній медицині окремих країн протягом століть. У шкірці гранату наявні таніни, антиціани й флавоноїди. У ході проведення літературного огляду дії антиоксидантів на продукти харчування планується розробити рецептуру м’ясного хліба з додаванням екстракту гранату. Перспективним є поєднання природних антиоксидантів рослинного походження, що мають фарбувальну здатність, що дозволить ефективно використовувати ці компоненти в складі м’ясних та м’ясомістких продуктів. Extracts derived from vegetable raw materials such as fruits, vegetables, herbs, spices and their components are good sources of natural antioxidants Scientists have conducted studies on the antioxidant potential of many fruits (plums, pomegranates, cranberries) in meat and poultry products. The antimicrobial activity of cranberries is associated with a high content of phenolic compounds, including low molecular weight phenolic acids, condensed tannins, proanthocyanides and flavonoids, such as bulk anthocyanins and flavonols. Pomegranate is an important source of bioactive components and has been used in folk medicine by individual countries for centuries. Tannins, anticyanins and flavonoids are present in the garnet skin. During the literature review of the action of antioxidants on food, it is planned to develop a recipe for meat bread with the addition of pomegranate extract. A combination of natural herbal antioxidants with coloring properties is promising, allowing the effective use of these ingredients in meat and meat products.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення оптимальних параметрів настоювання плодів журавлини
    (2018) Овакімян, Лаура Арменівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна
    В роботі було досліджено процес настоювання плодів журавлини. Разом з тим, проаналізовано вміст вітаміну С в настоянках в залежності від тривалості, температури та гідромодуля. Встановлено оптимальні режими настоювання, які можуть бути рекомендовані для застосування при виробництві настоїв: температура 35 ºС, гідромодуль 12, тривалість 75хв. In this work, the process of infusing cranberries was investigated. However, the content of vitamin C in infusions is analyzed, depending on the duration, temperature and hydromodule. The optimal modes of infusion are established, which can be recommended for use in the manufacture of infusions: temperature 35 ºС, hydromodule 12, duration 75 minutes.